שתף קטע נבחר

מלחמתן של היפניות בנעלי העקב

אחרי קנדה: נשים ביפן פתחו בקמפיין #KuToo, שבו הן קוראות לממשלה לפעול נגד מעסיקים המונעים מעובדותיהם להתהלך בנעליים שטוחות

קבוצה של נשים יפניות שלחה היום (ב') עצומה לממשלת יפן במחאה על הכפייה על נשים לנעול נעלי עקב במקומות העבודה. לטענתן נעילת נעלי העקב היא אמנם מבחינה רשמית נוהג בלבד, אולם בפועל זו דרישה שמצופה מנשים לציית לה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

יפן יומי אישיקאווה נעלי עקב מחאה (צילום: shutterstock)
"צעד ראשון למטרה". בעקבות ג'וליה רוברטס(צילום: shutterstock)

יפן יומי אישיקאווה נעלי עקב מחאה (צילום: AFP)
יומי אישיקאווה. פוסט שהפך לוויראלי(צילום: AFP)

העצומה נשלחה במסגרת הקמפיין #KuToo, משחק מילים שבבסיסו המילים היפניות "קוטסו" (נעליים) ו"קוטסוו" (כאב). את הקמפיין השיקה השחקנית יומי אישיקאווה, והוא זכה עד מהרה לכמעט 19 אלף חתימות ברשת.

 

מובילות הקמפיין טוענות שנעילת נעלי עקב נתפשת כדבר שהוא כמעט בגדר חובה בחברות מסחריות רבות או בבואן של נשים לחפש עבודה.

 

"היום שלחנו עצומה הקוראת לקבוע חוקים האוסרים על עובדות לנעול נעלי עקב ורואים בזה אפליה על רק מיני", אמרה אישיקאווה לכתבים אחרי פגישה במשרד העבודה. היא סיפרה כי נפגשה עם נציגה רשמית של המשרד, שהפגינה אהדה לעצומה: "היא אמרה לנו שזו הפעם הראשונה שקולות מהסוג הזה הגיעו למשרד. זה הצעד הראשון בדרך להשגת המטרות שלנו".

יפן יומי אישיקאווה נעלי עקב מחאה (צילום: AFP)
"כל כך הרבה נשים מתמודדות עם אותה בעיה". אישיקאווה(צילום: AFP)

בציוץ שפרסמה קודם לכן השנה התלוננה אישיקאווה על דרישה בבית מלון יפני לנעול נעלי עקב, והציוץ שלה הפך ויראלי והוביל אותה להשיק את הקמפיין נגד נעלי העקב. "כשהבנתי שכל כך הרבה נשים מתמודדות עם אותה הבעיה החלטתי להשיק את הקמפיין", הסבירה.

 

חלק מהפעילים בקמפיין טוענים שנעלי עקב הן מעין גרסה מודרנית של כריכת רגליים, ואחרים קראו לרכך קודי לבוש אחרים, כגון זה שבמסגרתו לובשים גברים חליפות עסקים כמעט מלאות.

 

נעלי העקב כבר עמדו במוקד מחאות בשנים האחרונות. ב-2015 נאלצו מנהלי פסטיבל קאן להתנצל אחרי שנאסר על נשים לדרוך על השטיח האדום משום שלא נעלו נעלי עקב. למרות זאת המשיכו בפסטיבל להקפיד על קוד הלבוש הזה. הכוכבת ההוליוודית ג'וליה רוברטס מחתה על כך, ובשנה שלאחר מכן צעדה יחפה על השטיח.

 

ב-2017 אסר מחוז קולומביה הבריטית בקנדה על חברות להכריח עובדות לנעול נעלי עקב. רשויות המחוז קבעו כי מדובר במעשה מסוכן ומפלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מחאת העקב. זה התחיל בפסטיבל קאן
צילום: shutterstock
מומלצים