שתף קטע נבחר

סלסול בשמיים: תיעוד נדיר של טיל כיפת ברזל

במהלך הירי מעזה בשבת תיעד צלם של סוכנות הידיעות AFP שיגור של טיל טמיר לעבר רקטה בשמי עוטף עזה. הצלם ז'אק גז: "שמח על התוצאה"


שיגור רקטות (צילום: AFP)
תיעוד טיל הטמיר, אתמול(צילום: AFP)

ההסלמה בדרום : ז'אק גז, צלם סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, הצליח לתעד אתמול (שבת) בסדרת תמונות סטילס את מעופו של טיל "טמיר" שנורה ממערכת כיפת ברזל בדרכו ליירט רקטה שנורתה מרצועת עזה.

 

"נסעתי לדרום סמוך לנתיב העשרה לצלם את האירועים ועמדתי על גבעה קטנה עם עוד אנשי תקשורת", הוא סיפר. "החלטתי לצלם את ירי הרקטות והרכבתי על המצלמה עדשה ארוכת מוקד של 600 מ"מ כדי להיות ממוקד על הרקטות עצמן ולא על שובל העשן. כשראיתי את הטיל באוויר התחלתי לעקוב אחריה וככה הצלחתי לתעד את האירוע באוויר. אני שמח מאוד על התוצאה".

 

תיעוד שיגור הטמיר, אתמול:

שיגור רקטות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שיגור רקטות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שיגור רקטות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שיגור רקטות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

מאז החלה ההסלמה אתמול בבוקר ירו ארגוני הטרור מרצועת עזה יותר מ-600 רקטות ופצצות מרגמה לעבר מדינת ישראל.

 

מערכת כיפת ברזל, שמופעלת על ידי לוחמות ולוחמי מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר, כוללת בתוכה מכ"ם, מרכז בקרה וטילי יירוט. פעולתה מתחילה כשמכ"ם המערכת מזהה שיגור ומעביר את המידע על מסלול תנועת הרקטה למערכת השליטה והבקרה, שתפקידה בין היתר לחשב את מיקום הפגיעה הצפוי.

 

המערכת מזהה באופן אוטומטי את הרקטה ואת מקום נפילתה האפשרי, ומשגרת לעברה טיל מיירט, אולם למפעילי המערכת יש שיקול דעת שיכול לבטל את השיגור או לבצע הפעלה יזומה. לעיתים בוחר מפעיל המערכת לאפשר לרקטה ליפול ולהתפוצץ במידה שמזוהה שהיא צפויה ליפול בשטח פתוח.

 

במידה שנשלח מיירט, הראש הקרבי של טיל ה"טמיר" מתפוצץ סמוך לרקטה באמצעות מרעום קרבה, דבר שגורם להפלת הרקטה לפני שתפגע במקום מאוכלס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
תיעוד טיל הטמיר, אתמול
צילום: AFP
מומלצים