שתף קטע נבחר

בוטיק בשר אליאס. תטעם תבין

למשפחה של אליאס מרמלה יש סוד שמור העובר מדור לדור – תערובות תיבול, שאת ההרכב המסתורי שלהן, קשה לפצח, כמעט כמו הנוסחה הסודית של קוקה קולה

 

בשיתוף המחלקה המסחרית

 

הבשר של אליאס (shutterstock)
הבשר של אליאס(shutterstock)

למשפחה של אליאס מרמלה יש סוד שמור העובר מדור לדור – תערובות תיבול, שאת ההרכב המסתורי שלהן, קשה לפצח, כמעט כמו הנוסחה הסודית של קוקה קולה. התערובות האלה, הופכות את הבשרים המשובחים של "אליאס אטליז ומעדני בשר" בהנהגתה, לטעימים, מעניינים ומרתקים אף יותר, וגם הן גורמות לאוהדים לנהור אל רמלה מכל רחבי הארץ. כמובן שהמעריצים עולים לרגל גם בגלל איכות הבשרים, עבודת הקצבות המדויקת השירות האדיב, מקבל הפנים, הסבלני והקשוב. ב"אליאס" יודעים בדיוק איך אתה רוצה את הנתח שלך או מה החולשה שלך בכל מה שנוגע לקבב או לנתח לעישון.

רגע לפני שנתעמק בהיצע של האטליז, כדאי להתוודע לתולדות המשפחה שניצבת מאחורי ההצלחה. "לאבי ג'מיל אליאס והאב היו כמה מסעדות מובילות ברמלה בשנות ה-80 וה-90", נזכר בגעגוע הבן - אליאס ג'מיל והאב. "כבר בגיל 7 הייתי תמיד בין הרגלים של המבוגרים שעבדו במטבח וספגתי את המקצוע. ולמרות שאבא שלי שלח אותי ללמוד אדריכלות וסיימתי בהצטיינות, עולם האוכל והבשר משך אותי אליו. לא יכולתי לחמוק מהמורשת המשפחתית. את עבודת הגמר שלי באדריכלות עשיתי בעודי עובד כמהנל סניף של חינאווי ברמת אביב. ומשם הדרך לפתוח את החנות הייתה קצרה".

וכך בדיוק לפני עשור, אליאס ג'מיל והאב פתח את "אליאס אטליז ומעדני בשר" במחוזות ילדותו ברמלה. במהלך העשור שחלף מאז הפתיחה, "אליאס" הפך למותג וצבר קהל לקוחות נאמנים רחב ומוקיר תודה. הלקוחות יודעים להעריך את הדרך בה אליאס מטפל בבשר, על חלקיו השונים ואת העובדה שאליאס אוהב ושמח לשתף את הידע הנרחב שלו על שיטות בישול. ותאמינו לי שהעצות שלו שוות זהב, ואחרי שתאמצו אותן, המטעמים (מהמבורגר וסינייה ועד שוק טלה ממולא ערמונים וביף וולינגטון) פשוט יצאו לגמרי אחרת, ממה שנהגתם להתקין קודם לכן.

בקצביה ניתן למצוא מגוון גדול של בשרים, כולל חלקים מיוחדים ופחות מוכרים. וכאן ברצוני להגיש נקודה חשובה – מקור הבשר הוא סופר-איכותי וישנה הקפדה נטולת פשרות על בחירת זני הבקר. מדובר בבקר הישראלי המובחר ביותר, שגדל ברמת הגולן. הבשר כמובן טרי מאוד ומטופל באטליז תחת השגחה וטרינרית צמודה.

 

הבשר של אליאס (shutterstock)
בקצביה ניתן למצוא מגוון גדול של בשרים, כולל חלקים מיוחדים ופחות מוכרים(shutterstock)

גם תהליך יישון הבשר ב"אליאס" ראוי לציון - הוא מתקיים במקום ונשמר במשך לפחות 21 ימים, עד שהוא מתיישן כמו שצריך. ואילו, מאמריקאיות ודרום אמריקאית ועד ישראליות. בזכות כל אלה, לא מפתיע ששפים ישראלים מפורסמים אוהבים לקפוץ ל"אליאס" ולרכוש את התוצרת המובחרת וללמוד מתכונים ושיטות, שאפילו הם לא הכירו. השפים המתוקשרים וגם שאר הלקוחות שבאים מרחוק שמחים לשלב בילוי ב"אליאס" עם ביקור בשוק רמלה המפורסם ושופע ההפתעות.

חשוב גם להתעכב על המבחר המרשים של תערובות הבשר, שמוצע ב"אליאס". מוצרים כמו המבורגרים וקבבים נעשים ומתובלים באטליז. כל תערובת מותאמת לשיטת בישול שונה ובעלת הרכב שונה (אחוזי שומן, סוגי הבשר והתיבול). וכאן ברצוני להדגיש פרט משמעותי -התערובות מוכנות במקום לעיני הקונים והקונות, ואפשר לשנות את הרכב התערובת בהתאם לרצוננו.

 

הבשר של אליאס (shutterstock)
הבשר של אליאס(shutterstock)

לאחרונה יותר ויותר ישראלים מפתחים חיבה לבשרים מעושנים. אז לידיעת האוהדים והאוהדות – מוזמנים לימי קרנבל, אליאס מזמין את המכורים ליום בשרים מעושנים, בו ניתן לרכוש בשר מוכן לאכילה מהמעשנה. אז מה סוד ההצלחה במקרה הזה? הבשרים מושרים תחילה במרינדה או נעטפים בתערובת תבלינים ולאחר מכן הם נכנסים למעשנה לזמן ממושך – תהליך שמעניק לבשר מרקם רך ומדגיש טעמים.

לנתחים ולמוצרים של "אליאס" יש טביעת טעם ייחודית. ואחרי שתתענגו עליהם, לא תוכלו להתלונן יותר על איכות הבשר בישראל. "אליאס" בפירוש מגדיר מחדש את המושג השחוק "תאוות בשרים" ומעניק לו משמעות עסיסית ומסעירה.

 

"אליאס – אטליז ומעדני בשר", קהילת דטרויט 6, רמלה.
שעות פתיחה: ימי א' – שבת 09:00-19:00.
טלפונים: 08-9159010 , 050-9551955

אתר

אינסטגרם


פורסם לראשונה 02/05/2019 11:04
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים