שתף קטע נבחר

דרס למוות ולא יישלח לכלא: "הרשלנות נמוכה"

נהג שפגע בהולכת רגל בטבריה ונידון לתשעה חודשי מאסר הגיש ערעור שהתקבל. "לא ניתן להתעלם מכך שלא חצתה במעבר חצייה", נקבע

בית המשפט המחוזי בנצרת קיבל לאחרונה באופן חלקי ערעור שהגיש נהג שהורשע בגרימת מוות ברשלנות, והפחית את עונשו מתשעה חודשי מאסר לחצי שנת עבודות שירות. השופט סאאב דבור סבר שיש להתחשב בכך שבנסיבות המקרה, למרות התוצאה הטרגית, מדובר ב"רשלנות נמוכה".

 

המקרה התרחש במרכז טבריה לפני כשלוש שנים. הולכת רגל חצתה את הרחוב שלא במעבר חצייה, והנהג פגע בה אף שיכול היה להבחין בה מבעוד מועד ולבלום או לעשות פעולה אחרת. היא נפגעה באורח קשה ופונתה במסוק לבית החולים רמב"ם. כעבור מתה היא נפטרה מפצעיה.

 

בית המשפט לתעבורה בנצרת הרשיע את הנהג ודחה את טענת ההגנה שלפיה מדובר בתאונה בלתי נמנעת. המחלוקת העיקרית נסובה על שתי סוגיות: המרחק שממנו יכול היה הנהג להבחין באישה חוצה את הכביש, וזמן התגובה הנכון והרלוונטי לצורך קביעת אחריותו.

 

בית המשפט אימץ את עמדתו של בוחן תנועה, וקבע כי התאונה נגרמה בגין רשלנותו של הנהג, שלא הבחין במנוחה חוצה את הכביש, לא נתן דעתו לנעשה בסביבתו ולא נקט אמצעי זהירות ראויים. נקבע כי לרשותו עמדו מרווחי זמן ומרחק יותר מכפי שהיה נחוץ לו כדי למנוע את הפגיעה. נגזרו עליו תשעה חודשי מאסר, פסילת רישיון ל-10 שנים ועונשים נלווים של מאסר על תנאי.

 

הערעור הוגש באמצעות עו"ד יוסי יעקבי על הכרעת הדין ולחלופין על חומרת העונש. השופט סאאב דאבור שוכנע כי חישוביו של בית המשפט לתעבורה – בכל הקשור למהירות הנסיעה, זמן התגובה והאפשרות לבלום, שדה הראייה וכו' – היו נכונים, וזאת אפילו לאחר שבאו לקראת הנהג והציבו "מקדם ביטחון" לטובתו.

 

לעומת זאת, ביחס לגזר הדין הוא קיבל את טענות המערער, וקבע כי מדובר ב"רשלנות נמוכה". הוא הזכיר כי המערער לא נהג במהירות חריגה לתנאי הכביש, לא סטה מנתיב נסיעתו, לא עבר ברמזור אדום ולא נהג במהירות מעל המותר. "לא ניתן להתעלם מהעובדה, כי המנוחה חצתה את הכביש שלא דרך מעבר חצייה המיועד למעבר הולכי רגל, בשעת לילה, כשהיא לבושה בפרטי לבוש כהים", כתב.

 

בפסק הדין ציין השופט שאף שהוא ער לכך שהתאונה גרמה לגדיעת חייה של האישה, "במקרים בהם היה מדובר ברף רשלנות נמוך, או בנסיבות חריגות, בתי המשפט הסתפקו בעונש מאסר שניתן להמירו לעבודות שירות, זאת לצד עונשים נלווים".

 

על כך הוא הוסיף נסיבות שאינן קשורות לתאונה, ובהן מצוקתו הכלכלית של המערער ותלותה של משפחתו בו, עברו התעבורתי הנקי יחסית, וכן את העובדה שבני משפחת המנוחה גילו עמדה סלחנית כלפיו.

 

סגנית הנשיא השופטת אסתר הלמן והשופטת יפעת שטרית הסכימו עם השופט דאבור, ובסיכומו של דבר הוחלט להפחית את העונש לשישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות. בנוסף נקבע כי רישיונו ייפסל לשבע שנים בלבד.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד יוסי יעקבי
  • ב"כ המשיבה: עו"ד יעל שוחט-פינק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים