שתף קטע נבחר

בעברית מסייעים למפות את היישובים בעוטף עזה

סטודנטים באוניברסיטה העברית ימפו ביום שלישי הקרוב את האזורים הנבחרים על ידי שימוש בממשק ה-OSM, שניתן לשימוש ברחבי העולם ללא עלות

המחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית, בשיתוף אגודת הסטודנטים יקיימו ביום שלישי הקרוב, בפעם השנייה ברציפות, את מרתון המיפוי הקבוצתי "מפהתון בעברית", אירוע חברתי בשיתוף עם המיזם העולמי Open Street Map (הידוע בכינויו "הוויקיפדיה של המיפוי").

 

סטודנטים מבצעים מיפוי במחשבי חוות המחשבים שבפקולטה למדעי החברה, קמפוס הר הצופים (צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית)
סטודנטים מבצעים מיפוי במחשבי חוות המחשבים שבפקולטה למדעי החברה, קמפוס הר הצופים(צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית)

 

מדובר בפרויקט התנדבותי עולמי בעל חשיבות עצומה, כיוון שבאמצעותו ניתן למפות שטחים באזורים מוכי אסונות (רעידות אדמה ושיטפונות), שעבורם לא קיימת תשתית מידע בסיסי או עדכני ובעיקר להנגיש מידע חופשי. השנה יתבצע המיפוי על יישובים באזור עוטף עזה.

 

במסגרת האירוע יתחלקו הסטודנטים לזוגות, ויתבקשו למפות את האזורים הנבחרים על ידי שימוש בממשק ה-OSM, שניתן לשימוש ברחבי העולם ללא עלות. בדומה לשנה שעברה, האירוע יתקיים בפקולטה למדעי החברה שבקמפוס הר הצופים, בחוות המחשבים.

זאב שטדלר, מבין מובילי המיזם Open Street Map בישראל (צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית)
זאב שטדלר, מבין מובילי המיזם Open Street Map בישראל(צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית)

  

"השנה נתמקד במיפוי של הישובים בעוטף עזה. מבחינת ההספק המיפוי, בשנה שעברה מופו מעל 2,000 מבנים בתוך פחות משעתיים. המיקוד היה על אזור תל שבע, הפזורה הבדואית, ובאזור עומר. מדובר בתרומה משמעותית למידע החופשי שזמין בארץ ובעולם על ארצנו", אמר המנהל הטכני של מרכז ה-GIS באוניברסיטה העברית, עדי בן נון. "האירוע זכה בשנה שעברה להדים רבים בקבוצות שבפייסבוק ולינקדאין העוסקות במיפוי. אירוע דומה התקיים בעקבותינו בארגון אחר, בדמיון רב לפורמט שאנחנו גיבשנו. נותר רק לברך על כך".

 

ראש המחלקה לגאוגרפיה, פרופ' דניאל פלזנשטיין אמר: "מדובר באירוע ייחודי שהוא גם חברתי, גם מדעי-טכנולוגי וגם אקדמי. אירועים כאלה המתנהלים באווירה של 'מסיבת מיפוי', מתקיימים בכל האוניברסיטאות המובילות בעולם. ה'מפהתון' מראה שבמדעי החברה בכלל ובגיאוגרפיה בפרט עוסקים בדברים מגניבים ורלוונטיים. בנוסף, התרומה למיזם הגלובלי, Open Street Map, היא גם אמירה של המחויבות שלנו לרתום את יכולותינו בעיבוד מידע מרחבי לתועלת הכלל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית
פרויקט המיפוי בשנה שעברה
צילום באדיבות דוברות האוניברסיטה העברית
מומלצים