שתף קטע נבחר

רבבות בכפר האירוויזיון: "עושה חשק לבוא לכאן שוב"

בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב, שבו הוקם הוקם המתחם, צפו כ-50 אלף בחצי הגמר הראשון של תחרות הזמר. "מה שעשו כאן זה מדהים", אמר אלון שהגיע מחיפה. ג'וליאן הגיע כל הדרך מאוסטרליה: "הגשמתי פה הכול"

 

רבבות בכפר האירוויזיון בתל אביב (צילום: מוטי קמחי, עידו ארז, אורן רייס)

 

רבבות הגיעו אמש (יום ג') לכפר האירוויזיון בתל אביב, כדי לצפות ולחגוג את חצי הגמר הראשון של תחרות הזמר בישראל. זהו כפר האירווזיון הגדול ביותר שהוקם אי-פעם, ולמרות החששות שעלו בהתחלה בעיריית תל אביב, כבר ניתן להגדיר את הכפר כהצלחה מסחררת.

 

להערכת העירייה, יותר מ-50 אלף הגיעו למתחם  ה"יורו וילג'" שהוקם בפארק צ'ארלס קלור בעיר. המשתתפים, בהם גם תיירים רבים, צפו בהופעות של די.ג'יי, להקת הקאברים "דוז פואה", מופע של משתתפי האירווזיון, בהם נציגי דנמרק, אלבניה, שבדיה, רומניה וצ'כיה, ולאחר מכן גם של הזמר מוש בן ארי.

צילום: מוטי קמחי
רבבות הגיעו לכפר האירוויזיון בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
צילום: מוטי קמחי
(צילום: מוטי קמחי)
צילום: מוטי קמחי
מוש בן ארי מופיע במתחם (צילום: מוטי קמחי)
צילום: מוטי קמחי
(צילום: מוטי קמחי)

לאחר מכן, הוקרנו על מסכי ענק חצי הגמר הראשון. "זה אחד המקומות הכי מדליקים שהייתי בהם", אמר מנשה שהגיע מחיפה. "לא חשבתי שזה יהיה כל כך גדול עם כל כך הרבה מגוון, מוזיקה ואווירה טובה. אני אחזור לכאן גם מחר ומחרתיים עד שיפרקו פה".

 

אולן וגרמי מגרמניה, הגיעו לישראל בתחילת השבוע וקנו כרטיסים לגמר הגדול ביום שבת. "מה שעשו כאן זה מדהים", אמר אולן. "זה האירוויזיון השלישי שלי ולא ראיתי אף פעם דבר כזה. יש כאן אווירה מדהימה, המוזיקה טובה והאוכל כאן נהדר". ג'וליאן מאוסטרליה היה בטוח שפורטוגל תנצח. "ממש התחברתי לקצב", הסביר והוסיף: "זה הביקור הראשון שלי בישראל וזה עושה חשק לבוא לכאן שוב כי כל מה שרציתי הגשמתי".

צילום: רויטרס
(צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס
(צילום: רויטרס)

במקביל לכפר האירווזיון, פועל באותו המתחם גם פסטיבל תל אביב EAT. "כפר האירוויזיון התל-אביבי משקף את צביונה המיוחד של העיר ללא הפסקה ומאפשר למבקרים לטעום מכל מה שיש לעיר הפלורליסטית בישראל להציע: חופי-ים נפלאים, מזג אוויר חמים, קולינריה משובחת וערב-רב של תרבויות החיות זו לצד זו", נמסר בהודעת העירייה.

 

"מידי יום נהנים בו אלפי החוגגים מהופעות של אמנים מהשורה הראשונה, די.ג'ייז מסצנת חיי הלילה, מגוון פעילויות של נותני החסות השונים, יריד אמנים עשיר, דוכני אוכל, ברים, מרכז מידע לתיירים ועוד". ביום חמישי ייפתחו חגיגות "הלילה הלבן" המסורתי כשבמסגרתן תתקיים ארוחה בלבן. מיקומה של הארוחה נשמר בסוד, אך ככל הנראה הוא יהיה קשור לאירועי האירווזיון.

צילום: AFP
הנציגה האוסטרלית בחצי הגמר (צילום: AFP)
צילום: AFP
דנה אינטרנשיונל הופיעה בחצי הגמר (צילום: AFP)
צילום: AFP
הביצוע היווני בחצי הגמר (צילום: AFP)
צילום: AP
לא עלה לגמר: נציג פורטוגל בתחרות (צילום: AP)

 

חצי הגמר הראשון, שבו צפו החוגגים בפארק צ'ארלס קלור, נערך במתחם "אקספו", לשעבר גני התערוכה, בתל אביב. בחצי הגמר הופיעו עשר מדינות, ובסיומו הוכרזו עשר המדינות שעלו לגמר: יוון, בלארוס, סרביה, קפריסין, אסטוניה, צ'כיה, אוסטרליה, איסלנד, סן מרינו וסלובניה. ביום חמישי ייערך חצי הגמר השני, ובמוצאי שבת יעלו נציגי 26 המדינות שהעפילו לגמר, ויתחרו על התואר הנכסף.

 

חצי הגמר הראשון נפתח בקליפ שתיאר את ילדותה של זוכת האירוויזין הקודם, נטע ברזילי, ולאחר מכן היא ביצעה את השיר הזוכה על הבמה. במהלך ההצבעה הופיעה דנה אינטרנשיונל, זוכת אירוויזיון 1998, עם שיר של ברונו מארס. הנציג הישראלי קובי מרימי לא הופיע, מכיוון שהמדינה המארחת מבטיחה אוטומטית את מקומה בגמר, אך הוקרן קטע משירו שהוקלט במהלך החזרות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כפר האירוויזיון בתל אביב
כפר האירוויזיון בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים