שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לפני ואחרי: כך שופצה וילה בבאר-שבע
    מבית מיושן וכבד בגווני חום לבית מואר עם קריצה בוורוד. זוג כבן 50 ערך שיפוץ יסודי לבית פרטי שנבנה לפני 15 שנה, בתקציב של 300 אלף שקל. התוצאה: פנים הבית שונה לגמרי והפך למודרני ומתוחכם יותר. אתר "המקצוענים" עם הצצה לשיפוץ לפני ואחרי

    איך גורמים לווילה שנבנתה לפני 15 שנה להתחדש? זוג בן 50 הרגיש שהבית שלהם "חום ומיושן" ורצה לחדש אותו ולהפוך אותו להרבה יותר מודרני ומואר. הבית נבנה בסגנון ירושלמי, לפני 15 שנה. כעבור 5 שנים, בעליו המקוריים מכרו אותו לזוג. לאחר 10 שנות מגורים בבית, הזוג שמעדיף סגנון מודרני החליט לשנות את מראה הפנים כליל, מבלי לגעת בפתחים, בחזיתות ומבלי לשבור קירות.

     

       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

    הבית, ששטחו 160 מ"ר ומרתף המשתרע על שטח של 90 מ"ר עבר שיפוץ מאסיבי. השיפוץ כלל החלפת תשתיות הצנרת והחשמל, החלפת הריצוף, החלפת חדרי הרחצה, החלפת מטבח, הנמכות תקרה עם גבס, החלפת התאורה בבית, החלפת כל הדלתות והמשקופים וכן החלפת חדר השינה של ההורים וחיפוי רצפת יתר חדרי השינה בפרקט. השיפוץ לא כלל שבירת קירות ולא כלל שינוי של החזית החיצונית של הבית ולא שינוי של הגינה.

     

       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

    • מיקום: שכונת רמות בבאר-שבע

     

    • סוג המבנה: בית פרטי שנבנה לפני 15 שנה

     

    • גודל: 160 מ"ר שטח בנוי + מרתף בשטח של 90 מ"ר, על 330 מ"ר מגרש

     

    • דיירים: זוג בן 50 + 3 ילדים בוגרים

     

    • עיצוב פנים: שירן סאעת

     

    • סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל החלפת חיפויים, תשתיות, מטבח, חדרי רחצה וחדר שינה של ההורים

     

    • משך השיפוץ: חודשיים

     

    • סכום השיפוץ: 300 אלף שקל

     

          (צילום: שירן סאעת)
    המטבח לפני השיפוץ: חלונות וקיר מעוגלים(צילום: שירן סאעת)

       (צילום: מאור מויאל)
    המטבח אחרי השיפוץ: קו החלון יושר בתקרה עם גבס ווילונות מטשטשים(צילום: מאור מויאל)

     

       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

       (צילום: מאור מויאל)
    בהתחלה הבעל התנגד לורוד במטבח, בסוף אהב את התוצאה(צילום: מאור מויאל)

       (צילום: מאור מויאל)
    בוטלו הארונות העליונים, ליצירת מראה מרווח יותר. במקומם, נבחר קיר אחד לארונות מרצפה ועד תקרה, באזור ממוקד(צילום: מאור מויאל)

       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

    בדירה מתגורר זוג עם 3 ילדים בוגרים: תלמידת תיכון ושני חיילים משוחררים. אחד מהם נמצא במהלך השיפוץ בקולומביה, וכשהוא יגיע ארצה תצפה לו הפתעה. הבעל הוא שוטר והאישה אחות בבית-חולים. "הדבר שהכי היה חשוב להם הוא לשנות את הגוונים בבית, ששיוו לו מראה מיושן", מתארת מעצבת-הפנים שירן סאעת. "לאישה היה מאוד חשוב שהתוצאה הסופית תהיה בגוונים בהירים ומוארים, אך להגדרתה ש'לא יהיה יותר מדי לבן כמו בבית-חולים'. לשם כך, שמרנו על פלטת גוונים בהירה עם קריצות של גוונים פסטליים רגועים".

     

    לדבריה, "האישה שהיא חובבת בישול, ביקשה שהמטבח יעוצב כך שיהיה חשק להיכנס ולבשל בו, אך יחד עם זאת שיהיה נוח ופרקטי. הייתה דרישה ליותר פתרונות אחסון במטבח ובמקלחת. היא מאוד רצתה מטבח שיכלול אלמנטים בגוון ורוד, והבעל מעט התלבט לגבי הגוון. לאחר שהריהוט הגיע, הוא היה מאוד מרוצה והסכים שזה הרבה יותר מיוחד ממטבח שבלוני בגוונים מונוכרומטים. הבחירה בוורוד משדרת שמחה, אופטימיות ועניין. הסגנון הכללי של הבית הוא מודרני מינימליסטי, והקריצה בגוון ורוד מפתיעה ומשתלבת בצורה נהדרת ומרעננת את פלטת הגוונים השמרנית.

     

    לגבר, היה מאוד חשוב שיהיה שזלונג (ספת ריש) בסלון, כי הייתה מאוד חשובה לו נוחות הצפייה בטלוויזיה. כמו כן, בדירה הקודמת לא הייתה להם פינת אוכל, והם רצו שהפינה תוצמד לאי, אך שניתן יהיה להפריד ולסובב אותה כשמגיעים אורחים. כמו כן, הוא מאוד רצה שרצפת חדר הרחצה שצמוד לחדר ההורים תהיה בגוון כהה יחסית, התואם את רצפת הפרקט למינציה בחדר השינה.

     

    "אני ממליצה לכל מי שמפחד מצבעים להעז עם כמה פריטים בגוון דומיננטי, שניתן להחליפם בקלות רבה יחסית כשנמאס מהם. כיסא, כורסה, צבע על הקיר, גוף תאורה, תמונה או כל אביזר משלים שקל לחדש כעבור מספר שנים ולשנות את המראה הכללי של הבית בקלות".

     

          (צילום: שירן סאעת)
    קיר הטלוויזיה לפני השיפוץ (צילום: שירן סאעת)

     

       (צילום: מאור מויאל)
    קיר הטלוויזיה אחרי השיפוץ. חיפוי קיר עם אריחים גדולים מגרניט פורצלן המדמים שיש. התמונה באדיבות אלוני חיפויים וכלים סניטריים(צילום: מאור מויאל)

       (צילום: מאור מויאל)
    וילונות בהירים וחצי שקופים, שטשטשו את הפתחים המעוגלים (צילום: מאור מויאל)

          (צילום: שירן סאעת)
    (צילום: שירן סאעת)

     


       (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן   

    שיפוץ הבית המשותף

     

    מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

    "היו מספר אתגרים בשיפוץ", מסבירה סאעת. "ראשית, הפתחים המעוגלים והקירות העגולים הרגישו לבני הבית מעט מיושנים, והוחלט לטשטש אותם עם וילונות מודרניים שלא יעלימו אותם לגמרי, אך בכל זאת יאפשרו להם להיות נוכחים בחלל, רק בצורה מעודנת יותר. לגבי המטבח, האישה מאוד רצתה אי גדול, אך יחד עם זאת לשלב פינת אוכל בסמוך אליו.

     

    "הצמדנו אותם, משום שגודל המטבח לא אפשר אחרת. כמו כן, בני הבית רצו להנמיך את התקרה ולשלב בה מערכת מיזוג, אך מבלי שהיא תיראה נמוכה מדי ותשפיע לרעה על תחושת המרחב בחללים הציבוריים בבית. הצורך בהגברת פתרונות האחסון, תוך שמירה על מראה מינימליסטי היה מאתגר. פתרנו אותו בעזרת בחירת חזיתות בגוונים בהירים המשלימים את גוון הוילונות והקיר עם ההדפס המעודן שעליו".  


    בשל מגבלת תקציב, לא שינינו את גודל פתחי הבית. סאעת: "הבחירה בפסי תאורה ישרים בצבע שחור נועדה לשוות לבית מראה מודרני יותר, גם מעל הקירות שבהם פתחים מעוגלים. גם הבחירה לחפות את כל הפתחים בוילונות מודרניים נועדה לשוות מראה של קירות ישרים וגדולים יותר. מעבר לכך שהוילונות הסתירו את החלונות, הם גם משמשים להצללה ביום ולפרטיות בשעות הלילה, שכן אין בבית זה תריסים.

     

    גם המדרגות נשארו כפי שהיו, אך החיפוי הוחלף לגוון שיש, על מנת שיתאים ליתר חיפויי הרצפה האפורים בבית.

     

    במטבח הקודם היה אי, והבחירה להשאיר אי הייתה להרוויח שטחי אחסון נוספים וכן משטח עבודה מרווח יותר. סאעת: "הוחלט לבטל את הארונות העיליים, שלדברי האישה רק גרמו להצטברות אבק, לעומס בעין ולפריטים שאינם ממילא בשימוש יומיומי. באזור שבו הוחלט למקם ארונות, הבחירה בארונות גבוהים מרצפה עד תקרה (שמגיעה לגובה של 3 מטרים), אפשרה אחסון באזור ממוקד, מבלי שתהיה הצטברות אבק ושומנים מעל ארונות המטבח".

     

          (צילום: שירן סאעת)
    חדר ההורים והמקלחת הסמוכה, לפני השיפוץ(צילום: שירן סאעת)


         (צילום: מאור מויאל)
    אחרי: חיפוי פרקט בחדר השינה ודמוי פרקט בחדר הרחצה. התמונה באדיבות אלוני חיפויים וכלים סניטריים(צילום: מאור מויאל)
         (צילום: מאור מויאל)
    (צילום: מאור מויאל)


         (צילום: מאור מויאל)
    חדר הרחצה של ההורים, אחרי השיפוץ(צילום: מאור מויאל)

    בחדר השינה, הוחלט להדביק טפט דרמטי ועשיר שיהווה קונטרה למערכת השינה שהיא בגוונים עדינים יותר. סאעת: "האישה חובבת אופנה ומקפידה להתלבש בסטייל, והיה לה חשוב שגם חדר השינה שלה ישדר סטייל וייחודיות".

     

          (צילום: שירן סאעת)
    (צילום: שירן סאעת)

          (צילום: שירן סאעת)
    (צילום: שירן סאעת)

         (צילום: מאור מויאל)
    פרקט דמוי עץ ליצירת מראה חמים יותר. התמונה באדיבות אלוני חיפויים וכלים סניטריים(צילום: מאור מויאל)

         (צילום: מאור מויאל)
    חדר הרחצה של הילדים הבוגרים, אחרי השיפוץ (צילום: מאור מויאל)

    חדרי הרחצה נשארו כפי שהיו לפני השיפוץ מבחינת גודלם. "מיקומי האינסטלציה שונו, התקרה הונמכה ובתוכה מוקמו גופי תאורה שאפשרו תאורה פונקציונלית וכן תאורת אווירה", מסבירה סאעת. "הבחירה באריחי קלקטה בהירים נתנה תחושה של חלל גדול ונקי יותר. הרצפה רוצפה באריחי גרניט פורצלן המדמים פרקט, למראה חמים, אך יחד עם זאת עמיד וקל לתחזוקה. נבחרו ארונות בגוונים משלימים לריצוף, כך שהתוצאה הכללית היא מראה נקי ואלגנטי, אך יחד עם זאת חמים".

     

    לדבריה, "לבנות היה חשוב מאוד להגדיל את שטחי האחסון בחדר הרחצה, שכן בעבר היה להם רק מדף מתחת לכיור. כמו כן, הוחלט לבטל את האמבטיות בשני חדרי הרחצה, ולהתקין במקומן מקלחונים שקופים ורחבים יחסית".

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

    פורסם לראשונה 13/03/2019 16:50

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים