שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    הטניס לא נגיש לאוכלוסיות החלשות

    קשה לראות עתיד ורוד לענף במדינה שבה לא משקיעים מספיק במגרשים ובמתקנים – ויקר מאוד לעסוק בו. וגם: כך הפך הטניס העולמי למשחק של ענקים

    נתחיל מהטניס הישראלי מכיוון שהוא שלנו. אני לא רואה עתיד ורוד יותר לענף בארץ מכיוון שלא משקיעים בו מספיק. הכל מתחיל מבניית מתקנים. כיצד תגדל שחקנים בכמות וברמה? תבנה בארץ כמה שיותר מגרשים שיהיו נגישים לציבור וכך כל רבדי האוכלוסייה יוכלו להיחשף לספורט הנדיר הזה, השלישי ברמת הפופלוריות בעולם אחרי הכדורגל והכדורסל.

     

    כרגע הטניס לא נגיש לאוכלוסיות היותר חלשות בארץ. לשלם 60 שקל לשעה לחוגים במרכזי הטניס למיניהם זה ממש לא הפתרון. כמובן לא ציינתי מחסור בתחרויות וסוגי מגרשים כמו חימר ודשא שפשוט אין בישראל.

     

    אין מספיק כאלה. דודי סלע ויוני ארליך (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
    אין מספיק כאלה. דודי סלע ויוני ארליך(צילום: ראובן שוורץ)

     

    גם כשאני מסתכל על הטניס העולמי אני רואה שתהיה ירידה מסויימת בפופולריות לאחר פרישתם של רוג'ר פדרר, רפאל נדאל ונובאק ג'וקוביץ'. הספורט הולך להפוך למשחק של ענקים, רוב שחקני הדור הם מעל 1.90, גבהים שלא היכרנו בעבר בטניס. אם ניקח לדוגמה את סטפנוס ציציפאס היווני, שיהיה בוודאות במקום הראשון בעולם בעוד כמה שנים, הרי שהוא מתנשא לגובה 1.93 ונחשב לאתלט על.

     

    מן הסתם, שחקן ישראלי ממוצע, בגובה 1.75, לא יוכל להתמודד עם מפלצת כזאת, מוכשר ככל שיהיה. כששחקן מעל 1.90 פוגש יריב בגובה 1.74 זה כמו לתת למתאגרף משקל כבד להתמודד מול משקל נוצה, או במילים אחרות, לא כוחות.

     

    וזה הכיוון שאליו הולך הטניס העולמי – ציציפאס, קארן חצ'אנוב, דניל מדבדב ושאר הצעירים מתברכים בגובה רב. הטניס צפוי להפוך בשנים הבאות לקרב ענקים, והשחקנים הנמוכים יותר יצטרכו להסתפק בתחרויות הקטנות מסביב שזה גם הישג מכובד.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: EPA
    יש יורש באופק? דודי סלע
    צילום: EPA
    מומלצים