שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אלו הטעויות שהורסות את תנור האפייה שלכם
    שימוש ותחזוקה לא נכונים בתנור האפייה יגרמו לנזק לא רק לתנור, כי אם לארונות המטבח הסמוכים לו. אתר "המקצוענים" עם כמה טיפים לתחזוקה חכמה

    מצמידים את רדיד האלומיניום לדלת התנור? ממלאים את כלי האפייה ביותר מדי נוזל? שוכחים לנקות את דלת התנור? אם אתם עושים חלק מהטעויות האלו, אתם הורסים את התנור ואת ארונות החשמל הסמוכים לו. ממה להימנע? לפניכם הטיפים.

     

         (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    הורסים את אטימת התנור, בגלל הוצאת סירים באגרסיביות

    "הכנסה והוצאה של סירים ותבניות רותחים באגרסיביות גורמים לנזק לגומיות האיטום של התנור", מסביר הטכנאי אפרים אליהו מאתר "המקצוענים". "תבניות וסירים שמוציאים באגרסיביות יכולים לקרוע את הגומיה, ואם הם רותחים אז גם לשרוף אותה. נזק לגומיה פוגע ביכולת האיטום של התנור. הדבר גורם לחימום לא יעיל וכן לנזק לארונות הסמוכים לתנור, ובייחוד לארון הממוקם מעליו".

     

    רוב התקלות נגרמות עקב החלפת מצב החימום באמצע שהתנור עובד

    "מרבית התקלות בתנורי אפייה נגרמת בגלל תקלה בבורר המצבים", מסביר אליהו. "זהו המנגנון שמחליף את התוכניות בתנור (גריל, אפיה, טורבו וכו'). אם למשל בחרתם בתוכנית שבה שני גופי החימום עובדים, וכיוונתם את הטמפרטורה ל-200 מעלות, ואז החלטתם לשנות את התוכנית, כך שרק גוף חימום אחד יפעל, עליכם לכבות את התרמוסטט. כלומר, להעביר אותו למצב של אפס מעלות. אחרת, בורר המצבים פשוט ייהרס. אם מעבירים מצבים בזמן שהתנור עובד, זה שורף את הבורר. זהו תיקון לא זול במיוחד, והוא נובע פשוט משימוש לא נכון בתנור".

     

    כמה יעלה תיקון מסוג זה? "זהו תיקון שיעלה 450-650 שקל, כולל עבודה וכולל מע"מ", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם זהו תנור ישן במיוחד, ייתכן שהתיקון כלל לא יהיה כלכלי וישתלם להחליף לתנור חדש, שכן ייתכן שרכיבים נוספים יכולים להתקלקל לאחר מכן".

     

        (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    הטמפרטורה גבוהה מדי? סגרו את דלת התנור עד שהוא יתקרר

    לאחר הפעלה של התנור בטמפרטורה גבוהה, אפשרו לתנור להתקרר רק כאשר הדלת סגורה. אליהו: "יש לפתוח את התנור, להוציא את הסיר או התבנית ולסגור את דלת התנור מיד, ולא להשאיר אותה פתוחה".

     

    "ודאו שאין משהו שנתפס בדלת התנור ומפריע לה להיסגר", מוסיף עודד בן יקר, מנהל מוצרים של בוש וסימנס. "גם אם דלת התנור פתוחה מעט, החום והלחות שיוצאים מהתנורים עלולים להזיק לארונות המטבח ולרהיטים הקרובים לתנור".

     

    הרחיקו את רדיד האלומיניום מדלת הזכוכית  

    "בזמן האפייה, אסור שרדיד אלומיניום יבוא במגע עם דלת הזכוכית", מסביר בן יקר. "הדבר עלול לגרום לשינוי בלתי הפיך של צבע הזכוכית".

     

    מים בתא אפייה חם

    אין לשפוך מים לתוך תא האפייה כאשר התנור חם. בן יקר: "הדבר יגרום להיווצרות אדים לוהטים. כמו כן, השינוי בטמפרטורה עלול לגרום נזק לאמייל".

     

    לחות בתא התנור

    הימצאותה של לחות בתא האפייה לאורך זמן ממושך עלולה לגרום לקורוזיה", מסביר בן יקר. "קורוזיה היא תהליך כימי הרסני בחומר, הנובע מחשיפה של החומר לסביבה חומצית או בסיסית במיוחד. כדי למנוע זאת, אפשרו לתא התנור להתייבש לאחר השימוש. כמו כן, אין לאחסן מזון לח בתא התנור הסגור לפרקי זמן ארוכים - הלחות הכלואה, תגרום לא רק למזון להתקלקל מהר יותר, אלא גם לנזקי קורוזיה לטווח ארוך, כאמור". 

     

         (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    מיץ פירות והכתמים שלא יורדים

    בעת אפיית עוגות עם פירות עסיסיים במיוחד, אין למלא את מגש האפייה יתר על המידה. בן יקר: "אם מיץ הפירות יטפטף מחוץ למגש האפייה, הוא ישאיר כתמים שאינם ניתנים להסרה. במידת האפשר מומלץ להשתמש בתבנית עמוקה יותר".

     

    עוד כתבות בנושא:

    סדר בגז: על מה אחראית החברה ועל מה הצרכן  

    הזמנתם חשמלאי? דרשו רישיון הסמכה   

    לא משחק ילדים: על חשמל ותאורת חוץ לגינה

     

    אטם דלת מלוכלך במיוחד

    אם אטם הדלת מלוכלך מאוד, דלת המכשיר לא תיסגר היטב. בן יקר: "החזיתות של ארונות המטבח עלולות להינזק מפליטת החום. בנוסף, הטמפרטורה בתא האפייה לא תהיה יציבה. כל כן, הקפידו על ניקיון האטם. ניקיון זה יבטיח גם שלא יברח חום מתא האפייה ושהבישול יהיה מיטבי".

     

    הצטברות חום ונזק לאמייל

    תא האפייה של התנור מצופה אמייל. "זהו חומר הנוצר מהתכת אבקת זכוכית על שכבת המתכת", מסביר בן יקר. "ציפוי זה, נועד לשמור על תא האפייה מפני חלודה ונזקי חום וכן לאפשר ניקוי קל לאחר האפייה".

     

    לדבריו, "חשוב לשמור על ציפוי זה ולא להניח על תחתית תא האפייה אביזרים, רדיד אלומיניום, נייר אפייה או כלי בישול. אחרת, הדבר יגרום להצטברות חום ולפגיעה בתנור".

     

    בנוסף, זמני האפייה והצלייה כבר לא יהיו נכונים וייגרם נזק בלי הפיך לציפוי האמייל. בן יקר: "יש להשתמש ברשתות ובתבניות האפייה שמצורפות לתנור ולמקם אותם באחד המפלסים ולא על תחתית תא האפייה.  

    צריכים טכנאי? לחצו כאן   

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

    פורסם לראשונה 25/04/2019 11:41

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים