שתף קטע נבחר

לא רק לאודיופילים: בדקנו את מקרן הקול של סונוס

ה"אפל של עולם הרמקולים" ייצרה סאונדבר איכותי, עם תג מחיר שממש לא מתאים לכל בית. בדקנו את ה-Beam בסלון הביתי, וקצת התגעגענו לצלילי הבס

ישנן חברות טכנולוגיה, במיוחד בתחום האודיו, שאזכור השם שלהן הוא סוג של נייר לקמוס: שמעתם עליהן? אתם אודיופילים, או סתם מסתובבים בפורומים הרלוונטים. לא שמעתם - זה כנראה לא התחום שלכם. וגם אם לאחרונה כמה מהן זוכות לחשיפה נרחבת, עצם האזכור שלהן עדיין מהווה אות מוסכם להבנה כלשהי בתחום.

 

Beam של סונוס (צילום: יח
Beam של סונוס. לא זול(צילום: יח"צ)

 

חשוב להבין שמוצרי חברת סונוס אינם חלק מהקטגוריה הזו, גם אם טרם שמעתם על החברה הזו. מוצריה אמנם משווקים בישראל כבר שנים, אך מחירם וההפצה היחסית-מוגבלת הפכו את סונוס למותג בוטיקי. זו לא הייתה כוונת המשורר. מאז הוקמה ב-2002, מנסה סונוס להיות אפל של עולם הרמקולים. היא רוצה שכולם ישמעו עליה, וירצו את המוצרים שלה - אפילו אם לא כולם יכולים להרשות לעצמם אותם.

 

הביטוי ״אפל של עולם ה...״ הוא ביטוי נורא ואיום כאשר הוא מגיע ללא הצדקה (רוב רובם של השימושים בו). אבל במקרה הזה, באמת שההשוואה מוצדקת. סונוס החליטה בתחילת העשור הקודם שהזרמת אודיו אלחוטית ברחבי הבית היא העתיד, והתמקדה ביצירת חוויה טובה עד כמה שרק אפשר בתחום הזה. המוצרים שלה נבנים כדי לעבוד בקלות, ולספק תמורה למחיר הגבוה-יחסית אותם החברה גובה מהרוכשים. הם גם כל כך ממוקדי-מטרה לפעמים, עד שזה הופך לחסרון.

 

קטן באופן מפתיע, אבל גם לא זול במיוחד

ה-Beam הוא המוצר החדש ביותר של סונוס - סאונדבר קטן לסלון, במחיר נמוך - אבל רק ביחס למוצרי סונוס אחרים. יחסית למקרני קול מתחרים, 2,290 שקלים הוא לא מחיר נמוך במיוחד. אתם כן מקבלים תמורתו מקרן עם איכות צליל גבוהה, קלות שימוש מרשימה ומודולריות.

 

במבט ראשון, מקרן הקול הזה קטן באופן מפתיע. רוחבו 65 ס"מ בלבד, עומקו 10 ס"מ וגובהו 6.85 ס"מ. האריזה הקומפקטית הזו מצליחה לייצר צליל מרשים גם בעוצמתו וגם באיכותו. סידור הרמקולים בתוך האריזה אמור, כמו בכל סאונדבר טוב, להשתקף מקירות החדר ולעטוף אתכם בצליל. לרוב זו התיאוריה, והמציאות פחות ורודה. כאן זה דווקא עובד טוב - גם אם יש לכם סלון בו הקיר הרביעי רחוק מהמסך.

 

Beam של סונוס (צילום: יח
אפל של עולם הרמקולים(צילום: יח"צ)

 

הקביעה ש-Beam עובד טוב מורכבת מכמה קריטריונים: הצליל נקי, ולא מתעוות גם כשמעלים את הווליום; במת הקול רחבה - הרמקולים נשמעים כאילו הצליל לא מגיע ממקור אחד; וטווח הצלילים שהרמקול מפיק הוא גבוה. בפועל, זה שדרוג מיידי ומורגש למערכת קול שמגיעה מובנית במסך הטלוויזיה. וזו, בסופו של יום, מטרת הרמקול.

 

עם זאת, יש בעיה קטנה אחת בכל הנוגע לצליל. הבס במכשיר הזה אינו מרשים במיוחד. הוא לא יכול להיות, לא באריזה כזו. אבל הרמקול הזה, כמו כל המוצרים של סונוס, הוא חלק מסדרה שתמיד אפשר להרחיב. רוצים קולנוע ביתי אמיתי? תוכלו להוסיף לרמקול סאבוופר של סונוס, שני רמקולים קטנים שיתפקדו כרמקולים אחוריים - והתוכנה ששולטת בכולם תדע כבר לחבר את הכל למערכת אחת. זה רק יעלה לכם אלפי שקלים, כי אף רכיב בחבילה הזו לא יהיה זול. רמקול קטן עולה כ-800 ש"ח, הסאבוופר עולה 3,590 ש"ח.

 

חכמת הסאונדבר

על מה מבקשים מכם את המחיר הזה? כאמור, על נוחות ואיכות. ולא רק בסאונד. חיבור הרמקולים לרשת אלחוטית, חיבורם אחד לשני, ושליטה בהם זה עניין של כמה לחיצות באפליקציה של סונוס. שום דבר לא מסובך כאן, שום דבר לא מתוחכם יתר על המידה. ובגלל ש-Beam הוא רמקול מחובר, הוא יכול לקבל אודיו לא רק מהטלוויזיה אלא גם מהרשת - החל מספוטיפיי ועד לתקן Airplay 2 של אפל. בכל אלה אפשר לשלוט דרך האפליקציה של סונוס, או להזרים מוזיקה לרמקול דרך האפליקציות של שירותי המוזיקה.

 

גם באליה הזו יש קוץ, והוא מתקף עוד יותר את ההשוואה לאפל. בצידו האחורי של הרמקול, בנוסף לחיבור חשמל, תמצאו רק שני שקעים נוספים: רשת, ו-HDMI (באריזה מגיע גם מתאם בין HDMI לאופטי). לא, אין כאן כניסת אודיו סטנדרטית של 3.5 ס״מ, ומקרן הקול הזה לא מיועד לעבוד עם רסיבר, או עם מספר מוצרים במקביל.

 

Beam של סונוס (צילום: יח
רמקול מחובר וחכם. Beam של סונוס(צילום: יח"צ)

 

בסונוס חושבים שמה שאתם באמת רוצים, זה לחבר את כל ההתקנים שלכם - הסטרימרים, הקונסולות, מה שלא יהיה - לטלוויזיה ישירות, ואז לחבר את ה-Beam למסך דרך יציאת HDMI שתומכת ב-ARC (Audio Return Channel). אם יש לכם מסך חדש מספיק כדי לכלול יציאת HDMI-ARC, ואם יש בו גם מספיק כניסות לכל המכשירים שלכם, זה יעבוד מצויין. אפילו תוכלו, אולי, לשלוט דרך הרמקול בטלוויזיה באמצעות פקודות קוליות.

 

ה-Beam, אחרי הכל, הוא לא סתם רמקול, אלא רמקול חכם. וככזה יש לו תמיכה בעוזרת קולית. הבעיה היא שהעוזרת היחידה בה הוא תומך היא אלכסה של אמזון. כדי להפעיל אותה, תצטרכו לשקר שאתם בארצות הברית ולעבור תהליך התקנה מעצבן. מעבר לכך, לאלכסה אין תמיכה בעברית. סונוס מבטיחה תמיכה גם ב-Google Assistant, שגם לא תומך בעברית ברמקולים החכמים כיום, אך מזהה מבטא ישראלי הרבה יותר טוב מאמזון.

  

גם כשהמחיר בט.ר אלקטרו סטריאו, היבואן הרשמי של סונוס לישראל, דומה מאוד למחיר באירופה (449 אירו, עליהם צריך להוסיף את המיסים המקומיים), ה-Beam הוא לא מוצר שאפשר להמליץ עליו לכולם. אם לא אכפת לכם מאיכות הסאונד, ומעולם לא חשבתם בכלל שהצליל אותו הטלוויזיה מפיקה הוא בעייתי - אתם כנראה לא קהל היעד. ואם כבר יש לכם רסיבר ורמקולים חיצוניים, אתם לא צריכים את מקרן הקול הזה. אבל אם יש לכם מסך טלוויזיה טוב עם סאונד פחות טוב, וזה עושה לכם רע; או אם אתם רוצים למסור את נפשכם בידי אקוסיסטמה איכותית-אך-סגורה נוספת, זה המוצר בשבילכם. הוא טוב במה שהוא עושה, נוח לשימוש ויכול להפוך לחלק ראשון במערכת ביתית שלמה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים