שתף קטע נבחר

אין מים חמים במקלחת למרות השרב? אלו הסיבות

אם אתם מוצאים את עצמכם מפעילים את דוד החשמל גם בימי חמסין, סביר להניח שיש לכם תקלה במערכת חימום המים? כמה יעלה התיקון, מהי התחזוקה הנדרשת וממה להיזהר? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

במדינה חמה כמו ישראל, לרוב אין שום סיבה להפעיל בימי חמסין את דוד החשמל. בטח שלא למשך זמן רב. לכן, אם בימים החמים האחרונים מצאתם את עצמכם מתקלחים מקלחת קרה (ולא מבחירה), סביר להניח שיש תקלה שקשורה לקולטי השמש.

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עבר זמן מאז ביצעתם ניקוי מקצועי לקולטי השמש

אתם אולי חוסכים כסף על עלות ניקוי מקצועי, אך משלמים את ההפרש בחשבון החשמל שלכם. אם אין לכם מים חמים גם בימי חמסין, בהחלט ייתכן שקולטי השמש שלכם מלוכלכים או מלאים באבנית.

 

ברגע שזרימת המים אינה תקינה, והצנרת שעשויה מנחושת מתמלאת באבנית, סביר להניח שהמים שבדוד בקושי יספיקו למקלחת אחת חמה. זאת, משום שקרינת השמש נספגת במשטח הכהה של קולטי השמש, ומשם המים זורמים אל מיכל האגירה. "מומלץ לבצע ניקוי מקצועי של קולטי השמש אחת לשנתיים, אחרת תפוקת הקולטים יורדת בצורה משמעותית. במצב של סתימה, אף ייתכן פיצוץ צנרת", אומר יריב רוקני מהצדיק במרכז באתר "המקצוענים".

 

"אם תרצו לשמור על הצנרת במצב תקין לאורך זמן, ולמנוע פיצוצי צנרת כתוצאה מסתימות בה, בנוסף לניקוי התקופתי, תוכלו להתקין מסנן אבנית בכניסה של קו המים הראשי שלכם", מוסיפים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

צמחיה מסתירה את קולטי השמש

"אם במהלך החורף, הצמחייה גדלה, כך שיש עצים שמסתירים כעת את הקולטים בשעות החמות (בין 8 בבוקר ל-2 בצהריים), יעילותם פוחתת", מסביר רוקני.

 

"במצב כזה, יהיה עליכם להזמין גוזם מקצועי, ולוודא שהוא בעל רישיון והיתר עבודה בגובה", אומרים במוקד השירות. "זכרו כי גם אם אתם מפעילים את דוד החשמל, הרי שכשהשמש מחממת את המים עד לטמפרטורה מסוימת, משך החימום עם הדוד פוחת משמעותית".

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ההתקנה לא הייתה מקצועית: הקולטים בזווית לא נכונה

לזווית הקולטים ביחס לשמש, יש השפעה רבה על יכולתם לאגור חום ולחמם את המים שבצנרת. "התקנה נכונה היא כזו שבה הקולטים מכוונים לכיוון דרום, בזווית של 40-60 מעלות", אומר רוקני. "אחרת, אם קרני השמש בזווית גדולה מדי ביחס לקולט, הנצילות יורדת בצורה משמעותית.

 

כמו כן, אם במשך הזמן, בנייה רוויה בסביבת ביתכם חוסמת את השמש, תרגישו זאת בהחלט. רוקני: "אם הקולט ממוקם בשטח שיש בו הצללה במשך היום, צריך להגדיל את השטח שלו, כדי שהוא יהיה יעיל".

 

כמה יעלה התיקון?

"ביקור טכנאי יעלה לכם 150-250 שקל, ומומלץ לברר את עלות הביקור מראש", אומרים במוקד השירות. "ניקוי קולטי שמש מאבנית יעלה לכם 300-500 שקל, כשכמובן שאין לשלם על דמי ביקור בנוסף. דמי ביקור נגבים רק במצב שבו לא בוצע שום תיקון (לעתים בשל היעדר גישה לגג, או מכל מיני סיבות אחרות שבהן הוחלט לא לבצע שום תיקון). התקנת מסנן אבנית תעלה לכם 400-500 שקל".

 

אם אתם מבצעים יותר מתיקון אחד במהלך אותו ביקור, סביר להניח שתקבלו מחיר גלובאלי מוזל יותר, מאשר אם בעל המקצוע הגיע לביצוע תיקון אחד או התקנה אחת. למשל, טיפול תחזוקה תקופתי שכולל שטיפה למערכת הדוד וקולטי השמש, תיקון נזילות וניקוי אבנית יעלה לכם 500-800 שקל.

 

מוקד השירות: "הפרשי המחיר נובעים לא רק מפערי מחיר בין בעלי מקצוע שונים, אלא גם בהתאם לסוג הדוד, למיקום של קולטי השמש ומורכבות הגישה אליהם. לכן, כשאתם משווים מחיר עם חברים או שכנים, קחו בחשבון שתנאי השטח יכולים להיות שונים בין דירה לדירה".

 

עוד כתבות בנושא:

כך תתמודדו עם ליקויים לאחר שיפוץ  

הכל על התקנת והחלפת דוד שמש 

הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה

 

מעוניינים לנקות בעצמכם? זהירות, סכנת חיים

אם יש גישה נוחה ובטוחה לקולטי השמש, כמובן שניתן לנקות חיצונית את הקולטים בעזרת סמרטוט או מטאטא, ולשפר את יעילותם. ואולם, אם הקולטים ממוקמים על גג רעפים, או בכל מקום אחר שבו הגישה אליהם מסוכנת, מוטב להימנע מהסיכון המיותר.

 

"גם אם הגישה בטוחה, הרי שבכל הנוגע לניקוי פנימי של הקולטים, הרי שאם אינכם מיומנים, אתם מסתכנים בכוויה מצינור המים הרותחים שיכול להתנתק במהלך פעולת הניקוי", מזהירים במוקד השירות. "לכן, אם אינכם בעלי הכשרה, ותרו על התענוג. החיסכון הזעום במחיר לא מצדיק את הסיכון לאסון שיכול להיגרם".

 

צריכים מתקין דודי שמש? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 29/05/2019 09:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים