שתף קטע נבחר

צפו: המפנה של שוק מחנה יהודה

מחנה יהודה הפך כבר מזמן לסמל בינלאומי של העיר ירושלים - תושבים, עוברי אורח ותיירים גודשים מדי יום את השוק ומתפעלים מהריחות, מהצבעים ומהאווירה. בשנים הקרובות יעבור אזור השוק התחדשות עם מיזם נדל"ני שיכלול מגורים, מבני ציבור ושימור מבנים. איך ישתלב החדש והמודרני עם הישן והאותנטי? הלכנו לבדוק

בשיתוף קבוצת ב.ס.ר

 

שורשיו של השוק האיקוני ביותר במדינה, שוק מחנה יהודה, נטועים עוד בימי השלטון העות'מאני בארץ ישראל. התגבשותו כבזאר מרכזי של העיר ירושלים החלה בתקופת המנדט הבריטי, אז החלו גם רוכלים יהודים לפעול בשוק. כיום מדובר באחד הסמלים המובהקים ביותר של ירושלים, ומדי יום גודשים את השוק תושבי העיר, עוברי אורח ותיירים. "היופי של מחנה יהודה טמון בצבעוניות שלו, בסגנון שלו ובאותנטיות שלו - זה אחד הסמלים היפים ביותר של העיר", אומר ל-ynet נחשון קיויתי, יו"ר ובעלים של קבוצת ב.ס.ר נדל"ן, חברה המתמחה בניהול פרויקטים בתחום הנדל"ן בישראל ובעולם ומי שתבצע את פרויקט ב.ס.ר במחנה יהודה.

 

שוק מחנה יהודה (צילום: אוהד צויגנברג)
שוק מחנה יהודה - הפך מזמן לסמל בינלאומי(צילום: אוהד צויגנברג)

 

בעשור האחרון הפך אזור השוק לשוקק חיים - עסקים משגשגים, סטודנטים וצעירים שגודשים את השכונות הסמוכות ותושבי ירושלים שמעוניינים לגור בסמיכות. לפני כשנה אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים תוכנית בנייה פורצת דרך לאזור השוק - הכוללת בניית ארבעה מגדלי מגורים בגובה 31 קומות, מלון בוטיק במבנים לשימור, שטחי מסחר וחניונים. "אנחנו לא נוגעים בשוק ובאותנטיות שלו", אומר האדריכל מוטי כסיף ממשרד האדריכלים ברעלי לויצקי כסיף, שאמון על תכנון הפרויקט בשיתוף האדריכל האמריקאי איאן ביידר. "אנחנו הופכים את הבניינים הישנים והמקסימים פה לבתי מלון ומוסיפים ארבעה מגדלים עם 500 יחידות דיור, והכל במקום היחיד בירושלים שיושב על הרכבת הקלה, ויאפשר בעתיד ליהנות מהנוף הירושלמי", מסביר כסיף.

מחנה יהודה בסר (הדמיות באדיבות 3division)
ירושלים של זהב: הנוף העתידי של אזור מחנה יהודה(הדמיות באדיבות 3division)

 

"למעשה אנחנו הולכים לשלב פה מודרניות והיסטוריה יחדיו - שילוב של ישן וחדש. מצד אחד בניינים מודרניים עם טכנולוגיה מתקדמת, ומנגד יהיה פה שימור היסטורי. לקחנו בחשבון שזה לא פרויקט שיהיו בו רק משפחות מרובות ילדים, אנחנו רוצים להביא לפה אוכלוסייה צעירה, ובשיתוף פעולה עם העירייה והמדיניות שלה אנחנו נבנה פה דירות קטנות של שני חדרים, של שלושה חדרים, של ארבעה חדרים ופנטהאוזים. בעצם אנחנו רוצים להביא לפה גם אוכלוסייה צעירה של היי-טקיסטים, שיוכלו בהחלט לגור, ללמוד ולחיות פה", אומר קיויתי.

 

בסר מחנה יהודה ()
השימור ההיסטורי לצד בנייה מודרנית: בית אליאנס שיעבור תהליך חידוש

 

האתגר האדריכלי והתכנוני במיזם שמשלב שימור היסטורי ואותנטי עם בנייה מודרנית לגובה רב מצריך עבודת שטח מקיפה ודקדקנית. "בירושלים בונים באבן, וכשבונים באבן צריך גם לבחור את האבן הנכונה - לשם כך הסתובבנו יחד עם הקולגה האמריקאי שלנו במחצבות וחיפשנו את האבן שתתאים לנו, שתתחבר לאבן הקיימת של הבניינים הקיימים, כי אנחנו לא בונים בנייני זכוכית כמו בתל אביב-יפו. כל השילוב הזה הוא שילוב נדיר, הוא לא קיים בשום מקום בעולם, אין את זה", מתאר האדריכל כסיף.

 

בסר מחנה יהודה ()
"שילוב נדיר שאין בשום מקום בעולם" - הרכבת שחולפת על פני השוק

 

המתחם העתידי של מחנה יהודה עתיד להיות מעורב שימושים - שוק אותנטי, צירי הרכבת הקלה, מגדלי מגורים עם תמהיל רחב, מלון בוטיק וגני ילדים. "בעוד כחמש שנים נראה פה תנועה ושפע של אנשים. זה יהיה מתחם גדול של 550 יחידות דיור, גני ילדים, שטחים ציבוריים, מסעדות ומסחר. למעשה, אנשים יוכלו לקפוץ לשוק ולצאת דרך הסמטאות אל הפארק שמתוכנן. יהיה כיף לטייל פה ולטעום מהשפע", מסכם קיויתי.

 

אוהד בית
עירוב שימושים במחנה יהודה - שוק, מסחר, מגורים, מלון לצד שטחים ציבוריים(צילום: עוז מועלם)

 

 

בשיתוף קבוצת ב.ס.ר

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיות באדיבות 3division
המפנה של מחנה יהודה
הדמיות באדיבות 3division
מומלצים