שתף קטע נבחר

מדדי קיימות וסביבה: הלוואות ירוקות באסיה

על אף הצמיחה בהלוואות ירוקות או הלוואות מבוססות קיימות ברחבי העולם, המדינות באסיה-פספיק נחשבות לתלויות בפחם, ועל כן אלו לא נראו שם יותר מדי. עכשיו זה משתנה

הזרוע האוסטרלית של חברת הנדל"ן הסינגפורית פרייזר Frasers Property Ltd, הודיעה בשבוע שעבר כי השיגה הלוואה חדשה בגובה 600 מיליון דולרים אוסטרליים (428 מיליון דולרים אמריקנים) למשך חמש שנים. אמנם כשלעצמה, מדובר בהלוואה לא משמעותית בצד השני של העולם, אך היא מסמנת שינוי רעיוני באזור הזה של אסיה-פאסיפיק.

 

למה בדיוק? מדובר באחת ההשקעות הגדולות בהיסטוריה של האזור, המבוססת על מדדי קיימות וסביבה. כך, הלוואה זאת ניתנה על ידי סינדיקט בנקים עם ריבית של 135 נקודות בסיס מעל לריבית הבסיסית במדינה, כלומר בשיעור הגבוה ב-1.35%. עם זאת, אם החל מהשנה השנייה להלוואה, ריבית זאת יכולה לרדת ב-0.05% מדי שנה - או חמש נקודות בסיס - וזאת בהתאם לעמידה ביעדי קיימות שונים בנכסי החברה. בין היתר, פרייזר תידרש למחזר יותר ולהפוך ליותר יעילה מבחינה אנרגטית אם היא תרצה ששיעור הריבית שהיא משלמת למלווים תרד.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

על אף הצמיחה בהלוואות ירוקות או הלוואות מבוססות קיימות ברחבי העולם, המדינות באסיה-פספיק נחשבות לתלויות בפחם, ועל כן אלו לא נראו שם יותר מדי. כך, לדוגמה, על פי נתוני סוכנות הידיעות בלומברג, בשנה שעברה ניתנו באזור אסיה-פסיפיק הלוואות ירוקות או תלויות קיימות בגובה של 2.79 מיליארד דולר, סכום קטן מתוך כלל ההלוואות שניתנו באזור, שעמדו על 697 מיליארד דולר בשנת 2018. ברחבי העולם, ניתנו בשנת 2018 הלוואות ירוקות בגובה של 34.7 מיליארד דולרים אמריקניים.

 

ההלוואות הירוקות הללו התחילו להיות מוזרמות לאזור זה של העולם רק במרץ של השנה שעברה, בניסיון להדביק את העלייה בפופולריות של אגרות חוב ירוקות ומבוססות קיימות, שהתפוצצו באופן יחסי באזור. אלו רשמו קפיצה של פי 60 מאז שנת 2013 - אז עמדו על 910 מיליון דולר בלבד - לעבר שיא של כל הזמנים שנרשם בשנה שעברה, עם אגרות חוב בשווי של כ-53 מיליארד דולרים.

 

אז אילו הלוואות ירוקות או מבוססות קיימות ניתנו באזור האסיה-פסיפיק בשנה שעברה ובתחילת 2019? לפני כחודש, מלווים יפנים העניקו לענקית השילוח המקומית Nippon Yusen KK את ההלוואה הירוקה הראשונה שלה למשך חמש שנים; שדה התעופה של העיר הדרום-אוסטרלית אדלייד קיבל הלוואה של 50 מיליון דולרים אוסטרליים למשך שבע שנים, התלויה בעמידה ביעדי קיימות; ואפילו בסין התחילו לתת השנה הלוואות ירוקות - כשהחטיבה המקומית של בנק ההשקעות הצרפתי Credit Agricole Corporate & Investment Bank SA העניק הלוואה ירוקה לפרויקט הנבנה במחוז חנאן הסיני.

 

באופן בסיסי, ההבדל בין אגרות חוב או הלוואות ירוקות לכאלה הקשורות במדדי קיימות, קשור בייעוד של הכסף הניתן. בעוד הלוואות ירוקות מגייסות מזומנים באופן ספציפי למיזמים או נכסים סביבתיים, הלוואות מבוססות מדדי קיימות ניתנות לחברות באופן רחב יותר, ומאפשרות להן להשתמש בהן עבור פרויקטים המקדמים בריאות, שוויון סוציאלי וסביבה נקייה.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים