שתף קטע נבחר

פועלים למען עבודה בטוחה יותר

כנס טכנולוגיות מקדמות בטיחות ה-3, המשותף למוסד לבטיחות ולגיהות ולטכניון, עסק השנה באופן שבו טכנולוגיות מתקדמות מתחברות לאדם בשטח וגם מסייעות למניעה של תאונות עבודה, וגם כיצד הדור הצעיר יכול לתת מענה, בעזרת פרויקטים פורצי דרך, לשאלת הבטיחות

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות

 

 

המציאות שלנו עגומה בכל הקשור לבטיחות במקומות עבודה, כמעט מדי יום אנחנו שומעים על עוד תאונת עבודה שהתרחשה, על חוסר זהירות, על נהלים שהיו יכולים למנוע פגיעה וסבל - ועדיין זה ממשיך. אז מה עושים ואיך מחדשים בתחום? במסגרת הכנס ה-3 לטכנולוגיות מקדמות בטיחות המשותף לטכניון ולמוסד ולבטיחות ולגיהות, עסקו בשאלות האלו בכמה אופנים.

 

באי כנס טכנולוגיות מקדמות של המוסד לבטיחות ולגיהות בשיתוף הטכניון (צילום: גיא אסיאג)
באי כנס טכנולוגיות מקדמות של המוסד לבטיחות ולגיהות בשיתוף הטכניון(צילום: גיא אסיאג)

ראשית, החיבור לטכנולוגיות המתקדמות שלכל אחד מאיתנו יש כיום, "הטכנולוגיות קיימות, השאלה היא כיצד אנחנו מיישמים אותן לתחום הבטיחות", אמרה ד"ר אורנית רז, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות. "אפשר לראות בכנס הזה, וגם במחקרים האחרונים, שיש המון טכנולוגיות שהיישומים שלהן הן דווקא בתחום של בטיחות בעבודה. אנחנו יכולים לראות טכנולוגיות של טלפונים חכמים, אנחנו יכולים לראות טכנולוגיות של תלת-ממד, כטב"מים, טכנולוגיות לבישות, שזה יכול להיות או בלוטות' או ג'י.פי.אס, וכן הלאה."

 

לכנס חשיבות גדולה ביצירת תנאי בטיחות בעבודה (צילום: גיא אסיאג)
לכנס חשיבות גדולה ביצירת תנאי בטיחות בעבודה(צילום: גיא אסיאג)
 

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, הוסיף ואמר כי הוא "רואה בכינוס הזה חשיבות בלתי רגילה לאור מה שקרה במדינת ישראל בשנים האחרונות בתחום הבטיחות, ולכן היוזמה של המוסד לגיהות ולבטיחות והפקולטה להנדסת מכונות בטכניון היא יוזמה מאוד חשובה." 

 

בנוסף לטכנולוגיות מהסוג המונגש לכל אחד, קיימות טכנולוגיות מתקדמות בהן משתמשים אנשי מקצוע בתחום, דוגמת פרופ' יורם הלוי מהטכניון המשתמש העוסק בניטור בריאות מבנים ומשתמש באלגוריתם שנקרא structures health monitoring (ניטור בריאות מבנים). מבנים, הוא מסביר, יכולים להיות החל מבניין ועד גשר, "המטרה היא לקבל מידע בזמן אמת, מתוך מדידות של כל מיני סוגים של חיישנים, לדעת אם במבנה יש תקלה, אם הוא עומד לקרוס. הכוונה היא כמובן לעשות את זה מוקדם ככל האפשר", הוא אומר.

 

מקדמים את הבטיחות בעבודה (צילום: גיא אסיאג)
מקדמים את הבטיחות בעבודה(צילום: גיא אסיאג)
  

"כל נושא תאונות הבנייה - חייבים לתת לזה מענה מבחינת מניעה, כי בסוף מי שמגיע לכל האתרים לחלץ את הלכודים זה לוחמי האש, שברוב המקרים מסכנים את חייהם", הסביר רב טפסר דדי, נציב כבאות והצלה. "האתגר שלנו באמת זה לעבוד יחד עם המוסד לבטיחות ולגיהות ויחד עם כל הקבלנים כדי לתת לזה מענה".

 

לתת מענה מבחינת מניעה (צילום: גיא אסיאג)
לתת מענה מבחינת מניעה(צילום: גיא אסיאג)
 

אין ספק שמניעה היא מהלך חשוב שיכול להציל חיים, ויותר מזה, אפשר לתמוך התנהלות כזו בעזרת הכוונה כבר בגיל הצעיר, כפי שהסביר המהנדס אלון פל, סמנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות: "אנחנו מקדמים חינוך לבטיחות מגיל צעיר. לפיכך, בשנה האחרונה קידמנו שיתוף פעולה עם מכללות אורט, ולראשונה בפרויקטים של בוגרי המכללות הוכנס תחום הבטיחות והבריאות התעסוקתית. בחרנו היום את הכנס בטכניון, שיהיה הבמה שבה נעניק להם את תעודות ההוקרה על הזכייה שלהם במקומות הראשון, השני והשלישי".

 

"הפתרון לתאונות עבודה הוא לא רק טכנולוגיות והוא לא רק רגולציה והוא לא רק הדרכה, אלא צריך להיות הכול ביחד", אמרה ד"ר רז, "וכשכל הגופים ביחד ייקחו אחריות וישתפו פעולה, אנחנו נראה פה שינוי". פרופ' לביא הוסיף: "טכנולוגיות שאנחנו מפתחים היום, למשל בתחום הרפואה לאבחון מחלות ולמעקב ולניטור של מדדים פיזיולוגיים, אותן הטכנולוגיות יכולות לשמש אותנו בבניין בהקמה או במפעל, צריך רק לעשות", וסיכם כי הוא "רואה בכינוס הזה חשיבות בלתי רגילה לאור מה שקרה במדינת ישראל בשנים האחרונות בתחום הבטיחות, ולכן היוזמה של המוסד לגיהות ולבטיחות והפקולטה להנדסת מכונות בטכניון היא יוזמה מאוד חשובה".

 

מלמדים טכנולוגיות, רגולציה והדרכה (צילום: גיא אסיאג)
מלמדים טכנולוגיות, רגולציה והדרכה(צילום: גיא אסיאג)

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות (המוס"ל) שהינו גוף ציבורי לאומי, מטרתו היא להטמיע תרבות של בטיחות בעבודה ובריאות תעסוקתית, בסביבת העבודה. המוס"ל מעניק סל שירותים, ללא תשלום, לטובת העובד והמעסיק (שירותים משלימים מוצעים בעלות ללא רווח). כמו כן, במוס"ל עוסקים בפעולות מניעה, הסברה, הדרכה ומחקר.

 

בכל שאלה ניתן לפנות 9214 *, באמצעות אתר האינטרנט בפייסבוק או באפליקציה בנייד

 


פורסם לראשונה 13/06/2019 10:16

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בטיחות בעבודה
צילום: shutterstock
מומלצים