שתף קטע נבחר

6 טיפים קלים ליישום לתחזוק נכון של שתלים בפה

השתל והתותבת שמעליו אמנם בנויים מחומרים חזקים וחסינים לזיהום, אבל דווקא בנקודות המפגש בין השן לחניכיים עלולה להיווצר קטסטרופה בפה. 6 עצות למניעה

היום יותר מתמיד, עומדות לאנשים עם שיניים חסרות לא מעט דרכים להשלים את השיניים ולקבל חיוך לבן מאוזן לאוזן. אחת הדרכים שהפכה פופולרית בעולם, ובמיוחד בישראל – היא שתלים דנטליים.

 

שתל דנטלי הוא למעשה בורג דמוי התקן שיניים, שמוחדר בצורה כירורגית על עצם הלסת של המטופל כדי שיוכל לשמש כשורש החסר של השן. בסופו של התהליך, שיניים תותבות כמו כתרים וגשרים מולבשות על אותו בורג יציב, מה שהופך את השיניים התותבות האלו לכמעט חלק בלתי נפרד מהשיניים הטבעיות.

שתלים (צילום: יח
שתלים. חשוב לשמור על כללי התחזוקה(צילום: יח"צ)
 

אלא שרבים טועים לחשוב שאין צורך לתחזק את השתל, מכיוון שמדובר בגוף זר שאינו יכול להזדהם. זו כמובן טעות, מכיוון שהבורג המוחדר והתותבת מעליו הם אמנם גופים שעשויים מחומרים עמידים, אבל הם מונחים על החניכיים שלכם, ולכן יש צורך – אפילו גדול יותר – לשמור על שגרה מיטבית של היגיינת פה וחניכיים.

 

איך עושים זאת? קבלו 6 טיפים קלים ליישום:

 

1. השתמשו במברשת רכה:

בעת ניקוי השיניים, רצוי להשתמש במברשת שיניים רכה לניקוי השתלים, כדי למנוע שריטות על השיניים התותבות שמוחזקות על-ידי השתל.

 

2. ותרו על משחת שיניים מלבינה:

הימנעו משימוש במשחת שיניים מלבינה, מכיוון שצבען של השיניים התותבות המחוברות לשתל לא עומד להשתנות. מה שכן ישתנה זה צבע השיניים הסמוכות, ואת זה אתם לא רוצים. משחת שיניים עם פלואוריד, למשל, כן תתאים לצחצוח הפה.

 

3. השתמשו בחוט דנטלי על בסיס יומי:

שימוש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום עדיין נדרש להסיר חלקיקי מזון שנתקעים בשיניים וקשה להגיע אליהם עם מברשת. שימוש קבוע בחוט דנטלי מבטיח את בריאותן של החניכיים והלסתות התומכות בשתלים הדנטליים.

 

4. רסנו את צריכת הסוכרים

הימנעו מצריכה מוגברת של סוכר, שעלול לגרום לצמיחה של רובד חיידקי שעשוי להצטבר על פני כל חלקי הפה.

 

5. אל תחשבו על לפתוח בקבוק עם השיניים

הימנעו לחלוטין מלהשתמש בשיניים כבכלי לפתיחת בקבוקים. שתלים דנטליים עשויים להיות עמידים, אבל התותבות המולבשות עליהן יכולות לסבול כמות מסוימת של כוח או לחץ לפני שבירה.

 

6. בקרו אצל השיננית!

הקפידו להגיע אל השיננית אחת לחצי שנה. לעיתים קרובות, חלקי מזון מוצאים דרכם אל בין התותבת המולבשת על השתל והחניכיים – מה שעשוי ליצור דלקת. השיננית תדע תמיד איך לנקות כל פינה בפה שלא הצלחתם להגיע אליה.

 

שתלים דנטליים הם אכן מלאכותיים, אבל הם עדיין צריכים להיות מתוחזקים כאילו היו השיניים הטבעיות שלכם, ולכן חשוב להקפיד על כללי הניקיון והתחזוקה שהוזכרו כאן.

 

הכותב הינו רופא שיניים - לכניסה לאתר 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים