שתף קטע נבחר

טובים השניים מן האחד: מה היתרון בשילוב חומרים פעילים במשככי כאבים?

מי מאיתנו לא סבל מכאב כזה או אחר במהלך חייו והשתמש במשכך כאבים? בין אם מדובר בכאבי ראש או שיניים, רבים חווים מדי פעם כאבים שניתן להקל עליהם באמצעות משכך כאבים. אך במה תלויה האפקטיביות של משכך הכאבים? ואיך אפשר להגביר אותה?

אם גם אתם משתמשים במשככי כאבים, אתם לא לבד. רבים יסבלו מכאב כזה או אחר במהלך חייהם.

 

ישנם מספר גורמים המשפיעים על הזמן שלוקח למשכך הכאבים לפעול, כגון:

1. חילוף החומרים של נוטל התרופה

2. אופן קבלת משכך הכאב: דרך הפה, העור, השריר, הווריד

3. סוג התרופה והחומרים הפעילים המצויים במשכך הכאבים

 

בואו נכיר שני חומרים פעילים הנמצאים במשככי הכאבים

ממה מורכבים משככי הכאבים? ומהם החומרים שמצליחים להקל על הכאב שלנו? שני חומרים פעילים נפוצים הנמצאים במשככי כאבים הם איבופרופן ופראצטמול.

דקסל פארמה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איבופרופן הוא חומר פעיל, שמוכר לכם בעיקר מתרופות נפוצות בארץ ובעולם. הוא משמש להורדת חום ולשיכוך כאבים קלים עד בינוניים כגון כאבי ראש, גב, שרירים. בנוסף, הוא גם אפקטיבי בטיפול בכאבי מחזור וכן משמש כנוגד דלקות במחלות ראומטיות.

 

פראצטמול מוכר לכם מתרופות רבות אחרות שנמצאות בשימוש נרחב בארץ ובעולם. פראצטמול הוא חומר פעיל שמצליח לשכך כאבים ככל הנראה באמצעות השפעה על מערכת העצבים המרכזית. החומר הפעיל פראצטמול נחשב לבטוח יחסית, שבמרבית המקרים גם מתאים לשימוש בתקופת היריון והנקה.

 

מה עושים כשכואב - האם לשלב בין שני משככי כאבים עם חומרים פעילים שונים?

שילוב של משככי כאבים המבוססים על חומר פעיל שונה, הוא שיטה מקובלת בעולם הכאב. השיטה מתבססת על הרעיון שניתן להגיע לאפקטיביות משמעותית יותר בשיכוך כאב כאשר האופן בו הכאב נוצר בגוף מותקף על ידי תרופות הפעולות במנגנונים שונים. שילוב של מספר חומרים הפועלים למען השגת מטרה משותפת קיים גם בטיפול במחלות נוספות, כמו לדוגמה בטיפול ביתר לחץ דם ובאסתמה.

 

טובים השניים מן האחד

את איבופרופן אנחנו כבר מכירים וגם את פראצטמול. במחקר השוואתי המבוסס על דיווחי מטופלים, בדקו באנשים שעברו עקירת שיני בינה את היעילות של תרופה המכילה את שני החומרים הפעילים פראצטמול ואיבופרופן (קומבודקס) לעומת תרופה המכילה את כל אחד מהמרכיבים הפעילים בנפרד. על פי תוצאות המחקר, התרופה שמכילה את שני החומרים הפעילים יחד נמצאה יעילה יותר בצורה מובהקת בשיכוך כאב, מול פראצטמול או איבופרופן בנפרד במינון יומי זהה.

 

התוצאה באה לידי ביטוי במדד הכאב שהיה נמוך בכ-30% בממוצע בתכשיר שהכיל את שני החומרים הפעילים מול מינון יומי זהה של פראצטמול או איבופרופן בנפרד.

 

  

קומבודקס  (צילום: קומבודקס )
 

מסתבר, אם כן, שטובים השניים מן האחד. מנגנון הטיפול בכאב שמבוסס על שני חומרים פעילים, כפי שקיים בתרופה קומבודקס, הוא שיטה מקובלת. אז בפעם הבאה כשכואב, אל תשכחו שניתן לטפל בתכשיר המכיל את שני החומרים הפעילים וכמה השילוב ביניהם יכול לעזור בשיכוך הכאב.

 

קומבודקס משכך כאבים דקסל פארמה ()
 

 

ניתן להשיג ללא מרשם רופא בכל קופות החולים, בתי המרקחת ורשתות הפארם

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים