שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את המיקרוגל ומסכנים את עצמכם

מיקרוגל תקין לא אמור לפלוט קרינה אלקטרומגנטית ומסוכנת. ואולם, כשהוא נהרס, בשל שימוש לא נכון או אי הקפדה על ניקיון – הוא מסכן את דיירי הבית. ממה להיזהר? אתר "המקצוענים" ומכון התקנים עם המדריך

מזלזלים בחשיבות הניקוי של המיקרוגל? מניחים עליו חפצים? משתמשים במפצל חשמל על בסיס קבוע? אם אתם עושים חלק מהטעויות האלו, ועוד כמה שמפורטות במדריך זה – אתם מסתכנים בנזק למכשיר. מיקרוגל תקין, הוא כלי חימום נוח ובטוח מאוד לשימוש. ואולם, שימוש במיקרוגל שאינו תקין, חושף אתכם ואת יקירכם לקרינה מסוכנת.

 

בכתבה הקודמת, הרחבנו על מוצרים שאסור להכניס למיקרוגל. בכתבה זו, נפרט על שימוש לא נכון במיקרוגל: מה קורה כשלא מנקים, כשמנקים בצורה לא נכונה או כשמתעלמים מדלת שלא נסגרת היטב.

 

     (צילום: shutterstock)
מנקים עם סקוטש? טעות. יש לנקות בזהירות כדי לא לגרום לנזק לדפנות המיקרוגל ולחלודה שתגרום לדליפת קרינה (צילום: shutterstock)

מפעילים בטעות את המיקרוגל כשהוא ריק? טעות

זה יכול לקרות לכולנו, ברגע אחד של היסח דעת. לחיצה על כפתור ההפעלה של המיקרוגל, כשאין בו שום כלי או מאכל, יכולה לגרום למיקרוגל להפסיק לעבוד.

 

מה הנזק שיכול להיגרם? "ברגע שלמיקרוגל אין אובייקט שיספוג את הקרינה, זה גורם להחזר של אנרגיה ולהרס של המכשיר עצמו", מסביר אבישי גמליאלי, טכנאי בודק במעבדה לחשמל ואלקטרוניקה במכון התקנים. "לכן, אסור להפעיל את המיקרוגל כשהוא ריק ממאכלים או מכלי כלשהו".

 

האם זהו נזק מיידי ובלתי הפיך למיקרוגל? "למיקרוגל יש מנגנון הגנה, אשר מנתק את אותו במצב שהוא מתחיל להתחמם", אומר גמליאלי. "לא כדאי למהר לקנות מיקרוגל חדש, אם בטעות הפעלנו באופן חד-פעמי את המיקרוגל כשהוא ריק. יש להמתין מספר שעות ולנסות להפעילו שוב".

 

     (צילום: shutterstock)
מפעילים אותו כשהוא ריק? נזק למכשיר(צילום: shutterstock)

 

לא מנקים את חלל המיקרוגל? שאריות לכלוך יספגו קרינה ויגרמו לחורים בדפנות

ברגע שמחממים את המזון ללא הקפדה על כיסוי שלו עם מכסה הייעודי לכך, הנוזלים ניתזים אל עבר דפנות המיקרוגל במהלך החימום. גמליאלי: "אם לא מקפידים על ניקוי יסודי בסיום כל שימוש, שאריות המזון שנדבקות לדפנות ממשיכות לספוג אנרגיה ביתר ההפעלות של המכשיר. לאורך זמן, שיירי המזון שמתחממים גורמים לחלודה ולכך שדפנות המיקרוגל העשויות ממתכת 'נאכלות'. וכך, למרות שהתקלה אינה נראית לעין, היא יכולה לגרום לדליפת קרינה מדפנות המיקרו הפנימיים אל מחוץ למכשיר".

 

     (צילום: shutterstock)
שכחתם לכסות? נקו מייד, אחרת שיירי מזון יספגו את החום בחימום הבא ויגרמו לחלודה בדפנות המכשיר(צילום: shutterstock)

הגלגלים חורקים? נזק למשטח המיקרוגל התחתון  

דבר נוסף שצריך להקפיד לנקות הוא את המשטח שמתחת לצלחת הזכוכית המסתובבת. "אנשים שוכחים לנקות את הגלגלת שעליה ממוקמת צלחת הזכוכית", מסביר גמליאלי. "ברגע שמצטבר לכלוך והגלגלים מפסיקים להסתובב בצורה תקינה הם נגררים וגורמים לשריטות על משטח המתכת שתחתיהם. במשך הזמן הצבע מתקלף והמתכת מחלידה, מה שגורם לזליגת קרינה אלקטרו מגנטית".

 

לא מנקים את הדפנות או מתעלמים מדלת שבורה? דליפת קרינה מסוכנת

"אחד הדברים הכי חשובים לכך שלא תהיה דליפת קרינה מהמיקרוגל החוצה היא סגירה הרמטית של הדלת", מזהיר גמליאלי. "לעתים, אם המיקרוגל נופל, או מקבל מכה עקב טריקות חוזרת ונשנות, הדלת אינה נסגרת כמו שצריך. חשוב לבדוק את תקינות מנגנון הסגירה של הדלת, ולוודא שהיא יושבת במקומה. אחרת, המיקרוגל יהפוך למסוכן לשימוש מבחינת קרינה".

 

ואולם, פעמים רבות מדובר פשוט באי שמירה על ניקיון. "בשונה למקרר, לדלת המיקרוגל אין גומיות אטימה", מסביר גמליאלי. "שאריות פירורים, לכלוך ושומן שנדבקים למיקרו, מונעים סגירה הרמטית של הדלת וגורמים לדליפת אנרגיית גלי מיקרו שהיא מסוכנת".

 

מניחים על המיקרוגל מפה עם עציץ? אתם חוסמים את פתחי האוורור

"כשממקמים את המיקרוגל במטבח יש לוודא שיש מספיק מרווח סביב פתחי האוורור, כדי שיהיה לאוויר החם לאן להתפזר", אומר גמליאלי. "זו טעות להצמיד אותו למכשיר חשמלי אחר, או לדופן של ארון. גם להניח עליו מפה עם עציץ זו טעות, שכן חסימת פתחי האוורור תגרום במשך הזמן לתקלות במכשיר, עקב חימום יתר שלו".

 

מנקים עם סקוטש? קילוף צבע יגרום לחלודה ולפגיעה באטימת המכשיר

זו טעות לנקות את המיקרוגל עם סקוטש וחומרי ניקוי חזקים מדי. גמליאלי: "במצב של קילוף הצבע בחלל הפנימי של המיקרו, לאורך זמן הדפנות יחלידו ואיטום המיקרוגל ייפגע, מה שיגרום לדליפת קרינה".

 

כיצד מומלץ לנקות ולחטא את המיקרוגל?

גמליאלי: "מומלץ לקחת צלוחית עם מים ולסחוט לתוכה לימון, ולהשאירו אותו בקליפתו בתוך הצלוחית ולהכניס אותה לתוך המיקרוגל, כך שהכלי יתחמם ויעלה אדים. בסיום יש לנגב את המכשיר. מי שמעוניין להשתמש בחומרי ניקוי, יכול בעדינות לנגב עם סמרטוט ומעט אקונומיקה, אך להקפיד להשאיר את דלת המיקרוגל פתוחה עד שאדי חומר הניקוי יתנדפו. את צלחת הזכוכית ניתן להדיח במדיח הכלים, ואת התושבת עם הגלגלים שתחת הצלחת ניתן להשרות בתוך מים חמימים עם מעט חומר ניקוי".

 

עוד כתבות בנושא:

מאריכים ומפצלי חשמל  

עובש במקלחת? התקינו ונטה   

שקע ותקע: התנהלות בטוחה עם שקעים ותקעים

 

     (צילום: shutterstock)
קערית עם מים ולימון ינקו את המיקרוגל וישאירו אותו עם ריח טוב(צילום: shutterstock)

משתמשים במפצל חשמל זול לאורך זמן? טעות  

בדירות קבלן רבות, אין מספיק שקעי חשמל במטבח. התוצאה היא שבמקום להתקין שקעים כאלו, רבים משתמשים במפצלי חשמל על בסיס קבוע. "אם אין ברירה ונאלצים להשתמש במפצלי חשמל, מוטב להשתמש במפצלים שמגיעים עם כבל חשמלי ועם מתג", אומר מנה עיני החשמלאי שלי באתר "המקצוענים". "מפצל חשמל רגיל הוא פשוט וזול יותר, וכל החיווט שבתוכו הרבה פחות איכותי. הוא מיועד בעיקר לשימוש במכשירים שכמעט ולא צורכים חשמל כמו מטענים ניידים או נורות לילה".

 

לדבריו, "מפצל עם כבל, יהיה עמיד יותר בפני הספקי חשמל גבוהים. ואולם, יש להימנע מלהניח מפצלים אלו, על אזור שחשוף למים על משטח השיש. כמובן, שלאורך זמן, ההמלצה היא פשוט להתקין שקעים נוספים, בהתאם לצורך, ולאור ריבוי מכשירי החשמל במטבח. בכל מקרה, עדיף שלמיקרוגל יהיה שקע קבוע, ושהחיבור אליו לא יהיה לאורך זמן באמצעות מפצל".

 

מפעילים את הקומקום ואת המיקרוגל במקביל, כשהם מחוברים לאותו השקע

"גם אם משתמשים במפצל חשמל איכותי, מומלץ להימנע מהפעלת המיקרוגל והקומקום בו זמנית, כשהם מחוברים לאותו השקע", אומר עיני. "קומקום הוא מכשיר מאוד עוצמתי בעל הספק של 2,200 ואט. אם מפעילים אותו במקביל למיקרוגל, אשר צורך בתחילת ההפעלה שלו הרבה חשמל (יש מיקרוגלים של 800 ואט, ויש כאלה שמגיעים גם ל-2,200 ואט) – זה יכול לגרום לקצרים ואף להרס של אחד המכשירים. מוטב להימנע גם מהפעלת מיקרוגל במקביל לטוסטר אובן, כששניהם מחוברים לאותו השקע".

 

צריכים חשמלאי? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  


פורסם לראשונה 10/03/2019 10:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים