שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מבית ישן לצבעוני ומלא סטייל
    לכל דייר ולכל חפץ בבית, פינה משלו: זה היה המוטו בשיפוץ הבית הפרטי ברמת-השרון. הבית שנבנה לפני כ-40 שנה ונרכש לצורכי שיפוץ מאסיבי עבר התאמה לדייריו החדשים, שהיה חשוב להם שיהיה נוח, מלא שטחי אחסון ומתאים לאירוח. אתר "המקצוענים" עם הצצה לבית לפני ואחרי

    הרבה יותר שטחי אחסון, חלוקת חדרים שונה ויצירת מכנה משותף בין בני הזוג, אשר לכל אחד מהם טעם שונה. אלו היו אתגרי השיפוץ של בית פרטי ברמת-השרון, שנבנה בשנות ה-80' ואשר נרכש על-ידי זוג בשנות ה-40 לחייו, לצורך מגורים בו עם שלושת ילדיהם הבוגרים. התוצאה, לפניכם.    

     

          (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
     

    מיקום: רמת השרון

     

    סוג המבנה: בית פרטי עם שתי קומות ועליית גג

     

    גודל: שטח הבית הוא 230 מ"ר.

     

    דיירים: זוג בשנות ה-40 ושלושה ילדים

     

    עיצוב פנים: בטי יעקובסון

     

    השיפוץ: שיפוץ מסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בבית וחלוקת חדרים מחדש.

     

    • סכום השיפוץ: 400 אלף שקל

     

    • משך השיפוץ: שלושה חודשים 

       (צילום: בטי יעקובסון)
    (צילום: בטי יעקובסון)

     

           (צילום: בטי יעקובסון)
    (צילום: בטי יעקובסון)

    הבית, שנבנתה בשנות ה-80' נקנה לצורך שיפוץ מאסיבי ומגורים בו. "מספר נכסים הגיעו לשלב הגמר, והוזמנתי אליהם כדי לבדוק את היתכנות הסבת הבית לצרכי המשפחה", אומרת בטי יעקובסון, בוגרת הסטודיו ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין. "בית זה נבחר מבין יתר הבתים, כי הוא אפשר להם חלוקת חדרים מחדש באופן שבו חלק מהחדרים בוטלו, לטובת פחות חדרים, אך רחבים יותר".

     

    "זהו בית שנחבא מהרחוב, וכולל 2 קומות ועליית גג", מתארת יעקובסון. "השיפוץ היה מסיבי וכלל החלפת כל התשתיות של הבית. בקומה השנייה היו שלושה חדרי שינה וסוויטה אחת. שינינו את כל חלוקת החדרים בקומה השנייה, כך שביטלנו את אחד מחדרי השינה לטובת הגדלת יתר החדרים".

     

    בקומת הכניסה, נוסף חדר עבודה על-ידי סגירת הפטיו שהיה בבית הקודם ללא שימוש. יעקובסון: "חדר זה כולל שתי עמדות עבודות וארונות אחסון. לא ויתרנו על אור ואוויר ויצרנו חלון תקרה חשמלי".


       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

    מי צריך פטיו? החלל שלא היה בשימוש הוסב לחדר עבודה עם שטחי אחסון

    הדיירים החליטו לוותר על הפטיו שהיה בבית הישן, ואשר היה בבחינת שטח לא מנוצל, ולהסב אותו לחדר עבודה.ממילא, הטבע נכנס הבייתה בצורה מאוד מורגשת, בשל קיר הזכוכית הענקי שליד המטבח והסלון. יעקובסון: "האתגר היחידי היה עניין האור. הפטיו הישן סיפק גם אור וגם אוויר לחלל הסלון. כדי למנוע מצב שבו הסלון הופך לחשוך יותר, הוחלט להתקין בתקרת חדר העבודה חלון תקרה חשמלי, שבלחיצת כפתור סיפק כיוון אוויר נוסף. הבחירה בקירות זכוכית לחדר העבודה, אפשר פרטיות מבלי להקטין את תחושת המרחב בסלון ומבלי לפגוע בכמות האור והאוויר בחלל הציבורי".

     

    הרחבת המסדרון לטובת ארונות אחסון נסתרים

    המסדרון בבית היה בעבר צר, והוחלט להרחיב אותו לטובת מיקום ארונות נסתרים לאורכו. יעקובסון: "הדבר לא רק הגדיל את שטחי האחסון כי אם שיפר משמעותית את הנוחות בבית, מנע התרוצצות מיותרות לשואב האבק, למטאטא ולשאר החפצים שנמצאים בשימוש יומיומי ואין סיבה לאחסן אותם במרחק רב מהחלל הציבורי. צריך לזכור שעם כל הכבוד לעיצוב, שיכול להיות מאוד נחמד בהתחלה אך מאוד מרגיז לאורך זמן, הנוחות היא מעל לכל. בסופו של דבר, הבית אמור לשרת את דייריו, ולא להיפך".
       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

    זוג עם שלושה ילדים בוגרים

    בבית מתגוררים זוג בשנות ה-40 לחייו עם שלושה ילדים בוגרים: זוג תאומות בנות 16, וילד בן 23. ההורים עובדים בתחום ההיי-טק ומרבים לבשל ולארח. "בני המשפחה רצו בית מפנק עם חדרים גדולים ומרווחים, שיהיו הרבה שטחי אחסון בבית ושלכל אחד מדיירי הבית תהיה פינה משלו", מתארת יעקובסון. "היה חשוב להם שתהיה אקוסטיקה טובה בין החדרים, מפני שהילדים כבר בוגרים ונשארים ערים גם בשעות הלילה המאוחרות".

     

    בשביל הפרטיות: מרחיקים את שירותי האורחים מהמטבח

    "לפני השיפוץ, היה מזווה צמוד למטבח, בתוך חדר ביטחון (שהוא שליש מגודלו של ממ"ד כפי שאנו מכירים כיום). הוחלט להסב אותו לשירותי אורחים ולחדר כביסה. בכך, הצלחנו להגדיל את שטח המטבח, ולהרחיק את שירותי האורחים מעט מהמטבח, שכן לפני השיפוץ הם היו ממש בתוך המטבח. הדבר יצר יצר תחושה מאוד לא נעימה, שכן לא הייתה בהם פרטיות וגם הם הקטינו מאוד את שטח המטבח. הדבר הראשון שעשינו היה לעקור את השירותים מהמטבח ובכך להגדיל את שטחו, ולהעביר אותם למקום מוצנע יותר".

     

    פינת האוכל המסורתית בוטלה לטובת אי במטבח וישיבה בחצר

    "ההורים אוהבים לבשל ולארח ולכן ביקשו מטבח גדול, מפנק ומתאים לאירוח", מסבירה יעקובסון. "הבחירה באי במטבח, תוך ביטול פינת האוכל נבעה מהרצון להיות עם האורחים בזמן שהם מבשלים. מכיוון שדיירי הבית מעדיפים לאכול בפינת אוכל בחצר, הוחלט לבטל את פינת האוכל בתוך הבית ולהסתפק באי עם כיסאות ישיבה. הוחלט למקם את הכיור ואת הכיריים לכיוון הגינה, כדי שיהיה אפשר לבשל ולנקות בכיף, עם הפנים לנוף החצר".

     

    אחת ההחלטות הקשות היו דווקא בגזרת הגוונים: "אחרי הרבה לבטים נבחר גוון פודרה לחזיתות המטבח. הרגשתי שלבן ירגיש להם בנאלי וישעמם אותם ולכן אני שמחה שהם בחרו בגוון עם למטבח צבע עשיר יותר עם עומק ופיגמנט, שכהה מעט מגוון הקיר. הגוון של המטבח משתנה עם שעות היממה לפי כמות האור בבית, בגלל קרבתו לקיר זכוכית. כדי לא ליצור עומס, הוחלט לא לחפות את הקירות של המטבח. זאת, משום שהוספת חומר נוסף למטבח, יכול ליצור עומס ולגנוב את הפוקוס מיתר האלמנטים. ובכל זאת, כדי להגן על הקיר מפני שומנים ולכלוך במהלך בישול, יושם על הקיר חומר בשם מרבליט".

     

    הגדלת שטחי האחסון במטבח התאפשרה בעקבות העתקת חדר השירותים שהיה לפני השיפוץ. כמו כן, הוספנו מזווה ברוחב של מטר, לצד המקרר. מכיוון שהילדים כבר גדולים, יכולנו להרים את המיקרוגל מהשיש ולמקם אותו על מדף, ובכך להרוויח שטח פנוי על משטח השיש שליד המקרר. שטחי אחסון נוספים מוקמו בנגרות אישית, בצורה נסתרת, בתוך האי במטבח".


       (צילום: בטי יעקובסון)
    (צילום: בטי יעקובסון)

          (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

    החלון בחדר השינה של ההורים הוכפל בגודלו

    "מכיוון שהאישה מאוד אוהבת אור ואוויר, הוחלט להגדיל את החלון בסוויטת ההורים, כך שהוא כעת כפול מאשר גודלו המקורי", מתארת יעקובסון. "בנוסף, הוא נותן מסגרת יפה למיטה ומכניס המון אור ונוף מבחוץ. הוספנו לחלון זה תריס חשמלי המאפשר את האפלת החדר וגם נותן תחושה מוגנת יותר".

     

    לדבריה, "הבחירה בגוון כחול-פטרול לקיר האחורי של המיטה, הכתיבה את שאר הבחירות. רצינו ליצור חדר שינה חם ועדין עם קווים נקיים, אך הכנסנו אלמנטים מהבוהו שיק: הוספנו שטיחים בעבודת יד ממרוקו ואמנות ישראלית".

     

       (צילום: בטי יעקובסון)
    (צילום: בטי יעקובסון)

          (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

        (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     

    במקום להתרוצץ בין הקומות: חדר הכביסה הועתק לקומת הקרקע

    "היה חשוב להם שאזור הכביסה יהיה נגיש וקרוב לגינה, שכן הם לא משתמשים במייבש כביסה ומרבים לתלות בגדים לייבוש בחוץ", אומרת יעקובסון. "כדי למנוע התרוצצות בין הקומות, הוחלט לבטל את חדר הכביסה שהיה בקומה השנייה ולהעביר אותו לקומת הקרקע, כך שיהיה קרוב לגינה".

     

    הגבר אוהב גוונים מונוכרומטיים האישה אוהבת צבעים דרמטיים

    "לבני הזוג יש טעם שונה, והאתגר היה לבחור בפלטת גוונים שתיתן לשניהם תחושה נעימה בבית", מתארת יעקובסון. "הגבר אוהב גוונים רגועים ומונוכרומטיים ולעומתו האישה מאוד אוהב צבעים דרמטיים. גם מבחינת סגנון העיצוב, הוחלט לשלב בין סגנונות שונים. הפתרון היה סגנון אקלקטי שמשלב בין ישן לחדש, בין כפרי למודרני ובין רגוע לנועז".

     

    התוצאה: פלטת גוונים בהירה לכלל הבית, עם נגיעות של צבע בריהוט, בטקסטיל, בנגרות ובריהוט. גוון הכחול-ירקרק נבחר לאי המטבח. הקירות נצבעו בגוון אפור בהיר, וכך גם הספה והריצוף של הבית. לפרזול המטבח נבחר גוון זהב. נגיעות חזקות יותר של צבע נבחרו לריפודי הספות: האחת באדום עם הדפס והשנייה בירוק זית לספה בריפוד קטיפתי, ולשטיחים: האחד באדום והשני בשילובים של כחול, ורוד ואדום, על רקע לבן.

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן

    שיפוץ הבית המשותף

     

          (צילום: בטי יעקובסון)
    (צילום: בטי יעקובסון)

          (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
     

    חדרי הרחצה: מקלחון לשניים ויותר שטחי אחסון 

    "חדר הרחצה בסוויטת ההורים הוגדל, הודות להעברת אזור הכביסה מהקומה השנייה לקומה הראשונה", מתארת יעקובסון. "כך, נוצר חדר רחצה גדול, מרווח ומפנק יותר, עם מקלחון שמאפשר לשני בני הזוג להתקלח בו במקביל. במקלחת יש ספסל מרחף ונישה רחבה וגדולה לאחסון כלי הרחצה. "נבחרו פלטות ענק לחיפוי באזור המקלחון, מהרצפה ועד לתקרה, כדי למנוע חיתוכים רבים ושימוש ברובה. לשאר הקירות הסתפקנו בשליכט אקרילי דקורטיבי, שמגן על הקיר מרטיבות, כך שנוצר איזון בין פלטות גדולות וכהות לאזור הרטוב של המקלחון לבין יתר האזורים. כך, נוצר מראה מאוורר יחסית, שנותן אשליה של גודל בחלל".

     

    לדבריה, "חדר הרחצה הכללי פורק לחלוטין ותוכנן מחדש. הגדלתו אפשרה למקם שידת רחצה רחבה, עם כמות גדולה יותר של שטחי אחסון".


        (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

       (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים