שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    מחפשים ארוחת ערב מגוונת?
    קבלו את זה: חומוס. חומוס תופס מקום של כבוד בתפריט הישראלי והוא נמצא כמעט בכל בית בישראל. הוא שייך למשפחת הקטניות, המכילות שפע של יתרונות תזונתיים: הן מכילות חלבון מן הצומח, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים ואף דלות בשומן. או בקיצור- פתרון טוב לאופציה לשילוב בארוחת ערב בריאה, מזינה ומשביעה

     

    אין ספק שיש לא מעט תוספות נפלאות שניתן לשדך לממרח הישראלי ביותר בעולם וכל חובב חומוס יודע שאין כמו חומוס עם תוספת מפנקת כדי להפוך את המנה לחוויה מושלמת. "צבר" משיקה סדרת תוספת חדשה ועל הדרך נותנת כמה טיפים לשדרוג החומוס הביתי:

     

    גם אתם מאלה שחייבים לשדך לחומוס תוספת? ברכות, אתם חלק מהסטטיסטיקה! במחקרים שערכה צבר נמצא שכ-40% מהישראלים אוכלים את החומוס שלהם לצד תוספות מגוונות, למשל חצילים פיקנטיים, פלפלים חריפים, טחינה או מטבוחה.

     

    זה לא סוד שעד היום לא היה קיים על המדף מענה ראוי לחוויית החומוס המושלמת, מה שגרם ל"צבר" להרים את הכפפה ולהשיק את הסדרה החדשה- "חומוס עם המון" המבוססת על הצורך ומציעה סדרה רחבה של מנות חומוס עשירות בתוספות מעניינות וטעימות במיוחד.

     

    בין התוספות שתוכלו למצוא בסדרה החדשה: חומוס עם המון פלפלים חריפים, חצילים פיקנטיים, מטבוחה, חריף טחינה וגרגירי חומוס, שיתאימו לכל אירוע, לכל מצב רוח ובעיקר לכל התשוקות והמאווים הקולינריים שיש לכם לעיתים במשך היום.

     

    נכון שלפעמים, מדי פעם, מתגנב החשק להכין חומוס ביתי אמיתי ולשם כך, "צבר" מעניקה לכם כמה טיפי ברזל שבכל הנוגע להכנת הממרח בבית, הוציאו דף ועט:

     

    1. כשאתם בוחרים גרגירי חומוס, שימו לב לבחור חומוס באיכות טובה וללא פשרות: גרגירי חומוס קטנים יעשו את החומוס רך יותר, לעומת זאת, גרגירי חומוס גדולים טובים לחומוס גרוס גס או כתוספת מעל החומוס החלק
    2. כשמכינים חומוס ביתי, חשוב להשרות את החומוס עד שמונה שעות בלבד ולא יותר
    3. בשלו את החומוס עד ריכוך מוחלט
    4. השתמשו בלימון ושום טרי
    5. הוסיפו טחינה איכותית (האופציה הטובה ביותר מבחינת ערכים תזונתיים היא טחינה גולמית משומשום מלא- כזו שמעלה את ערכיו התזונתיים של החומוס)
    6. עדיף להגיע למרקם חלק בעזרת טחינה ארוכה של גרגירי החומוס
    7. החומוס זקוק לאוויר לפני שמגישים אותו. לכן, לאחר ההכנה יש לאוורר אותו במשך כ-30 דקות בטמפרטורת החדר על מנת שהטעמים שבו יתמזגו
    8. בזקו שמן זית איכותי, טעים ולא מר מדי מעל החומוס והגישו

      

    מחפשים איך לגוון בתוספות? הוסיפו פלפל חריף קלוי, חצילים פיקנטיים, מטבוחה, חריף, טחינה וגרגירי חומוס, בשר כבש, פול ירוק מבושל, פטריות חמות, בצל מטוגן, פלפלים מתוקים קלויים בשמן זית והתמוגגו מאושר על הדבר הנפלא שזה עתה הכנתם בעצמכם. אגב, טחינה גולמית מ-100% שומשום, מהווה מקור תזונתי טוב לשומנים בלתי רווים, סידן, ברזל, אבץ ונוגדי חמצון. השילוב בין החומוס לטחינה הגולמית יוצר שילוב מצוין לא רק של טעמים אלא גם של ערכים תזונתיים - חלבון מן הצומח, שומן בלתי רווי ומומלץ, מינרלים ורכיבי תזונה חשובים נוספים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים