שתף קטע נבחר

ב-MOOD שלכם

תכירו את MOOD - האפליקציה הראשונה והיחידה לסטודנטים

הנה זה סוף סוף קורה. התאחדות הסטודנטים הארצית נכנסה בשעה טובה לתוך עולם האפליקציות, והשיקה פלטפורמה ייחודית שתשרת אך ורק את קהל הסטודנטים והסטודנטיות בישראל.

 

האפליקציה: MOOD שמה - הוקמה במשך כשנה וחצי ובהשקעה של כ־- מיליון שקלים. היא תעניק פתרון כולל אחד לכל תחומי חייו של הסטודנט: פיננסים, קריירה, אקדמיה, צרכנות ותרבות. בין התכנים הבלעדיים שהאפליקציה תכיל, ניתן יהיה למצוא: תוכניות השמה למציאת עבודה במהלך התואר או בסיומו; מועדון הטבות צרכני עבור סטודנטים הכולל הלוואות ללא ריבית; הטבות לוקאליות וארציות - בהתאם למיקום מוסד הלימודים; אזורים ייעודיים של אגודות הסטודנטים השונות, ועוד ועוד. בעתיד צפויה האפליקציה גם להחליף את תעודת הסטודנט, וצפויה לכלול גם מערכת שעות וציונים.

 

  (צילום: שלומי מזרחי)
(צילום: שלומי מזרחי)

 

שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, שעמל עם שותפיו על הקמת האפליקציה - מרוצה מהתוצאה.

 

- מה עמד בבסיס הקמת הפלטפורמה הזאת?

"מה שעמד מאחוריה הוא הרצון הגדול שלנו לממש את הכוח הצרכני של ציבור הסטודנטים בישראל. אני גאה מאוד במוצר וביכולת הגדולה שהוא מביא עימו. זהו למעשה מועדון הלקוחות היחידי בישראל, שנוצר מהסטודנטים עצמם ולמענם. MOOD מאפשרת לכל סטודנט וסטודנטית ליהנות מהטבות והנחות בהתאמה אישית למוסד ולאזור שבו הם לומדים, בנוסף למידע חיוני שהם יקבלו בכל התחומים הנוגעים להם".

 

- מה הכוונה שלך בהתאמה אישית?

"הטכנולוגיה הייחודית שעליה עמלנו, יודעת לפלח את הסטודנטים לפי אזור הלימודים שלהם, ובכך כל אחד למעשה נחשף להטבות לוקאליות וארציות".

 

האקדמיה בכף ידם

בין היתרונות הגדולים של אפליקציית MOOD, ניתן למנות את עובדת היותה ערוץ קשר ישיר בין התאחדות הסטודנטים והסטודנטים עצמם, וכן מי שתלווה את הסטודנטים 360 מעלות בכל תחומי חייהם. במסגרת זאת, האפליקציה תאפשר שיתוף מידע, שירותים, מבצעים ומוצרים אשר יהפכו את חייהם של הסטודנטים לנוחים יותר במגוון תחומים.

 

בנוסף לכך, האפליקציה תאפשר מעבר לאתרים ייעודים, קבלת קוד קופון ואפילו רכישה ישירה.

MOOD תכלול חמישה ערוצי תוכן בנושאים החשובים ביותר לסטודנטים: אקדמיה; פיננסים; צרכנות; תרבות וקריירה במקום אחד. האפליקציה תאפשר התאמה אישית בתכנים לכל סטודנט באמצעות שיוך לקמפוס ומיקום, מה שהופך אותה לאפליקציה פרסונאלית ברמות מתקדמות ביותר. בעתיד צפויה האפליקציה להחליף את תעודת הסטודנט וצפויה לכלול גם מערכת שעות וציונים. וכך תהיה החלוקה והתכולה של ערוצי התוכן:

 

פיננסים - מלגות לימודים, הלוואות, הסדרי מימון וביטוחים ייעודיים יוצעו לסטודנטים כולל עולמות חינוך פיננסי לדור הצעיר.

 

מסקר של התאחדות הסטודנטים הארצית לשנת 2018, שנערך על-ידי מכון המחקר המוחות ובו השתתפו כ-8,000 סטודנטים ממרבית מוסדות הלימוד בארץ, עולה כי כחמישית מהסטודנטים (19%) לקחו הלוואה במהלך לימודיהם. במסגרת האפליקציה ניתנת להם אפשרות לבדוק את זכאותם לקבל הלוואות ללא ריבית או בתנאים אטרקטיביים ובלעדיים בשוק, למימון הלימודים ואך ורק עבור קהל הסטודנטים.

 

קריירה - הקמת תוכנית השמה, שתלווה את הסטודנט/ית מהחודשים הראשונים באקדמיה, ועד למציאת עבודה תוך כדי התואר או בסיומו. בנוסף, פיתוח תוכנית ייעודית וחדשנית בתחום הקריירה, לוח משרות וליווי אישי עבור כל סטודנט - בהתאמה לתחום הלימודים שלמד.

 

אקדמיה - הנפקת תעודות סטודנט דיגיטליות, ערוץ תקשורת עם אגודת הסטודנטים והתאחדות הסטודנטים, חיפוש והרשמה למלגות, רישום לקורסים ותוכניות לימוד ישירות דרך האפליקציה והטבות ברכישת ציוד לימודים.

 

צרכנות - הטבות והנחות בתוך הקמפוס ומחוצה לו. החל בהטבות בקפיטריות; עבור להטבות בארגונים הנמצאים בסביבתו של הקמפוס ומגורי הסטודנטים, וכלה בהטבות והנחות ברמה הארצית ברשתות מובילות, בתחומי האופנה, לייף סטייל, ספורט תיירות, בית ועוד.

 

בין הרשתות שכבר נרתמו לטובת המיזם: פפר בנק, איסתא, החברה המרכזית למשקאות, הוט, רנואר, אגאדיר, סינמה סיטי ודלק.

 

תרבות ופנאי - כרטיסים למופעים בארץ ובינלאומיים, הטבות בברים ובמסעדות ידועות, כרטיסים לבתי הקולנוע והתיאטרון, ואירועים מיוחדים עבור הסטודנטים (ימי סטודנט, מסיבות פתיחת שנה וכו').

 

  (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

מה לסטודנטים ולמועדון צרכנות?

בשנת הלימודים הנוכחית (2019) לומדים כ-350 אלף סטודנטים וסטודנטיות לתארים ראשון, שני והנדסאים. ללא ספק מדובר בכוח צרכני גדול, אבל מאחר ובשוק ישנם כבר מועדוני צרכנות דיגיטליים, השאלה המתבקשת היא מדוע לא לצרוך את שירותיהם ולהצטרף דווקא למועדון הלקוחות של MOOD.

 

לדברי מפתחי האפליקציה, התשובה לכך היא פשוטה. בעוד שמועדוני הצרכנות הדיגיטליים שכבר קיימים בשוק מנסים להגיע הן לליבו והן לכיסו של הסטודנט, אפליקציית MOOD נוסדה על־ידי סטודנטים למען סטודנטים, בהתאם לצרכיהם וליכולותיהם, והיא תופעל ישירות על־ידי התאחדות הסטודנטים ואגודות הסטודנטים בקמפוסים ובאוניברסיטאות השונות.

 

קברניטי המיזם מבטיחים לא להיות עוד מועדון צרכנות, אלא קהילת סטודנטים תוססת פעילה ותומכת, אשר מעניקה לצד הטבות צרכניות גם עולמות של קידום קריירה, חינוך פיננסי ועולמות תוכן וערך עבור הסטודנטים.

 

בשונה מהמתחרים המציעים מועדוני לקוחות מוגבלים, MOOD מגיעה מעולם הסטודנטים - לתוך עולם הצרכנות, ולא מעולם הצרכנות לעולמם של הסטודנטים. "אנו נמצאים בתוך הקמפוסים ויודעים למפות היכן כואב לסטודנט, ואיפה הוא צריך אותנו, ולספק לו פתרונות מתאימים", הם אומרים.

 

מי ומי שותפים לאפליקציה:

אפליקציית MOOD, שהוקמה ביוזמת התאחדות הסטודנטים הארצית, פותחה בשותפות עם קבוצת ההפקות והתוכן הגדולה בישראל בלוסטון; קרן שכ"ל, המעניקה הסדר מימון והלוואות לסטודנטים ללא ריבית ובתנאים אטרקטיביים, ואגודות הסטודנטים המקומיות, כמפורט.

 

התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, היא ארגון הגג שפועל לייצוג הסטודנט הישראלי, והיא מהווה בית לאגודות ולקהילות הסטודנטים שפועלות ברחבי הקמפוסים, במכללות ובאוניברסיטאות ברחבי הארץ. תפקידה של ההתאחדות הוא לעמוד על זכויות הסטודנטים ולהעצים את מעמדם בישראל, והיא עושה זאת דרך מגוון רחב של פעילויות, כולל הקמה וייסוד של גופים המתמחים בשינוי מציאות דרך עשייה מקצועית ועמוקה שנוגעת בלב העשייה הציבורית, ניצבת מול מקבלי ההחלטות ומקדמת כל יום את המקום והכוח של הסטודנטים, אנשי המחר.

 

קבוצת בלוסטון, נחשבת לחברת ההפקה והתוכן הגדולה בישראל. היא מספקת שירות מקיף של 360 מעלות הכולל: מופעים בינלאומיים, הפקת אירועים, קריאייטיב, מיתוג, עיצוב, פרסום, גיוס חסויות, שירותי ניו מדיה, ניהול ועוד. הקבוצה עוסקת במגוון תחומים בעולם ההפקות: תחום הסטודנטים, מופעים והפקות בינלאומיות, אירועים עסקיים ופרטיים ופעילויות קידום מכירות.

 

קרן שכ"ל - הינו מיזם כלכלי בעל אופי חברתי, אשר במרכזו ניצב הלקוח, במטרה לשפר את מצבו הכלכלי. בזכות הכוח המשותף והידע הפיננסי, מסייעת הקרן ללקוחותיה בצמתים הכלכליים המרכזיים של החיים, בכניסה ללימודים האקדמיים, רכישת דירה, הקמת עסק, כלכלת המשפחה ועוד.

 

כחלק מהפעילות הפיננסית, הוקמה בשנת 2010 קרן שכ"ל סטודנטים במטרה להנגיש השכלה גבוהה לכל שכבות האוכלוסייה, ולהקל על הסטודנטים במימון שכר הלימוד. מייסדי הקרן החליטו להוביל שינוי חברתי־כלכלי, שינוי שייתן הזדמנות אמיתית ללא קשר לרקע סוציו־אקונומי, לכל המעוניינים לרכוש השכלה ברחבי הארץ. הקרן הגיעה להסדר עם מעל ל-56 מוסדות השכלה גבוהה ברחבי הארץ, מוסדות חוץ אקדמיים וכן עם גופים פיננסיים.

 

כחלק מהאג'נדה שלה, הקרן לא גובה תשלום או עמלה כלשהי מהסטודנט ומציעה לסטודנטים את התנאים הטובים ביותר בשוק, לרבות הלוואות ללא ריבית למימון שכר הלימוד. קרן שכ"ל גאה בסיוע שנתנה לאורך השנים ליותר מ־200,000 סטודנטים במימון לימודיהם או עלויות המחייה בתקופת הלימודים - ופועלת להמשיך ולהרחיב את מעגל הנהנים מהסיוע.

 

*** האפליקציה נבחנה בחודשים האחרונים על מאות סטודנטים במכללה למנהל בראשון לציון, וצפויה להיות מושקת רשמית בכל הקמפוסים והאוניברסיטאות כבר במהלך הסמסטר הקרוב.

 

*** הורידו עכשיו את MOOD באייפון ובאנדרואיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלומי מזרחי
אפליקציה לסטודנטים
צילום: שלומי מזרחי
מומלצים