שתף קטע נבחר

אחרי 25 דיקנים: דיקנית בפקולטה למשפטים בעברית

פרופ' דפנה לוינסון-זמיר תיכנס לתפקידה בתחילת שנת הלימודים הבאה: "אני מאוד שמחה ונרגשת על האמון שהפקולטה נתנה בי". ומה עוד בחדשות האקדמיה? מלגות לסטודנטיות להנדסה כימית בבן-גוריון ותחום לימודים חדש במכללה האקדמית תל-חי

חדשות האקדמיה - מה חדש במוסדות להשכלה גבוהה? פרופ' דפנה לוינסון-זמיר עשתה השבוע היסטוריה כשמונתה לדיקנית הראשונה של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. פרופ' לוינסון-זמיר היא הדיקנית ה-26 של הפקולטה והיא תחליף עם תחילת שנת הלימודים הבאה את פרופ' מיכאיל קרייני שעשה אף הוא היסטוריה לפני כשלוש שנים, כשנבחר לשמש כדיקן הערבי הראשון בפקולטה למשפטים.

 

פרופ' דפנה לוינסון-זמיר (צילום: באדיבות האוניברסיטה העברית)
פרופ' דפנה לוינסון-זמיר(צילום: באדיבות האוניברסיטה העברית)

 

פרופ' לוינסון-זמיר תצטרף לשתי דיקניות אחרות שמכהנות באוניברסיטה העברית - דיקנית בית הספר לרפואה פרופ' דינה בן יהודה ודיקנית בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית פרופ' מונא חורי כסאברי.

 

פרופ' לוינסון-זמיר אמרה: "אני מאוד שמחה ונרגשת על האמון שהפקולטה נתנה בי ומצפה לאתגרים שמחכים לי בהמשך". הסטודנטים בפקולטה למשפטים מתרגשים ואחד מהם כתב לאחר היוודע דבר מינויה של פרופ' לוינסון-זמיר: "זמן מיוחד גם עבור הפקולטה שזו לה הפעם הראשונה שדיקנית תעמוד בראשה!".

 

פרופ' קרייני ציין כי "בשם כל קהילת הפקולטה אני רוצה לברך את דפנה על בחירתה לתפקיד הדיקנית ה-26 לפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, ולאחל לה הצלחה רבה בתפקיד".

 

פרופ' לוינסון-זמיר משמשת כפרופ' מן המניין באוניברסיטה, מחזיקה בקתדרה לדיני הסביבה ע"ש לואיס מרשל בפקולטה למשפטים ונחשבת לאחת החוקרות המובילות בארץ ובעולם בתחום דיני הקניין, ודיני התכנון והבנייה.

 

חדש בתל-חי: עיצוב מרחבים חינוכיים

במכללה האקדמית תל-חי תיפתח בשנת הלימודים הבאה מוקד מיוחד וראשון מסוגו בארץ בחוג לחינוך: עיצוב מרחבים חינוכיים, המבוסס על ארבעה יסודות: עקרונות באדריכלות ועיצוב פנים, מדע הלמידה, פדגוגיה חדשנית, עקרונות בטכנו-פדגוגיה, פיתוח סביבות למידה ממוחשבות ובינה מלאכותית.

 

כיתה בבית הספר נופי גולן (צילום: בית הספר נופי גולן)
כיתה בבית הספר נופי גולן(צילום: בית הספר נופי גולן)

 

המטרה היא להקנות לסטודנטים כלים וידע מעמיק על סביבת למידה אפקטיבית, שתהיה מעוצבת באופן מגוון כדי לענות על צרכים וסגנונות למידה מתקדמים. במכללת האקדמית תל-חי אמרו כי יש כיום חוסר משמעותי במערכת החינוך - באנשי חינוך שיש להם ידע מקצועי בעיצוב מרחבים חינוכיים. תחום זה מאוד נדרש בשטח לאור הדרישה הגוברת לשנות את המבנים החינוכיים הקיימים. בוגרי המוקד החדשני יקבלו תעודת הכשרה של מעצבי סביבות חינוכיות ויוכלו לתת מענה בתחום זה במסגרות חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי.

 

"בשנים האחרונות מתרחבת ומעמיקה ההבנה שדרכי ההוראה והלמידה צריכות להשתנות ומדגש על שינון מידע יש לעבור לדגש על למידה פעילה, מעורבת וחווייתית" מסבירה ד"ר עירית ששון, ראשת החוג לחינוך במכללה האקדמית תל-חי. "המבנה הפיזי של הכיתה המוכר לנו, שורות של שולחנות וכסאות המסודרים למול לוח ומורה, לא משרת עוד את הצרכים החינוכיים וחייב להשתנות. מטרת המוקד שהחדש בתל-חי ללמד את הסטודנטים איך לעצב סביבות למידה חדשות, כיצד יבואו לידי ביטוי בסביבות אלה רעיונות חינוכיים כמו גמישות, בחירה ויצירת סקרנות ועוד, ולכן במסגרת הלימודים במוקד החדש נעסוק בנושאים אלה מנקודת מבט חינוכית ועיצובית באמצעות קורסים בתחום אדריכלות ועיצוב פנים. עיצוב מרחבים חינוכיים מתייחס גם ליכולת להתאים וליישם את המתודה החינוכית הנכונה למטרות הרצויות וגם לעיצוב הסביבה הפיזית".

 

מלגות הצטיינות לסטודנטיות להנדסה כימית בבן-גוריון

מלגות אינטל לקידום סטודנטיות מצטיינות להנדסה הוענקו לחמש סטודנטיות מהמחלקה להנדסה כימית ולסטודנטית נוספת מהמחלקה להנדסת חשמל ופיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: שני הללי ותום משיח, סטודנטיות במחלקה להנדסה כימית; נעם פינסק ונועה אפיק, סטודנטיות במסלול הננוטכנולוגיה - הכולל תואר כפול בהנדסה כימית ובכימיה; רוני קרול, סטודנטית לתואר שני במחלקה להנדסה כימית ובוגרת מסלול הננוטכנולוגיה, וליטל דבוש מהמחלקה להנדסת חשמל ופיזיקה.

 

הסטודנטיות שקיבלו את המילגה (צילום: שי שמואלי)
הסטודנטיות שקיבלו את המילגה(צילום: שי שמואלי)

 

טקס הענקת המלגות התקיים במעמד דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' אברהם לוי. נכחה בו מטעם אינטל, מיכל חובב, סמנכ"ל אסטרטגיה בחטיבת הטכנולוגיה והייצור באינטל ישראל, שהיא בוגרת הפקולטה להנדסה באוניברסיטה בעצמה. חובב העניקה לסטודנטיות את המלגות ובנוסף ציידה אותן בעצות לעתיד על בסיס ניסיונה האישי. בנוסף השתתפה בטקס מריאנה וקסמן, מרכזת תחום קשרי אקדמיה באינטל ישראל.

 

במסגרת תוכנית המלגות השנתית ישתתפו המלגאיות הזוכות במספר מפגשי העשרה וחניכה וכן יתבקשו להניע יוזמה משותפת יחד עם אינטל לקידום נשים וטכנולוגיה. "אני חושבת שנשים כמונו, שהולכות לעבוד בתחומי ההיי-טק והמדע, יכולות לתרום למאבק לקידום השוויון בין נשים לגברים ולשמש דוגמא לבנות צעירות", אמרה הסטודנטית תום משיח במהלך הטקס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות האוניברסיטה העברית
פרופ' דפנה לוינסון-זמיר
צילום: באדיבות האוניברסיטה העברית
מומלצים