שתף קטע נבחר

אוגנדה: תיירת אמריקנית ומדריך שנחטפו שוחררו בעבור כופר

השניים נחטפו בפארק לאומי פופולרי על ידי ארבעה חמושים שדרשו 500 אלף דולר. לפי ממשלת אוגנדה - הם שוחררו בשטח קונגו. גם הנשיא טראמפ בירך על שחרורם

צילום: WILD FRONTIERS (צילום: WILD FRONTIERS)
התיירת שנחטפה קימברלי אנדיקוט, לאחר שחרורה(צילום: WILD FRONTIERS)

אזרחית אמריקנית ומדריך תיירים שנחטפו על ידי חמושים בפארק הלאומי "המלכה אליזבת" שבמערב אוגנדה שוחררו אתמול (יום ראשון) ללא פגע בעבור כופר. השניים נחטפו בשבוע שעבר על ידי ארבעה חמושים מרכב הספארי שבו נסעו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מייק ווקר, מנהל חברת "Wild Frontiers Safaris", מסר כי התיירת האמריקנית קימברלי אנדיקוט והמדריך המנוסה ז'אן פול מירנג' חזרו כשהם "בריאים ושלמים". לדבריו, "הכופר שולם והם שוחררו, אך איני יודע את הסכום המדויק בשלב זה".

צילום: WILD FRONTIERS (צילום: WILD FRONTIERS)
המדריך, ז'אן פול מירנג' לאחר שחרורו(צילום: WILD FRONTIERS)

גם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר את דבר שחרורה של אנדיקוט בציוץ בחשבון הטוויטר שלו: "שמח לבשר שהתיירת האמריקנית ומדריך הטיולים שנחטפו באוגנדה שוחררו. האל יברך אותם ואת משפחותיהם", כתב הנשיא האמריקני.

 

 

לדברי המשטרה המקומית, החוטפים השתמשו בטלפון הנייד של אנדיקוט כדי לדרוש את הכופר שעמד על סכום של 500 אלף דולר עבור שחרור השניים. בתוך כך, דוברת המשטרה זקפה את שחרורם של השניים ל"מאמצים הבלתי פוסקים" של צוותי החיפוש שהורכבו מכוחות משטרה, צבא ואנשי רשות שמורות הטבע. "הקורבנות שנחטפו בשבוע שעבר אותרו כשהם בחיים", הוסיפה הדוברת.

 

דובר ממשלת אוגנדה התייחס גם הוא לשחרור השניים וכתב בחשבון הטוויטר שלו כי את התיירת והמדריך הצילו כוחות הביטחון של אוגנדה במסגרת פעילות בקונגו. הוא הוסיף כי "החוטפים ברחו הפעילות נמשכת".

 

הפארק הלאומי "המלכה אליזבת" נחשב לאחת משמורות הטבע הפופולריות במדינה המזרח אפריקנית, למרות שהוא גובל באזורים מוכי הסכסוך של קונגו. הוא גם גובל בפארק הלאומי המפורסם "וירונגה" שבקונגו, שאף נחשב לפארק הכי ותיק באפריקה.

פארק לאומי המלכה אליזבת אוגנדה (צילום: shutterstock)
פילים בפארק הלאומי "המלכה אליזבת" באוגנדה(צילום: shutterstock)

פארק לאומי המלכה אליזבת אוגנדה (צילום: shutterstock)
הפארק הלאומי "המלכה אליזבת" באוגנדה(צילום: shutterstock)

פארק לאומי המלכה אליזבת אוגנדה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פארק לאומי המלכה אליזבת אוגנדה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הפארק ידוע בחיות הבר שבו. אף על פי שבעלי חיים רבים נהרגו במלחמת טנזניה-אוגנדה, מינים רבים התאוששו, כולל: היפופוטמים, פילים, נמרים, אריות ושימפנזות.

 

כמה מיליציות וקבוצות חמושים נודדות ברחבי מזרח קונגו ופוגעות בענף התיירות במדינות האפריקניות. בשנה שעברה, הוקפאה תנועת התיירים בפארק "וירונגה" לאחר שמדריך נורה למוות ושני תיירים בריטים נחטפו. השניים שוחררו לבסוף יחד עם הנהג שלהם אחרי יומיים.

 

פארק "המלכה אליזבת" משתרע לאורך 150 קילומטרים מצפון לפארק הלאומי "בווינדי", המפורסם בשל טיולי הגורילות שמתקיימים בו. אוגנדה היא בית ליותר מחצי מגורילות ההרים שחיות בעולם ונמצאות בסכנת הכחדה.

 

בשנת 1999 רצחו חמושים מרואנדה שמונה תיירים וארבעה אזרחים מקומיים באוגנדה. האירוע הסב מכה חמורה לתעשיית התיירות של אוגנדה. החמושים, שנמלטו לאחר הרצח לג'ונגלים של קונגו, היו חלק ממיליציה שהייתה מעורבת ברצח העם ברואנדה חמש שנים קודם לכן.

 

התיירות מהווה תעשיית מפתח באוגנדה, והיא מקור משמעותי להכנסת מטבע חוץ למדינה. מאות אלפי תיירים מבקרים באוגנדה מדי שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פייסבוק
התיירת שנחטפה, קימברלי אנדיקוט
צילום: פייסבוק
מומלצים