שתף קטע נבחר

הקלפי בא אליך: דרך הג'ונגלים למצביע בודד

הודו: הבחירות הגדולות בעולם ייערכו בחודש הבא, עם 900 מיליון בעלי זכות הצבעה. החוק קובע שלא צריך לנסוע יותר מ-2 ק"מ כדי להצביע, אז הקלפיות מגיעות לבוחרים, גם אם הם היחידים בכפר מבודד. "מחויבים להגיע לכל אחד"

צוות של כמעט 20 אנשים יצא למסע בשטחים המרוחקים ביותר בהודו כדי להגיע לבוחרת אחת ולאסוף את פתק ההצבעה שלה בבחירות. כך מסר גורם הודי רשמי.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

במסע שיעבור דרך ג'ונגלים ומעל גבעות ישתתפו פקידי קלפי, סבלים ושוטרים. המשימה שלהם מדגישה את האתגרים הלוגיסטיים העומדים בפני הודו, שנערכת לקיום הבחירות הגדולות בעולם.

ג'ונגל הודו (צילום: shutterstock)
המסע יעבור בג'ונגלים, ויכלול הליכה של שישה ק"מ(צילום: shutterstock)

בהודו ישנם 900 מיליון בעלי זכות הצבעה, מהרי ההימלאיה ועד המדבריות והאזורים הטרופיים. הבחירות במדינה יחלו ב-11 באפריל ויימשכו כשישה שבועות.

 

סוקלה טיאנג, בת 39, היא הבוחרת הרשומה היחידה במלוגם, כפר קטן באזור הצפון-מזרחי המבודד במדינת המחוז ארונצ'אל פרדש, סמוך לגבול סין. דאגבום ריבה, פקיד מקומי, אמר שצוות של 18-15 איש יצטרך לצעוד מרחק של שישה קילומטרים בתנאי שטח קשים, כשהוא נושא קלפי ופריטים נוספים הנחוצים להצבעה, כדי להגיע למלוגם.

הודו בחירות קלפיות אלקטרוניות (צילום: AFP)
קלפיות אלקטרוניות בכפר בהודו(צילום: AFP)

הודו בחירות קלפיות אלקטרוניות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אף שטיאנג היא הבוחרת הרשומה היחידה בכפר, החוק מחייב להשאיר את הקלפי פתוח כל היום. "לפי הנחיית ועדת הבחירות, גם אם היא תצביע בבוקר, אנחנו צריכים להשאיר את הקלפי פתוח עד השעה 17:00", אמר ריבה. "אנו מחויבים להגיע לכל אחד מהבוחרים, ולכן שום אתגר הוא לא גדול עבורנו".

 

סוכנות הידיעות "Press Trust of India" דיווחה כי לכפר הזעיר היו שני בוחרים ב-2014, טיאנג ובן זוגה. אבל הוא נרשם הפעם באזור בחירה אחר והשאיר את טיאנג לבדה.

הודו בחירות קלפיות אלקטרוניות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הודו בחירות קלפיות אלקטרוניות (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הודו בחירות קלפיות אלקטרוניות (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בארונצ'אל פרדש יש כמה קלפיות עם בוחרים בודדים. בשמונה עמדות הצבעה יבחרו פחות מעשרה בני אדם, כך לפי ועדת הבחירות.

 

בשנות ה-60 של המאה שעברה פלשה סין לארונצ'אל פרדש במהלך המלחמה עם הודו וכבשה את רובה. הכוחות הסיניים נסוגו לאחר מכן, אך סין עדיין טוענת לבעלות על חלק מהאזור. זה רק אחד מהאזורים הנידחים הרבים שבהם יצטרכו פקידים לסחוב בעגלות מכונות הצבעה אלקטרוניות כדי לאסוף פתקי הצבעה בין 11 באפריל ל-29 במאי.

 

בעבר הובאו קלפיות לשבטים במדבר במדינת ראג'סטאן שבצפון-מערב הודו על ידי גמלים. בצפון, גויסו למשימה יאקים ופרדים, ופילים בדרום הטרופי של הודו. חוקי הבחירות בהודו קובעים שהבוחר לא צריך לנסוע יותר משני קילומטרים כדי להצביע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בעבר גויסו למשימה גמלים, יאקים ופילים
צילום: shutterstock
מומלצים