שתף קטע נבחר

המשקיעים החדשים

שבע שנים אחרי שחתם הנשיא אובמה על חקיקה שתכלול את ישראל ברשימת המדינות הזכאיות להסכמי סחר עם ארה"ב, הפרטים אושרו ווויזת E2 תיפתח גם לישראלים. עו"ד גדי זוהר עם הפרטים

עכשיו זה רשמי. ישראלים יכולים להשקיע בארה"ב ולקבל וויזת השקעה החל מה-1 במאי.

הנשיא לשעבר ברק אובמה חתם את החקיקה שמוסיפה את ישראל לרשימה של 40 המדינות שיש להם הסכם סחר עם ארה"ב ביוני 2012. מאז החקיקה, ישראלים משקיעים בהמוניהם, יזמים, בעלי עסק ועורכי דין של הגירה מחכים בכיליון עיניים שהחוק יאושר סופית בכנסת ולהתחיל את ההשקעות שלהם בארץ החלומות, ארצות הברית.

 

על מנת שישראלי יהיה זכאי לוויזת ההשקעה, שתי המדינות (ישראל וארה"ב) מחויבות בהסכם סחר הדדי עם השקעה משמעותית לעסק, לשמור ולקיים את החוקים ההדדיים שמאפשרים השקעה וסחר של אזרחי שתי המדינות.

לקח שנים עד שישראל הסכימה לחוקי ההשקעה ההדיים של משקיעים אמריקיים בישראל ורק ביוני 2018 הכנסת אישרה את החוק. בכך הושלם החלק האחרון של הפאזל לחוק הסחר והצטרפה ישראל לשאר המדינות שיש להם הסכם סחר עם ארה"ב.

 

וויזת ההשקעה היא וויזת עבודה המאפשרת למעסיקים ויזמים להשקיע בעסק חדש שקיים, או לבנות עסק חדש בארה"ב. הוויזה הזאת גם תאפשר לבן או בת הזוג להתלוות אליהם לארה"ב עם הילדים הרווקים או הקטינים של בעל/ת הוויזה המאושרת עם שהות חוקית. בני הזוג אף יכולים לעבוד בארה"ב באותה חברת השקעה או במקום אחר לגמרי, כל עוד שהוויזה תקפה. הוויזה ניתנת לתקופה של שנתיים עם אין-סוף אופציות של חידוש.

 

2-E היא וויזת מבקרים, משמעות הדבר בתום סיום העסק או ההשקעה, בעל/ת הוויזה חוזרים לישראל עם בני המשפחה. אמנם כפי שצויין למעלה אין הגבלה למספר בקשות ההחידוש אך בסופו של דבר הוויזה הזאת היא וויזה זמנית לענייני עבודה ולא גרין קארד שמקנה תושבות קבע ומסלול לאזרחות אמריקאית.

2-E מאפשרת השקעה בעסק סטארטאפ חדש, פתיחת סניף לפרנשייס קיים או קניית עסק קיים. בעל הההשקעה חייב שיהיה בשליטה של 50% מהעסק או שיהיה בשליטה מנהלית על העסק. העסק לא יכול להיות מפעל שוליים. משמעות הדבר שלעסק יש קיבולת נוכחית או עתידית עם הכנסה מעל המספקת ששתכסה את הכנסות המחייה המינימאלית של המשקיע ומשפחתו. אם כרגע העסק לא מראה הכנסה שמכסה את הוצאות המחיית הימינימאלית, יש להוכיח יכולת פיננסית של כיסוי מחייה למשך חמש השנים.

 

- ()

 

ההשקעה חייבת להגיע ישירות מהכסף האישי של המשקיע שקיבל בדרך כשרה וחוקית. על מנת להוכיח את מקור הכסף של המשקיע להגירה, המשקיע חייב להראות שקיבל את כסף ההשקעה דרך עבודה, מכירת אדמה, הלוואה או כל דרך אחרת וחוקית. חשוב להדגיש שכסף ההשקעה חייב להיות השקעה בסיכון, משמע שחלק או כל הכסף המושקע בסיכון של איבוד סכום ההשקעה. אל תיבהלו, משמעות הדבר או שהכסף בוזבז על קניית העסק החדש או שהכסף הלך לבעל העסק הקודם או לסטארטאפ של העסק החדש. בכך מוכיחים שהכסף בוזבז על קניית ציוד לעסק, שכירות , משכורות של עובדים לעסק וכולי.

האספקט האחרון בעניין הזה, ולדעתי החשוב מכולם הוא סכום ההשקעה הדרוש. זו השאלה הכי נפוצה שכל לקוח שואל אותי. אין סכום מינימאלי לעסק שדורש השקעה, החוק מציין שסכום משמעותי של סכום ההון צריך שיהיה מושקע כפי שמוגדר בחוק:

• סכום משמעותי בהשוואה לעלות הטוטאלית של קניית אינטרפרייז קיים או הקמת עסק חדש

• מספיק לוודא שהההתחייבות הפיננסית של השקעת המשקיע להצלחת התפקוד של האינטרפרייז

• סביר להניח שהמשקיע יצליח לפתח את העסק ולגרום להצלחתו של העסק.

 

משמעות הדבר היא שההשקעה צריכה להיות כזו שמאפשרת לעסק להיות מוצלח, עם בסיס הגיוני לעסק החדש. לדוגמא, אם רצית לפתוח מסעדת פיצרייה באוהיו, סכום ההשקעה יהיה נמוך משמעותית מפתיחת אותה מסעדה במנהטן. בשל הסיבה הזו, אין סכום מינימאלי או מקסימאלי קבוע להשקעה הדרושה בשביל הוויזה הזו.

 

המשקיע חייב לענות לכל דרישות הוויזה על מנת להיות זכאי לקבלת וויזת 2-E, זאת השקעה לא רק מבחינה פיננסית אלא גם השקעה בעתידו של המשקיע ומשפחתו. בשל הסיבה הזו, תמיד מומלץ להתייעץ עם עורך דין לענייני הגירה שמתמצא בוויזות ה 2-E, בשביל להגביר את סיכויי ההצלחה.

www.zoharlawpllc.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים