שתף קטע נבחר

5 דרכים לשדרוג ארוחת העשר של הילדים

הילד שלכם חוזר מהגן או מבית הספר עם קופסת אוכל חצי מלאה ואומר "אוף, זה לא טעים לי". קבלו כמה דרכים לשדרג לו את הארוחה החשובה למזינה ובריאה

אתם בוודאי מכירים את המצב הבא: קופסת האוכל של הילד חוזרת חצי מלאה אחרי יום הלימודים והוא אומר לכם ישר בפנים "זה לא טעים". ומה בסך הכול עשיתם? פעלתם לפי הכללים ושילבתם בין ירק, פחמימה, חלבון וסידן. אלא מה, התוצאה שהתקבלה אינה לרוחו של הילד, פשוט כי היא לא טעימה או לא מעניינת בעיניו.

 

ארוחת העשר של הילדים שלנו היא מקור תזונה חשוב, שמיועד לשמור עליהם עירניים ושבעים עד שישובו הביתה ממסגרות החינוך ויאכלו ארוחת צהריים. בניגוד לתקופה שבה ההורים היו ילדים, שילוב של ממתקים או ממרחים מתוקים בכריך כבר פחות מקובלים כיום, כי הם פחות תורמים לשובע ולרוב לא מספקים ארוחה מאוזנת.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אם זה נשמע כמו משימה קשה התנחמו בבשורה הטובה: גם הארוחה היחידה שהילד שלכם אוכל במהלך היום מחוץ לבית - היא בשליטתכם, כיוון שברוב מוסדות החינוך המערכת אינה מציעה פתרונות הזנה. על מנת לתרגם את השליטה הזו לארוחה שהילד יאכל בהנאה, צריך להיות קודם כל קשובים למה שהילדים שלנו אוהבים, בין אם זה סוג הלחם או צורת החיתוך של הכריך (לא חייבים להיצמד לשטאנץ הקבוע ולחתוך לריבועים או למשולשים). אפשר גם להיות הורים שובבים ולהוסיף לארוחת העשר הפתעה, או ברכה מהלב בכריך או לידו, שאותה כל ילד ישמח לגלות כשיפתח את הקופסה.

 

אם רוצים לשדרג את ארוחת העשר של ילדינו, כדאי גם לזכור שהכריך הוא הדבר המרכזי בארוחה, אך לא היחיד. לכן, כדאי להתייחס גם למרכיבים לצידו כגון ירקות ופירות. כדאי גם לזכור שמלבד הדאגה והאהבה שיבואו לידי ביטוי בקופסת האוכל המהודרת שעימה נשלח את האוצר לגן/בית הספר, פרמטר חשוב לא פחות בסיפור הוא טעמו האישי של הילד. כשמכינים את הקופסה עליכם לכבד אותו ולהיות קשובים לו על מנת למנוע מצב בלתי רצוי של קיבה מצומקת מרעב, עקב פגישה עם ארוחת עשר מושקעת, אך לא רצויה או לא טעימה.

 

והנה כמה הצעות ממשיות לטריקים שישדרגו את ארוחת העשר של ילדכם:

1. לשלב אצבע גבינה צהובה בקופסת האוכל. אצבעות הגבינה הצהובה נמכרות באריזות שבהן כל אצבע עטופה בניילון והן טעימות וכיפיות והכי חשוב קל לשלוף אותן מתוך האריזה, להחזיקן ביד ולאכול.

 

מאחורי הכיף הזה מסתתרת גם תוספת חלבון וסידן, שמאוד חשובים לילדים הנמצאים בתהליך גדילה מואץ ולכן זקוקים לכמויות גדולות מהן, בכדי לפתח מסת שריר ועצמות חזקות. בזכות האריזה הנוחה אצבע הגבינה גם לא נמעכת וזה אומר שיהיה כיף לאכול אותה גם אחרי שהוצאה מהמקרר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. חיתוך מעניין של הירקות. ירקות איך לומר זאת בעדינות, צריכים לצאת מגדרם על מנת לזכות לתשומת ליבם של הילדים. על מנת להפוך אותם ליותר מעניינים ועל מנת לעודד את הילדים שלא להחזירם חזרה הביתה בתוך קופסת האוכל מותשים מהמסע שעברו, כדאי לחתוך אותם בצורה מעניינת.

 

אנו ממליצים במיוחד על הגמבה חתוכה למקלות מכיוון שהיא מתקתקה והחיתוך לרצועות דקות הופך אותה לנשנוש, שיתרום לארוחה מלא סיבים וגם ישפר את ספיגת הסידן שמכילה אצבע הגבינה מהסעיף הקודם.

 

3. ישנם ילדים שלצערנו מפתחים תלות בשתייה ממותקת ובעקבות כך מסרבים לשתות מים.

 

זה לא אומר שעלינו להוסיף באופן אוטומטי לבקבוק השתייה שלהם תרכיז ממותק. אפשר לשדרג את המים עם נענע ולימון, שבנוסף לטעם העדין יוסיפו גם אלמנט של רענון הנשימה.

 

4. והנה הגענו למלך קופסת ארוחת העשר - הכריך. על מנת שתהיה לכם את היכולת לשדרג את הכריך נסו להציע לילדכם כריך עם חביתה. בלי קשר לסוג הלחם, לסוג הממרח ולשאלה האם יהיו בכריך הזה גם ירקות.

 

לחביתה יש פוטנציאל עצום להכיל מגוון רחב של שדרוגים חיוניים. אם לא מוסיפים לארוחה אצבעות גבינה מהסעיף הראשון, אפשר להכניס לחביתה גבינה לבנה או לפורר לתוכה פתיתים של גבינה צהובה. אם הילד אוהב אפשר לשלב בה גם עגבניה והוא מוכן לאתגרים, אפשר להוסיף אפילו נבטים ועלי מיקרו שנחשבים למזונות על מלאים בחומרים מזינים.

 

5. שדרוג נוסף לקופסת האוכל שאנחנו רוצים להציע היא הפתעה קראנצ'ית בכל ביס באמצעות הוספת אגוזים (בהנחה שהילד מעל גיל 5 וכמובן לא סובל מאלרגיה אליהם). אגוזים עשירים בשמנים טובים ויכולים לשדרג את הארוחה כולה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים