שתף קטע נבחר

מהפכת המלגות בישראל

במציאות שבה ההכנסות עולות על ההוצאות ריבוי המלגות לסטודנטים, שנאמד בסכומים של מיליוני שקלים בשנה, גורם לסטודנטים ללכת לאיבוד. איך מתמצאים? תכירו את מילת הקסם: Milgapo

היום, זה כבר לא סוד שללא מלגות, קשה מאוד לשרוד את תקופת הלימודים האקדמית. לצד כל ההכנות לתואר הראשון, פסיכומטרי, ימים פתוחים ובחירת חוג ומוסד לימודים - הסטודנטים עמלים על מציאת מלגה הולמת, שתעזור להם לממן את שכר הלימוד ואת הוצאות המחייה הנלוות לחיים הסטודנטיאליים. אלא שבשוק של מאות מלגות שונות ומגוונות, כיצד תוכלו לאתר את המלגה הנכונה והחיונית עבורכם? מתברר שדי בקלות. אחרי שנתיים של התבססות בשטח, אין כמעט סטודנט שלא מכיר את מילת הקסם: Milgapo - מאגר המלגות הגדול בישראל. מדובר במאגר שחסך, הרבה כאבי ראש והתלבטויות לסטודנטים.

 

מה כל-כך יקר? מתברר, שהוצאות המחייה, בשילוב שכר הלימוד הממוצע, גבוהות פי כמה וכמה מההכנסות בממוצע לסטודנטים עובדים. ואם נתרגם את זה למספרים, זה הסטטוס לסטודנט הישראלי הממוצע - על פי סקר התאחדות הסטודנטים הארצית שנערך על־ידי מכון המחקר "מאגר המוחות" בקרב כ־8,000 סטודנטים בישראל:

 

ההוצאה החודשית הממוצעת לסטודנט הינה 5,187 שקל, בעוד ש-60% מהסטודנטים מרוויחים פחות מ-4,000 שקל בחודש. 

ההוצאה החודשית המשמעותית ביותר של סטודנטים היא על דיור, כ-2,348 שקל בחודש.

20% מהסטודנטים לוקחים הלוואות בסכום ממוצע של כ-24,000 שקל בתקופת הלימודים.

הוצאות על נסיעות: 750 שקל בחודש בממוצע לסטודנט.

 

עובדי מלגהפה (צילום: מלגהפה)
עובדי מלגהפה(צילום: מלגהפה)

 

81% מהסטודנטים עובדים במקביל ללימודים, ומעל למחציתם מרוויחים פחות מ-4,000 שקל בחודש. הוצאות על שכר לימוד עומדות על 1,157 שקל בחודש.

 

אז מה עושים במציאות בה ההוצאות עולות על ההכנסות? הלא נוכחנו לגלות ש-80% מהסטודנטים מקפידים לשלב עבודה תוך כדי הלימודים לתואר הראשון, ועדיין, רובם המוחלט לא מצליח לכסות את הוצאותיו.

 

כיום, מובן לכל שבישראל של שנת 2019, מלגת לימודים היא חיונית מאוד בכדי לסיים את התואר האקדמי ללא חובות. אך, מה עושים כששוק המלגות בישראל שרווי בקרנות, תורמים וארגונים שרוצים לתרום לסטודנטים, מתנהל בחוסר סדר מוחלט? איך אפשר לזהות את המלגות שתנאיהן אכן מתאימים לכל סטודנט וסטודנטית?

 

בסקר שביצעה חברת מלגהפה בקרב סטודנטים המגישים מועמדות למלגות באופן עצמאי, נמצא כי 87% מהסטודנטים מכירים רק 10 מלגות או פחות. כמו כן, 81% מהסטודנטים הגישו עצמם ל־4 מלגות ומטה בלבד, ורק 32% מהסטודנטים הצהירו שקיבלו מלגה מהקרנות השונות.

 

מפת התמצאות

ריבוי המלגות, שנאמד בסכומים מטורפים של מיליוני שקלים בשנה, גורם לסטודנטים ללכת לאיבוד. סטודנטים מתקשים לזהות באופן עצמאי את זמני הפתיחה של כל מלגה, את התמורה שהיא דורשת, את תנאי הקבלה וזה בלי מסכת הטפסים, המיונים והבירוקרטיה שצריך לעבור עוד בשלבי ההגשה. על כן, לפני שנתיים, הגיעו למשרדי התאחדות הסטודנטים הארצית יזמים צעירים, שהציעו פתרון הוליסטי ומבריק: פלטפורמה ייעודית חכמה, אשר יודעת לאתר לכל סטודנט את המלגות המתאימות לו באופן אישי, ואף להגיש, בתאריך הנכון, את מועמדותו למלגות בצורה אוטומטית על־ידי התממשקות לטפסי הקרנות. היוזמה אומצה בחיבוק. מאז, ולאורך השנתיים האחרונות, עוד ועוד סטודנטים מרוצים נרשמו למלגהפה (Milgapo) והתוצאות מדברות בעד עצמן:

 

בבדיקת הסטודנטים הרשומים בחבילת "ההגשה האוטומטית" ב־Milgapo, נמצא, כי כל סטודנט מוגש ל־16 מלגות בשנה, פי ארבעה יותר מסטודנט המחפש מלגות באופן עצמאי.

 

בנוסף, 70% מהסטודנטים דיווחו שזכו לקבל לפחות מלגה אחת, באמצעות הגשות שהתבצעו על־ידי Milgapo. בשנתיים האחרונות, למעלה מ־150,000 סטודנטים הצטרפו לשירות, וזכו להקלה כלכלית משמעותית בתקופת הלימודים האקדמיים, כשמה שנדרש מהם, זה מילוי חד־פעמי של פרטיהם.

 

עובדי מלגהפה (צילום: מלגהפה)
עובדי מלגהפה(צילום: מלגהפה)

 

פרסום חיובי

"חברת מלגפה היא חלק ממערך רחב יותר של מלגות סטודנטים, אשר מתופעלות על־ידי התאחדות הסטודנטים הארצית, כשהקו המנחה הוא מלגה בעבור עשייה חברתית ותרומה לזולת", מסביר טל חורב, ממייסדי Milgapo:

 

לדבריו, במסגרת זאת, בין המלגות שנפתחו לאחרונה, ניתן למצוא את "חבר כלבבי" - מיזם שהובל על־ידי ההתאחדות, משרד החקלאות וקרן פילנתרופית, במסגרתו סטודנטים ישמשו אומנה לכלבים משוטטים עד למציאת אימוץ הולם עבורם.

 

כמו כן, פועלות מלגות רבות המעודדות אחריות חברתית כלפי בני הגיל השלישי, במסגרת שיתוף פעולה עם המשרד לשוויון חברתי. פרויקט "כאן גרים", המזמין סטודנטים וסטודנטיות להתגורר עם אזרחים ותיקים החיים בגפם, ויחד לקיים פעילות חברתית, הוא מהפרויקטים החברתיים החשובים בשנים האחרונות, ומשנה לשנה הביקוש עבורו הולך וגובר, הן מצד הסטודנטים והן מצד האזרחים הוותיקים.

 

- יש היענות גדולה למיזם שלכם?

"כן, ואנחנו מאושרים לראות איך המיזם שהקמנו ממשיך לסייע לעוד ועוד סטודנטים על בסיס יומי. היה נראה לנו אבסורדי, שכספי מלגות המיועדים לסטודנטים הם קשים מאוד להשגה, ולאו דווקא מסיבות הגיוניות. כאשר נושאים כמו בירוקרטיה, ריבוי טפסים, צורות הגשה מיושנות ומידע המונגש בצורה לא עדכנית, הם הגורמים הבולטים ביותר אשר גורמים לסטודנטים לא להגיש מועמדות למלגות שונות, אז אפשר להבין שיש פה כשל רציני".

 

המיזם שהקמנו באמת מסייע לסטודנט לאורך כל הדרך, על־ידי מציאת המלגות המתאימות לו ביותר, והגשת מועמדותו באופן אוטומטי במשך כל השנה, ואפילו במשך כל התואר. מה שיפה לראות, זה שלא רק הסטודנטים נהנים מהמיזם, אלא גם הקרנות והעמותות אשר נעזרות בנו באופן קבוע, כדי לאתר את הסטודנטים המתאימים להם ביותר בצורה נוחה ומדויקת. היום, יש באתר למעלה מ־850 מלגות שונות, ואנחנו נמצאים איתן בקשר קבוע על־מנת לדאוג שהמידע תמיד יהיה מעודכן.

 

בנוסף, כאשר התחלנו עם המיזם, אחד היעדים העיקריים שלנו היה להגדיל את כמות הכספים המחולקים לסטודנטים במלגות מדי שנה, ולאט לאט אנחנו מתקדמים גם בנתיב זה.

 

אנחנו מקיימים שיתופי פעולה עם חברות מסחריות רבות, הפונות אלינו לטובת פרסום באתר, והפרסום אצלנו מתבצע על־ידי כך שחברות אלו מעניקות מלגות. זה מצב של Win Win עבור כולם: החברות מקבלות פרסום חיובי אצלנו באתר, וסטודנטים נוספים מקבלים מלגות ומצליחים לממן את התואר".

 

למעקב אחר המלגות החדשות שנפתחות, ניתן לעקוב אחר דף הפייסבוק של Milgapo להצטרפות, כנסו לאתר: www.Milgapo.co.il או לאתר התאחדות הסטודנטים הארצית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מלגהפה
עובדי מלגהפה
צילום: מלגהפה
מומלצים