שתף קטע נבחר

כשאת בארץ ואהובך גר באירופה: זוגות ששרדו קשר למרחקים מדברים

דניאל ואלכס ניהלו קשר בשלט רחוק כשדניאל חי בישראל ואלכס בפולין. גם אורלי ויואב העבירו מספר שנים על הקו של ישראל-בלגיה. איך גורמים לקשר כזה לעבוד? "צריך אמון מאוד חזק, אחרת אי אפשר להחזיק מעמד. אם אתה מתקשר והצד השני לא עונה, זה ישר יכול לזרוק אותך למחשבות", הם אומרים

זוג מפלרטט אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
לא קל לנהל קשר למרחקים, אבל לעיתים ההתמדה משתלמת(צילום: Shutterstock)

חושבים שזוגיות זה דבר מורכב? תארו לעצמכם זוגיות בשלט רחוק שבה אתם גרים מרחק אלפי קילומטרים האחד מהשנייה וגוזרים על עצמכם געגוע תמידי ודחיית סיפוקים. האם זה באמת יכול לעבוד, והאם זה בכלל כדאי? דניאל ואלכס בני ה-31 הכירו במהלך גיחה קצרה של דניאל לניו-יורק, שעה שהדריך מחנה קיץ בארה"ב. "הגעתי להוסטל גמור מעייפות, ונכנסתי לחדר המשותף לישון. כשהתעוררתי, ראיתי שבמיטה לידי יושבת בחורה יפהפייה לבושה חליפת עסקים אלגנטית. אמרתי לה 'בוקר טוב', היא חייכה ואמרה שכבר שבע בערב", מספר לי דניאל.

 

להתאהב בלי לגעת: האם זו בגידה?

 

"שאלתי אותה מאיפה היא, והיא ביקשה שאנחש. מסתבר שלהגיד לבחורות פולניות שהן מרוסיה זו טעות קשה. ניסיתי להמשיך את השיחה בקלישאה הישראלית הגדולה ביותר, ואמרתי לה - 'גם סבתא שלי פולניה'. היא שאלה מאיפה, אמרתי לה שזה סיפור ארוך, אבל אם בא לה לאכול ארוחת ערב אספר לה הכל. משום מה היא הסכימה. דיברנו וצחקנו, ולמחרת בבוקר היא כבר הייתה צריכה לנסוע".

 

לא חלפו שבועיים והיקום סידר לדניאל טיול שורשים מפתיע בקרקוב, בחיפוש אחר קרובי משפחה אבודים. "אמרתי לאלכס שחייבים להיפגש שוב, ויצאנו לשתות יין. הבטחתי לה שאם היא תבוא לטייל בארץ אהיה המדריך האישי שלה. היא באה, ומאז אנחנו כבר שלוש שנים ביחד".

 

זה סיפור מדהים. איך אתם מצליחים לתחזק את הזוגיות?

"למזלנו הטיסות הן במחיר אוטובוס לאילת, רק הרבה פחות נוח כמובן", משיב בחיוך דניאל, שמספר שפעם בחודש הוא טס לכמה ימים לפולין כדי לפגוש את אלכס. "כמובן שיש קשיים", משתף דניאל. "אתה מנהל מערכת יחסים בשיחות וידאו דרך מכשיר מתכתי. זה לא משתווה לשיחה פנים מול פנים, גם לריב פנים מול פנים יותר נוח. באופן כללי, רגע אחד אתה בזוגיות, וברגע השני שוב לבד. גם כשנמצאים ביחד, תמיד מרחפת באוויר הפרידה הבאה".

אלכס ודניאל (צילום: אוסף משפחתי)
אלכס ודניאל. המשפחות תומכות, המדינה פחות(צילום: אוסף משפחתי)
 

אלכס מספרת שהכי מתסכל אותה לא לדעת מתי הם ייפגשו מחדש, אבל מרגע שהיא מזמינה כרטיס, כבר אין לה סבלנות לחכות. "לדעתי חוסר היציבות הוא גם יתרון", טוען דניאל, שמסביר כי דווקא ההתעקשות להמשיך קשר למרחקים מעידה על כך ששני בני הזוג בוחרים האחד בשני כל פעם מחדש. "אתה מרגיש איך זה להיות איתה ואיך זה בלעדיה, כך שיש לך יכולת להעריך במדויק מה טוב לך יותר".

 

באופן אבסורדי קשר כזה הוא גם מאוד אינטנסיבי. דניאל מספר שבתקופות בהן הם ביחד, זה כמו לצאת לחופש, ובמקום חופשה של "הכל כלול", אתה מגיע לחופשה כולל מערכת יחסים. "כמו בחופש, אנחנו רוצים להספיק כמה שיותר. זה יכול להתיש אבל זה גם מאוד מחבר, כמו ימי גיבוש כאלה".

 

מה הסוד? איך גורמים לקשר כזה להצליח?

"צריך להבין שהמרחק הוא לא בהכרח רע, ולזכור שזו תקופה זמנית ושאם תצלחו אותה, זה רק יחזק את הקשר ביניכם".

 

מה אומרות המשפחות?

"המשפחות מאוד תומכות, המדינה הרבה פחות", דניאל מספר בכאב. אבל כמו תמיד האהבה מנצחת. בקיץ הקרוב הם מתכוונים להתחתן, והתכנון הוא לעבור לגור ביחד סוף-סוף.

 

"במקום לקרב אותה היא שוב התרחקה לי"

גם אורלי ויואב (ספוילר: היום נשואים, עם שלושה ילדים) ניהלו מערכת יחסים מרחוק. "אחרי שנתיים של זוגיות יציבה בישראל, יואב קיבל הצעת עבודה בבלגיה", מספרת אורלי, ומוסיפה שזו היתה הצעה שאי אפשר לסרב לה, אבל היה ברור שהם נשארים זוג.

 

לא חשבת לעבור איתו?

"בהתחלה לא. היו לי את החיים שלי בארץ וכבר נרשמתי ללימודים באוניברסיטה. רק אחרי כמה חודשים עשינו ניסיון כזה. עזבתי את העבודה, נרשמתי לאוניברסיטה הפתוחה וטסתי לבלגיה".

 

לא יכולת להתמודד עם הגעגועים?

"כשהבנו שהעבודה של יואב בבלגיה יציבה, עברתי לשם כדי להמשיך לבנות את הקשר הזוגי, זה היה צעד מתבקש".

 

אלא שאחרי שלושה חודשים אורלי נשברה וחזרה לארץ. "לא היה לי טוב. בלגיה אנטישמית, קרה ובחורף חשוך שם ברוב שעות היום. אומנם מצאתי עבודה, אבל הייתי מאוד לבד. יואב היה כל היום בעבודה שלו, והרגשתי שהקרבתי הרבה יותר מדי. בחרתי לחזור לחיים שלי".

 

"ניסיתי שהנחיתה תהיה כמה שיותר רכה לאורלי, אבל זה לא הצליח", יואב משתף בעצב. "במקום לקרב אותה היא שוב התרחקה לי". מצד שני, יואב הבין שיש רק דבר אחד שחשוב יותר מלהיות ביחד, והוא שלשניהם יהיה טוב. וכך, במשך שנה וחצי, השניים תיחזקו זוגיות בשלט רחוק.

 

איך זה עבד?

"היינו מדברים בסקייפ בערבים, ונפגשים כל שבועיים, מקסימום כל חודש. למזלנו בלגיה לא רחוקה וגם העבודה של יואב אפשרה לנו לקנות כרטיסי טיסה בתכיפות כזו, כך שהיה קל יחסית לתחזק את הקשר. ברור שזה לא היה מתאפשר אילו הוא היה עובד בארה"ב למשל".

 

ומה עושים עם הגעגוע?

"אתה מתרגל להיות לבד, לפינה שלך ולשקט שלך", מספר יואב. "והאמת היא שיש משהו מאוד טוב בגעגועים. החיסרון הברור שאנחנו לא קרובים זה לזו הוא גם יתרון גדול. יש רצון עז ותמידי לראות אחד את השנייה, להבדיל מזוגיות רגילה שבה אתה רק רוצה לקחת עוד ועוד ספייס".

אילוסטרציה של זוג בחופשה (צילום: Shutterstock)
"כשנפגשנו התרכזנו רק בלבלות זה עם זו"(צילום: Shutterstock)
 

אבל עם כל הכבוד ליתרונות שבגעגוע, אחרי שנה וחצי הם הבינו שאין מנוס, ואורלי צריכה לתת לבלגיה סיכוי נוסף. "אז בפעם השנייה עזבתי את העבודה וארזתי את החיים של למזוודה". היא מספרת. אלא שבדיוק בנקודה הזו, ליקום (כהרגלו) היו תוכניות אחרות עבורם, וברגע שאורלי אמרה כן לבלגיה, יואב נאלץ לעזוב את עבודתו בפתאומיות. "זה היה הזוי, ברגע שהגעתי לשדה התעופה הודיעו ליואב שהוא חוזר לארץ".

 

הלם. ואיך היתה הזוגיות בארץ?

"היה איום ונורא. יואב, שהיה רגיל לעשייה, מצא עצמו בלי עבודה. הוא השתעמם ושיגע אותי. שלחתי אותו מיד לטייל חודש במזרח", משתפת אורלי.

 

לא בכדי ברגע שהם עברו לגור ביחד ופגשו את קשיי היומיום, הם היו צריכים להיפרד שוב. הרי שניהם מתארים את התקופה שבה יואב גר בבלגיה כירח דבש ארוך. "כשנפגשנו התרכזנו רק בלבלות האחד עם השנייה. היינו באופוריה. לא היה לנו זמן להתמודד העם קשיים", אומרת אורלי.

 

אז לא היו קשיים כל זמן שגרתם נפרד?

"כמובן שהיו גם משברים. לעיתים, כשיואב היה מגיע לארץ ולא הייתי במצב רוח טוב, זה היה מעציב אותו. גם היה לי קשה לחלוק אותו עם אנשים אחרים שרצו לבלות בחברתו".

 

"אמון הוא הבסיס להכול"

אפשר לחשוב שזוגיות מרחוק היא סוג של "עבודה בעיניים", זוגיות בכאילו. הרי אתם לא חיים ביחד, לא נחשפים כמעט לרגעים פחות מחמיאים בחיים, ולא משתפשפים עם השגרה. מאידך, אין ספק שרק אהבה חזקה ובסיס איתן לקשר (בנוסף לבסיס כלכלי) יכולים לאפשר זוגיות כזו. "צריך אמון מאוד חזק, זה הבסיס להכול", מסביר יואב, "בלי זה אי אפשר להחזיק מעמד. אם אתה מתקשר והצד השני לא עונה, זה ישר יכול לזרוק אותך למחשבות. מספיק שהיא תהיה מחוברת בוואטסאפ ולא תענה לך למשל". "היום, אחרי שנים של נישואים", מסכמת אורלי, "אני יכולה לומר שיחסים מרחוק קלים יותר מאשר זוגיות יומיומית, למרות שצריך להתאפק".

זוג הולך ברחוב (צילום: shutterstock)
"שניהם תיארו את התקופה בבלגיה כירח דבש ארוך"(צילום: shutterstock)
 

לא כולם יסכימו עם אורלי. אוראל (23) למשל, הכיר את חברתו במהלך חופשה בהוואי, אבל אחרי חצי שנה של ניסיון לנהל מערכת יחסים בין יבשות, השניים הבינו שזו אהבה בלתי אפשרית, ונפרדו. "אהבנו אחד את השנייה מאוד, דיברנו בוקר וערב, אבל גרנו בשני קצוות שונים של העולם".

 

אז ויתרת על האהבה שלך?

"להפך, אפילו חשבתי לעבור להוואי, אבל זה לא היה מציאותי".

 

באהבה כמו באהבה

האמת היא שמקסימה אותי המחשבה שבימינו התרחבו הגבולות לאהבה, שאפשר למצוא אותה גם מעבר לים, ובזכות פלאי הטכנולוגיה אפילו לתחזק אותה באופן יום-יומי. מצד אחד, הרומנטיקנית שאני תגיד לכם שאם כבר מצאתם אהבה אמיתית (מה שנראה, לפחות מנקודת מבטי האישית, כמשימה בלתי אפשרית בימינו), אל תתנו לשום דבר להפריד ביניכם, גם לא לאלפי קילומטרים. 

 

מצד שני, כמו שאמר לי אוראל, "בסיכומו של דבר, אין כמו להתכרבל מחובקים בסוף יום מול הטלוויזיה". כנראה, שכמו בכל דבר, זה תמיד עניין של גישה, ובאהבה כמו באהבה, אף פעם אין חוקים. זוגיות קלאסית שבה גרים קרוב או אפילו ביחד, אינה ערובה הצלחה, כמו שזוגיות מרחוק לא בהכרח נידונה לכישלון. אבל אם אתם מנסים, רק קחו בחשבון שזה יהיה כרוך בלא מעט תסכול.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוסף משפחתי
מקסימים. אלכס ודניאל
צילום: אוסף משפחתי
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים