צילום: shutterstock

איך פתאום כולם רגישים לאוכל?

האם גם אתם תוהים איך לפתע הסובבים אתכם הפכו לאלרגיים או רגישים למזונות שונים ואיפה היו כל האנשים האלה לפני ‭ 20‬שנה? סקירת מחקרים שפורסמה לאחרונה עושה סדר בסוגיה, שלטענת החוקרים מבלבלת גם לא מעט רופאים. וגם: למה אסור להימנע ממזון מסוים בלי להתייעץ ברופא? ואיך ה"במבה" עזרה לנו?


במשך שנים רבות היה לנו במקרר הביתי רק סוג אחד של חלב. קרטון חלב פרה רגיל שנמצא בכל בית. אבל בשנה האחרונה, במדף הימני במקרר, נמצאים בדרך קבע ארבעה סוגים שונים של חלב, כך שכמעט כל אחד מבני המשפחה שותה את החלב שלו: חלב דל לקטוז לרגישה ללקטוז, חלב סויה לרגיש לחלב באופן כללי, חלב שקדים לזו שרגישה ללקטוז, כולל לחלב הדל לקטוז, וחלב רגיל לאורחים ולמי שלא רגיש לשום דבר.

premuim_image

כתבה זו זמינה רק למנויי ynet+ שנהנים מגישה מלאה לפרשנויות, לראיונות בלעדיים, לכתבות ולטורים של מיטב כותבי ynet ו"ידיעות אחרונות"

כבר יש לכם מינוי? התחברו

הצטרפו עכשיו - החודש הראשון עלינו
רוצים לראות מה יש לנו להציע?