שתף קטע נבחר

"ישראל הפכה למעבדת מזון לטובת העולם"

בכנס שקיים אתמול (ב') מכון היצוא הוצגו האתגרים איתם מתמודד העולם במהפכת המזון והפיתוחים הטכנולוגיים החדשים בתחום. בכנס השתתפו עשרות נציגים מחברות ישראליות וכן נציגים מחברות בינלאומיות שהגיעו לשמוע על הסטארט-אפים הישראלים. היינו שם

 

 

בישראל קיימות למעלה מ-300 חברות סטארט-אפ בתחום פוד-טק ואגרו-טק. אתמול (ב') נערך בתל אביב על ידי מכון היצוא כנס בנושא, בו הוצגו הטרנדים החמים בענף המזון בעולם, האתגרים איתם יתמודד העולם בשנים הקרובות, ואיזה פתרונות מציעות החברות הישראליות בתחום. היינו שם. צפו בווידיאו בראש הכתבה.

 

הפודטק הישראלי כובש את העולם  

"מדינת ישראל תמיד פיתחה דברים וחדשנות מכורח ההכרח", אומר אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא. "אנחנו נמצאים בעידן שיש מחסור במוצרים, מחסור במזון, מחסור באדמה. כבר ב-2050 הולכים להיות בעולם מעל תשעה וחצי מיליארד איש. זאת אומרת, שצריכת המזון הולכת לעלות ב-70% ואין מענה. הדרך היחידה זה לענות באמצעות טכנולוגיית המזון, וישראל הפכה להיות מעבדת מזון אדירה לטובת העולם".

 

לכנס הגיעו נציגים מכל רחבי העולם. "נמצאים פה אורחים ממדינות מתפתחות ומדינות מפותחות שנתקלים בבעיה הזאת כגון נציגים מברזיל, מאפריקה, מארה"ב שבאים לישראל כדי להיחשף לחדשנות שאנחנו מובילים", ציין ברוך.

 

ישראל היא מעצמת פודטק. לדברי סהר יזדנפור, ראש תחום פודטק במכון היצוא, יש בישראל מעבר ל-300 חברות בתחום, "זה מתחיל מחברות של פוסט הארבסט ואריזות, זה ממשיך בכל תחליפי המזון וזה נגמר בכל התחום החם של חלבונים אלטרנטיביים והפחתת סוכר".

 

פודטק ()
עשרות נציגים מחברות ישראליות וכן נציגים מחברות בינלאומיות שהגיעו לשמוע על הסטארט-אפים הישראלים.

ב-20 השנים האחרונות, מכון היצוא מהווה בית לחברות המייצרות מרכיבים ואוכל ישראלי. המכון פתח את התעשייה הישראלית לשוק הבין-לאומי, הביא קמעונאים חשובים, מומחי אוכל ועיתונאים ממגוון מדינות ברחבי העולם. ישראל, מעצמת הסטארט-אפ, היא כאמור מרכז של יותר מ-300 חברות סטארט-אפ בתחום פוד-טק ואגרו-טק.

 

עופר פורר, מנהל אגף שירות וניהול ידע במינהל סחר חוץ הוסיף כי "תחום הפודטק בעולם, בעיקר בהקשר של השקעות ושת"פ טכנולוגיים, תופס משקל גדל והולך בפעילות חברות רב-לאומיות". לדבריו, ישראל, בתור ה'סטארט אפ ניישן', מכילה מספר רב של חידושים אשר חברות רב-לאומיות מחפשות, ולשם כך הן מגיעות ארצה לעיתים קרובות על-מנת לזהות ולחבור לטכנולוגיות חדשניות.

 

פודטק ()
מומחים בתחום של חלבונים אלטרנטיביים והפחתת סוכר. כנס הפודטק
 

"יש לנו כבר מספר סיפורי הצלחה של חברות זרות שהגיעו ארצה באמצעות העבודה של מערך הנספחים הכלכליים של משרד הכלכלה והתעשייה ובשיתוף מכון היצוא, על-מנת לבחון שיתופי פעולה בתחום הפודטק והאריזות החכמות, לרבות השקעה של חברת VISY האוסטרלית בחברות ישראליות בתחומים אלו", מסכם פורר.

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים