שתף קטע נבחר

הולנד תכיר בעזה ובמזרח ירושלים כמקום לידה רשמי

שר החוץ ההולנדי הודיע כי הרצועה והגדה המערבית יתווספו לרשימת האזורים שהרישום ההולנדי מקבל כמקום לידה עבור אלו שנולדו לאחר הקמת ישראל. זאת, "בהתאם להשקפה של הולנד כי לישראל אין ריבונות על שטחים אלו"

ממשלת הולנד הודיעה כי תכיר ברצועת עזה ובגדה המערבית, כולל מזרח ירושלים, כמקום לידה רשמי עבור פלסטינים שנולדו באזורים הללו לאחר הקמת מדינת ישראל.

 

בעוד הולנד לא מכירה ברשות הפלסטינית כמדינה, היא תכיר באזורים הללו במרשם האזרחים ההולנדי עבור אלו שנולדו שם לאחר 15 במאי 1948, יום לאחר הקמת מדינת ישראל וסיומו הרשמי של המנדט הבריטי. ההכרזה על כך נעשתה על ידי שר החוץ ההולנדי ריימונד קנופס בהאג.

 

התפרעויות פלסטינים גבול רצועת עזה (צילום: AFP)
התפרעויות פלסטינים בגבול עזה(צילום: AFP)

על פי הודעת משרד הפנים ההולנדי, שפורסמה ביום שבת, קנופס אמר כי רצועת עזה והגדה המערבית יתווספו לרשימת האזורים שהרישום ההולנדי מקבל. לפי ההצהרה, קנופס מכיר בכך כי הצעד הוא "בהתאם להשקפה של הולנד לפיה לישראל אין ריבונות על שטחים אלו", כמו גם בהתאם לסירובה של הולנד להכיר בפלסטין כמדינה.

 

הוא הוסיף כי הקטגוריה החדשה משקפת גם את התנאים שהוסכמו בהסכמי אוסלו בין ישראל לאש"ף בשנות ה-90 ובהחלטות מועצת הביטחון של האו"ם. עד כה, האופציות היחידות האפשריות לפלסטינים בהולנד כמקום לידה היו "ישראל" ו"בלתי ידוע"- כשהאחרון התווסף כאופציה ב-2014, לאחר שפלסטינים מחו על כך שהם נאלצים לרשום את ישראל כמקום לידתם.

 

לפי סוכנות הידיעות ההולנדית "נוס", ההחלטה מגיעה לאחר שהולנדי ממוצא פלסטיני תבע את הולנד בבית הדין האירופי לזכויות אדם ודרש להירשם כפלסטיני במקום כישראלי.

 

לפחות 136 מדינות וגם העצרת הכללית של האו"ם הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה ריבונית, אך רוב האיחוד האירופי נמנע מלעשות כן עד שתוכר מדינה פלסטינית במסגרת הסכם שלום עם ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פלסטינים במהומות בעזה
צילום: AFP
מומלצים