שתף קטע נבחר

מכונת הכביסה מרעישה? כך תתמודדו

שוב שכחתם מטבעות, מפתח או סיכות ראש בכיסי הבגדים והכנסתם למכונה? מעמיסים יותר מדי בגדים מהמותר? אל תתפלאו שגרמתם לתקלה. יש תקלות שקל וזול יחסית לתקן, ויש כאלו שיגרמו לכם להחליף מכונה. אתר "המקצוענים" עם המדריך שיחסוך לכם כסף וכאב ראש

חפצים שנשכחו בכיסים, העמסתם בגדים במשקל גבוה מהמותר, הזזת המכונה באופן שמוציא אותה מאיזון - מהן הסיבות הנפוצות לרעשים ממכונת הכביסה, באילו מקרים תוכלו לפתור את התקלה בעצמכם וכמה יעלה תיקון של טכנאי? בדקנו.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לא למהר לקרוא לטכנאי: נקו תחילה בעצמכם את הפילטר

אחת הסיבות הנפוצות לרעש חריקה של מכונת הכביסה היא הצטברות של מטבעות, סיכות ראש, קיסמי שיניים וכו'. החדשות הטובות הן שלא צריך למהר לקרוא לטכנאי ולהיפרד מדמי ביקור מיותרים של 150-250 שקל. בעלי מקצוע הגונים ישאלו כמה שאלות מקדימות בטלפון, ויסייעו לצרכן לתקן את התקלה בעצמו, ויחסכו את הגעתם במיותרת במקרה זה.

 

שמעתי רעשים מהמכונה, מה לעשות לפני שממהרים להזמין טכנאי?

"במקרה ששומעים רעשי חריקה ממכונת הכביסה, דבר ראשון, יש לנתק את המכונה מהחשמל", אומר אבי זמיר מאופק אלקטריק באתר "המקצוענים". "לאחר מכן, יש לפתור את הפילטר. במכונות כביסה החדשות הפילטר ממוקם בחזית הקדמית של המכונה. במכונות מאוד ישנות, הוא יהיה ממוקם מאחור. הפילטר נפתחת בקלות יחסית, בצורת הברגה שמאלה. לאחר פתיחת הפילטר יש להוציא ממנו את כל המתכות שנפלו לתוכו".

 

המכונה מתנדנדת ומרעישה תוך כדי סחיטה? בדקו שהיא מאוזנת

דבר נוסף שיכול לגרום לרעשים חזקים בעת שהמכונה על מצב סחיטה, היא מצב שבו המכונה לא לגמרי מאוזנת על המשטח שעליו היא מונחת. "בעת ההתקנה, לרוב המתקין מכוון את המכונה, כך שאין סיבה שהמכונה לפתע תצא מאיזון", אומר זמיר. "ואולם, אם הזזתם את המכונה במהלך ניקיונות, תיקון או מכל סיבה אחרת, ייתכן שלא החזרתם אותה בדיוק למקומה. ואז, יש צורך למקם אותה כך שתהיה מאוזנת, או לכוון שוב את הרגליות שלה. כמו כן, ייתכן מצב שבו אחד האריחים נשבר, מה שיחייב אתכם להזיז את המכונה כך שתשב על אריחים תקינים, או פשוט לתקן את הריצוף".

 

 

    (צילום: shutterstock)
המכונה מלאה עד אפס מקום תמיד? מקור לתקלות(צילום: shutterstock)

 

העמסתם משקל רב של כביסה? ייתכן שנהרסו המיסבים שמחזיקים את התוף

סיבה נפוצה נוספת לרעש ממכונת הכביסה היא מצב של שחיקת המיסבים (הלאגרים) שממוקמים על הציר של התוף. לא ניתן לתקן אותם, אלא יש צורך להחליפם. הבעיה היא שזהו תיקון יקר במיוחד במכונות כביסה חדשות, ולרוב אינו משתלם.

 

מה גורם לתקלה זו?

"שחיקת המיסבים נגרמת בשל משקל יתר שמכניסים למכונה", מסביר יאיר גזית שירות למוצרי חשמל באתר "המקצוענים". "יש להשאיר מרווח של 20 אחוז, ולא להעמיס על המכונה יותר מדי בגדים. צריך לקחת בחשבון גם את כמות המים, בייחוד כשמדובר בהפעלה של מכונה עם מגבות, הנוטות לספוג כמות גדולה יותר של מים. לכל מכונה יש את העומס המקסימאלי אליו היא מיועדת, ויש להקפיד שלא חורגים ממנו לעתים קרובות".

 

מתי ישתלם התיקון?

גזית: "לרוב, במכונות עם פתח עליון, התיקון ישתלם שכן הוא נע סביב 600 עד 800 שקל. לעומת זאת, במכונות כביסה חדשות עם פתח קדמי, הרבה יותר קשה להגיע למיסבים ויש צורך להחליף את כל היחידה של הדוד, שבה ממוקמים המיסבים. תיקון זה יכול להגיע גם ל-1,200 שקל ולהיות לא משתלם".

 

ואם התקלקל הציר של התוף?

גזית: "גם תיקון זה לא משתלם. ציר של תוף יעלה אף יותר ממיסבים, מה שהופך את התיקון ליקר במיוחד. הציר נהרס גם כן בשל עומס משקל לאורך זמן, ולכן כדאי מאוד להשתמש במכונה בהתאם להוראות היצרן ולא לחרוג מהמשקל המותר".

 

נהרסו המיסבים של המנוע? תיקון זה דווקא ישתלם

"בשונה מהמיסבים של תוף המכונה, הרי שכשהמיסבים של המנוע נשחקים ונהרסים, ישתלם להחליף אותם", מסביר זמיר. "אין צורך להחליף את כל המנוע, אלא רק את המיסבים. תיקון זה יעלה 600-700 שקל, ויאפשר לכם להמשיך להשתמש במכונה לאורך זמן".

 

עוד כתבות בנושא:

גוף החימום במכונת הכביסה מקולקל? כך תתנהלו  

איטום מכונת כביסה 

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

 

בולמי הזעזועים התקלקלו? בלאי טבעי כעבור 5 שנים

"לרוב, בולמי זעזועים יתקלקלו כעבור 5 שנים של שימוש במכונה", אומר זמיר. "גם במקרה זה, משקל יתר יגרום לשחיקה מהירה יותר שלהם. אם המכונה 'רוקדת' או 'קופצת', למרות שהיא מכוונת בצורה טובה ברגליות, זה סימן לתקלה בבולמי הזעזועים".

 

כמה יעלה התיקון והאם הוא משתלם?

"זהו בהחלט תיקון משתלם, שכן בעלות של 350-450 שקל, בהתאם דגם המכונה, ניתן להחליף את בולמי הזעזועים", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

הקפיצים של התוף נפלו? תיקון משתלם

תקלה נוספת שישתלם לכם לתקן היא מצב שבו הקפיצים שמחזיקים את תוף המכונה נפלו. גזית: "התוף תלוי על שני קפיצי פלדה, ובמקרה של תקלה באחד הקפיצים, זול יחסית להחליפו".

 

כמה יעלה התיקון? "קפיץ חדש יעלה כ-400 שקל, כולל עבודה וחומרים", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הכנפיים של משאבת המים נשברו? תצטרכו להחליף את כל היחידה  

גם תקלה במשאבת המים יכולה לגרום לרעש. גזית: "אם התקלה היא בכנפיים של המשאבה (פרופלור), המכונה גם לא תנקז את המים ויהיה צורך להחליף אותה. הכנפיים הן חלק מהמשאבה. לא ניתן לתקן אותם בנפרד ויש צורך להחליף את כל המשאבה כיחידה אחת".

 

מה גורם לתקלה זו?

גזית: "לרוב תקלה זו נגרמת בגלל חפצים שנתפסים במשאבה במהלך הפעלת המכונה: חלקי מתכת, מטבעות שנכנסים בין הגומי לתוף בעת שהוא מסתובב, למשל, ואשר גורמים למשאבה להיתקע ולהיהרס".

 

כמה יעלה התיקון?

 "זה תיקון זול יחסית, שמסתכם ב-350 עד 500 שקל, בהתאם לדגם המכונה והוא כולל משאבה ופילטר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

כיצד ניתן למנוע להבא תקלה מסוג זה במשאבת המים?

גזית: "כדי למנוע מהתקלה לחזור, מומלץ לנקות את הפילטר בקביעות, אחת לחודש, ולרוקן אותו מכל החפצים שהצטברו בתוכו. כמו כן, חשוב מאוד לוודא שאין חפצים שנשארו בכיסי הבגדים, בטרם הכנסתם למכונה".

 

צריכים טכנאי מכונות כביסה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים