שתף קטע נבחר

לגעת בעננים: וילה ברקיע העיר

אורבניות בסטייל: התחדשות עירונית בלב הערים מולידה שוק דיור חדש - דירות פנטהאוז יוקרתיות על גגות מבנים שעברו הליכי התחדשות עירונית בשנים האחרונות. אותן וילות בשחקים מספקות חוויה אורבנית מלאה, ומנגד נהנות מפרטיות של פנטהאוז רחב ידיים על גג המבנה

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

 

דירות הפנטהאוז הגיחו לחיינו בתחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת, בצפון העיר תל אביב-יפו. מאז ועד היום עברו דירות אלה אבולוציה שאותה הכתיבו הקהל ושוק הנדל"ן הישראלי. בשנים האחרונות התחזקותה של מגמת ההתחדשות העירונית בלב הערים הולידה שוק דיור חדש ויוקרתי - דירות פנטהאוז רחבות ידיים על גגות הבניינים המחודשים. "עם כניסתם של הליכי ההתחדשות העירונית לפני מספר שנים – ובשל כך שזכויות הבנייה מדברות בעד תוספת של קומה וחצי או שתי קומות וחצי בלב הערים – חצי הקומה הנוספת היא הגג של המבנה, כלומר חלק מהפנטהאוז", מתאר דודי זהבי, מנכ"ל משותף בחברת אורבן נדל"ן, העוסקת בייזום ובנייה של פרויקטים מתחום התמ"א 38 ופינוי-בינוי.

 

התחדשות עירונית ()
התחדשות עירונית הולידה שוק דיור חדש - דירות פנטהאוז בלב הערים

דירות הפנטהאוז הממוקמות בקומה העליונה בבניין מסווגות בקטגוריה של דירות יוקרה - דירות שמצד אחד יודעות לספק את החוויה האורבנית, ומנגד נהנות מפרטיות של וילה בשחקים. "לאחרונה אנחנו מזהים מגמה מאוד ברורה של אנשים שעוברים מבתים פרטיים בפרברים לטובת דירות פנטהאוז במרכזי הערים. אנשים מחפשים את החוויה העירונית, לצד הפרטיות והיוקרה של הדירה העליונה", מוסיף זהבי.

 

"במרבית המקרים צמודי הקרקע ממוקמים בפרברים", מציינת האדריכלית עדנה מור, יו"ר איגוד האדריכלים העצמאיים בישראל. "את דירות הפנטהאוז אפשר למצוא בליבה של העיר תל אביב-יפו, במרכז העניינים. ככה הדיירים נהנים גם מהיתרונות של וילה פרטית וגם מהעובה שהמיקום הוא מרכזי כל כך", היא אומרת.

 

התחדשות עירונית ()
נהנות מפרטיות - הווילות בשחקים תופסות תאוצה

 

התחדשות עירונית (הדמיה באדיבות 3Ddesign)
התחדשות עירונית בלב הערים - הדמיה של פנטהאוז בכפר סבא(הדמיה באדיבות 3Ddesign)

 

במסגרת הליכי התחדשות עירונית החלו בשנים האחרונות להופיע יותר ויותר דירות פנטהאוז בבניינים מחודשים בעלי שמונה או תשע קומות. "מדובר על טרנד של דירות שהן נחשבות יוקרתיות, ואכן מתוכננות כדירה בעלת הערך הרב ביותר באותו הפרויקט. בהיבט התכנוני אנחנו בעצם מדברים על פנטהאוזים שלעיתים ממוקמים בראשו של מגדל, נוגעים ממש בעננים מה שנקרא. קיימים פנטהאוזים דו-קומתיים שמכונים דופלקס, כאשר קומה אחת מוקדשת לחדרי השינה הפרטיים ולמשפחה עצמה. הקומה השנייה היא המרחב הציבורי - הסלון, המטבח ובעצם המקום שבו המשפחה רוצה לארח", מספרת האדריכלית מור.

 

התחדשות עירונית ()
נוף עירוני פנורמי נפרש ממרפסת הדירה

 

"היתרון של פנטהאוזים, מעבר לכך שאלו הדירות היוקרתיות בפרויקט, זה ללא ספק המרחב הפתוח. היופי הוא שאין כל צורך בעמודי חיזוק, מכיוון שעל גג הדירה אין עומס. בבתים פרטיים אתה לרוב לא יכול לזהות נופים, אבל לעומת זאת בפנטהאוזים יש נוף פנורמי על גג המבנה. קהל הרוכשים לפנטהאוזים הוא קהל מגוון - לרוב מדובר באוכלוסיות בעלות יכולת סוציו-אקונומית גבוהה, אנשים שמייעדים אותם לעצמם ולמשפחתם כדירה למגורים", אומר זהבי.

 

"אנחנו מזהים בשנים האחרונות פלח הולך וגדל של ציבור שמעוניין בדירות מהסוג הזה. המחירים למטר מרובע הם נגזרת של אותו אזור – אבל תמיד יותר גבוהים מאותו מטראז' שנמכר בדירה רגילה באותו מבנה. זה מיועד לבעלי הון של בין 3.5 מיליון שקל ל-9-8 מיליון שקל. מעבר לכך זה יתאים לשאר האוכלוסייה, כי היזמים מזהים את הפוטנציאל של דירות הפנטהאוז ומאפשרים לאנשים בעלי ממון 'דל יותר' לעבור לדירות כאלה על ידי כך שהם מקטינים את הגודל של הפנטהאוזים, ומייצרים יותר פנטהאוזים על גג המבנה", מסכם זהבי.

התחדשות עירונית ()
"מדובר בקהל שמייעד את הדירות למגורים שלו ושל משפחתו"

 

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים