שתף קטע נבחר

קבוצת הוואטסאפ שמשנה חיים

אומרים שהטכנולוגיה השתלטה על חיינו, שאנחנו חלק מעולם וירטואלי שלא מאפשר לנו להרגיש באמת, אבל בצד אלו יש מי שאומרים שקבוצות וואטסאפ, למשל, יכולות לשנות חיים של אנשים. נשמע לכם מוגזם? הכירו את קבוצת "כמוני", שהוקמה ע"י דניאל סודק, סטודנטית שנה שנייה לפסיכותרפיה גופנית

בשיתוף עמותת רוח טובה

 

אנחנו חיים את חיינו בחבורות, החל מהתא המשפחתי, דרך החברויות בגן, בית הספר, תיכון, צבא, עבודה וכן הלאה. עם הזמן מעגלי החברות משתנים, אנחנו נפרדים מחלק, מצרפים חדשים וממשיכים להיות חלק מקבוצה. בשנים האחרונות, עם כניסתן של אפליקציות שונות המאפשרות יצירת קבוצות בהתאם לנושאי התעניינות שונים, חברויות, משפחה ועוד, אנחנו מוצאים את עצמנו כחלק ממנעד רחב יותר של קבוצות, כל אחת והייחוד שלה. הדעות לגבי טיבן של קבוצות אלו, חלוקות, יש מי שמעדיף להישאר בקבוצות הקטנות והמוכרות או בכלל לא להיות חלק מעולם האפליקציות הללו, ויש מי שקבוצות מסוג אלו משנות את חייו ולא בכדי.

 

להרגיש ביחד גם בלי להיפגש (צילום: UNSPLASH )
להרגיש ביחד גם בלי להיפגש(צילום: UNSPLASH )
 

תכירו את "כמוני", קבוצת וואטסאפ שהוקמה על ידי דניאל סודק, סטודנטית לפסיכותרפיה גופנית, המהווה קבוצת תמיכה בוואטסאפ לאנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים, תומכת בחברים בה ועוזרת להם לפתור בעיות.

 

"לפני כשנתיים ישבתי וקראתי כל מיני מאמרים הקשורים לגוף-נפש ופתאום מצאתי אתר הנקרא שם: "כמוני", אתר המכיל כל מיני סוגים של קבוצות וקהילות", מספרת סודק. "אחרי שלושה ימים שמתי לב שקיימת אפשרות לכתוב באתר בלוג אישי והחלטתי ללכת על זה.

 

"בגלל הקשיים שעברתי והתמודדתי איתם בחיי תמיד היה לי את הרצון והתשוקה לשתף אנשים בסיפור חיים שלי ואולי לתת תקווה והשראה לאנשים אחרים. אנשים החלו להגיב לבלוג שלי, וגם הרבה פנו אלי באופן פרטי כדי לשאול אותי שאלות או סתם לשתף, עד שמישהו הציע שניפתח קבוצת תמיכה בוואטסאפ - ומשם הכל היסטוריה.

 

"התחלנו מקבוצה של 8 אנשים ולאט לאט במשך שנתיים הקבוצה גדלה והיום היא מונה כ-80 אנשים אשר מתמודדים עם מגוון בעיות נפשיות. הרצון שלי היה לתת להם מקום לדבר, לשתף, להכיר ולהבין שהם לא לבד".


גם כשאתם הכי לבד, יש מישהו שישלח מילה טובה (צילום: UNSPLASH )
גם כשאתם הכי לבד, יש מישהו שישלח מילה טובה(צילום: UNSPLASH )
 

הקבוצה פעילה כמעט 24/7, החברים בקבוצה משתפים בדברים שקרו להם (טובים וגם פחות טובים), וגם נהנים לצחוק יחד. חשוב לציין כי אחד מהדברים הטובים שקרו בעקבות הקבוצה זה החברויות שנוצרו, הדאגה לכל אחד ואחת, למשל, מישהו יכול לכתוב שהוא בחרדה ותמיד יש חברים מהקבוצה שיענו לו וירגיעו אותו, יציעו להתקשר אליו ולעזור לו להתמודד ולעבור את החרדה.

 

"ההתנהלות בקבוצה מאוד מגוונת, אבל בעיקר יש המון שיתופים, דיונים, שאלות, לפעמים אנשים ממש פורקים את אשר על לבם, תומכים האחד בשני, ואם מישהו במצוקה ישר כולנו מתגייסים גם המנהלים וגם החברים בקבוצה ומנסים בכל דרך לעזור לאותו אדם," מסבירה סודק.

 

"התחושות של האנשים בקבוצה הן תחושות מגוונות ומעורבות, אך התחושה העיקרית שמשותפת לכולנו בקבוצה זה ההיכרות, יצירת הקשרים, התחושה שכולם עוברים קשיים אבל הם לא לבד. לדוגמה: אתמול מישהו כתב בקבוצה שהוא בחרדה וסטרס מאוד גדולים והוא ביקש עצות איך להעביר את זה, ישר 10 חברים מהקבוצה שלחו לו כל מיני טכניקות, טיפים וכלים שעוזרים להם להתמודד עם התקף חרדה - ובסופו של דבר אותו בחור הודה לכולם בקבוצה כי הצליח להעביר לראשונה את החרדה שלו לבד. עוד דוגמה: לפני מספר חודשים מישהו בקבוצה כתב שאין לי כסף לקנות לו אוכל, ישר התגייסנו והצלחנו לעזור לו למצוא חבר מהקבוצה שגר לא רחוק ממנו, ואותו החבר מהקבוצה הזמין אותו אליו הביתה לארוחת ערב מפנקת."

 

מושיטים יד לעזרה ותמיכה (צילום: UNSPLASH )
מושיטים יד לעזרה ותמיכה(צילום: UNSPLASH )
 

סודק מספרת כי האנשים שהכירה הפכו לחברים לחיים, "הם פשוט נכנסו לי ללב", היא אומרת. בחודשים האחרונים היא ושי, שותפה לניהול הקבוצה, הצליחו לגייס שתי מתנדבות לקבוצה, עובדת סוציאלית ועורכת דין שעונות לכל שאלות החברים.

 

שי, המסייע כאמור בניהול, מתמודד עם מחשבות טורדניות כפייתיות. "התחלתי לנהל שיחות בקבוצה ולהכיר אנשים כמוני והבטחתי לעצמי שאם אני מצליח לצאת מהדיכאון אני עוזר לאחרים. ניצחתי. היום אני מנהל הקבוצה יחד עם דניאל, שהיא המודל לחיקוי שלי ועם עוד שני מנהלים.

 

"הקבוצה מונה 80 אנשים ולפעמים אני מוצא את עצמי ב-2 בלילה מעודד בן אדם שמעולם לא פגשתי, בטלפון. יש אנשים שטוענים שעולם וירטואלי זה לא העולם האמיתי,

אך אצלנו בקבוצה זה אמיתי לחלוטין. אני מתייעץ עם דניאל כמעט על הכל, ואין לי ספק שהקבוצה שלנו מצילה חיים ומשמשת מודל".

 

"אנחנו ממשיכים לחפש עוד מתנדבים אשר יוכלו לתרום, לסייע ולעזור לנו לקדם את מטרות הקבוצה - שזה בעיקר עזרה נפשית אך גם לתת במה לסיפורים שלהם ובזכות כך אולי מעט לצמצם את הסטיגמה שיש על מתמודדים עם בעיות נפשיות", אומרת סודק. "אנחנו מחפשים מתנדבים מקצועיים נוספים שיתמכו בחברי הקבוצה מבחינה טיפולית גם בוואטסאפ, ואנחנו גם רוצים להרחיב את הפעילות למפגשים פרונטליים". לפרטים נוספים אפשר לפנות באימייל: dani.sudak@gmail.com

 

"מדברים טוב, עושים טוב". ב-2 באפריל יתקיים "יום המעשים הטובים" - יום שיא לעשיית טוב כל השנה. מיליוני בני אדם צפויים להשתתף ביום גלובלי זה, שיתקיים בלמעלה מ-100 מדינות. רוצים להצטרף? היכנסו עכשיו לאתר "יום מעשים טובים" ובחרו את הדרך שלכם לעשות טוב! יום מעשים טובים מנוהל על ידי עמותת רוח טובה , המציעה מגוון דרכים לעשות טוב ולהתנדב כל השנה.

 

יש לכם סיפור טוב? אל תהססו, לחצו כאן כתבו לנו אותו, ואולי הוא יתפרסם אצלנו וידביק רבים בעשייה החיובית.

 

בשיתוף עמותת רוח טובה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יש מקום לכולם בקבוצה". דניאל סודק
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים