שתף קטע נבחר

לראשונה בתולדותיה: טורונטו רפטורס אלופת ה-NBA

מי היה מאמין? הקבוצה שהוקמה ב-1995 ניצחה 110:114 את גולדן סטייט במשחק מספר 6 בחוץ והשלימה 2:4 מדהים בסדרת הגמר. קרי החטיא שלשת קלאץ' בשניות הסיום, גרין קרא לפסק זמן לא חוקי וחטף טכנית. תומפסון קלע 30 נקודות אבל נפצע ולא שיחק ברבע הרביעי. לאורי קלע 26 לאלופה, 24 ללנארד

טורונטו רפטורס זכתה לפנות בוקר (בין חמישי לשישי) באליפות ה-NBA בפעם הראשונה בתולדותיה, בסיום סדרה מסעירה ודרמטית מול האלופה היוצאת, גולדן סטייט. הקבוצה הקנדית ניצחה 110:114 את הווריורס והשלימה 2:4 דרמטי במיוחד בסדרת הגמר. זה היה ניצחון החוץ החמישי ברציפות של שתי הקבוצות בסדרה הזו.  

 

קוואי: "בשביל זה אני משחק כדורסל"

כל השיאים והמספרים מהאליפות של טורונטו

קליי תומפסון קרע את הרצועה

טורונטו אלופה ראויה / טור

 

אם חשבנו שסיימנו עם הפציעות הטראגיות בזו של קווין דוראנט שקרע את גיד האכילס במשחק הקודם, התברר שעוד לא ראינו כלום. קליי תומפסון פשוט להט עם 30 נקודות בשלושה רבעים והחזיק את הווריורס עם הראש מעל המים, אבל אז נחת בצורה רעה על הרגל ולא חזר. גם בלעדיו, ולמרות יכולת פושרת למדי של סטפן קרי, הווריורס נשארו במשחק. קרי יכול היה לקלוע סל ניצחון, אבל החטיא שלשה במצב של 111:110 בשניות הסיום.

 

צילום: AFP
יש אליפות! קוואי לנארד חוגג עם לאורי (צילום: AFP)
צילום: AFP
לוני מול לאורי. משחק גדול של קייל (צילום: AFP)

 

זו כמובן גם הפעם הראשונה אי פעם שקבוצה מחוץ לארצות הברית, זוכה באליפות ליגת הכדורסל הטובה בעולם. בנוסף, זו האליפות הראשונה של קבוצה קנדית כלשהי בספורט המקצועני בארה"ב מאז 1993.

 

מבחינת גולדן סטייט, זו הייתה פרידה עצובה מהאורקל ארינה, עם הפסד במשחק האחרון שלה באולם הוותיק ביותר ב-NBA (קיים מאז 1966), לפני שתעבור לצ'ייס ארנה הנוצץ בסן פרנסיסקו.

 

צילום: AFP
קליי תומפסון. הפציעה שלו התבררה כקריטית (צילום: AFP)

 

מהלך המשחק

קייל לאורי פתח את המשחק בטירוף והעלה לבדו את טורונטו ל-0:8 עם שתי שלשות. הגארד המשיך עם המשחק המדהים שלו וקלע עוד שלשה - 4:11 לטורונטו.  סיאקם עם שלשה משלו קבע 8:14 לאורחת. תומפסון התעורר והוריד עם שלשה ל-22:20. טורונטו עלתה ל-20:26 אבל ריצת 0:7 של המארחת בראשות דריימונד גרין קבעה 26:27. לאורי הלוהט שב מהספסל וקלע שלשה  - 27:29 לטורונטו. לנארד חסם את קרי ובצד השני קלע שתיים - 30:33. שתיים מהקו של קרי קבעו את תוצאת הרבע הראשון: 32:33 לרפטורס. קייל לאורי סיים את הרבע עם 15 נקודות.

 

אף קבוצה לא הצליחה ליצור מומנטום ברבע השני עד שהגיע פרד ואנווליט שקלע שלשה - 38:43 לרפטורס. קרי העלה את מאזנו לתשע נקודות וצימק ל-43:42. תומפסון קלע שלוש מהקו אחרי עבירה של גאסול - 47:49 לאלופה. מהעבר השני נקודות של לנארד ולאורי הפכו חזרה ל-54:58. 57:60 לטורונטו בסיומה של מחצית מדהימה.

 

צילום: AP
ואנווליט מול תומפסון. צוות הסיוע של קוואי עשה את שלו (צילום: AP)

 

כשהיה נראה שטורונטו תברח, באו קרי עם שלשה ותומפסון עם ליי-אפ כדי להשוות ל-64:64. לנארד העלה את טורונטו ל-66:72, אבל קרי היה שם והוריד עם שלשה גדולה ל-72:70. קליי תומפסון עם עוד שלשה בלתי אפשרית ואנדראה איגודאלה עם שתי נקודות חשובות הפכו את התוצאה ל-76:78. נקודות של קרי קבעו ריצת 0:8 ו-76:80. לנארד התעורר מהר וסחט סל ועבירה - 79:80. דני גרין ביצע עבירה קשה על תומפסון - הגארד נפצע וחשבנו שהוא סיים את המשחק, אבל הוא חזר וקלע פעמיים מהקו - 80:85. לאורי החזיר את הרפטורס למשחק (שוב) עם נקודות חשובות - 86:88 לגולדן סטייט בסוף הרבע השלישי.

 

במהלך הרבע הרביעי גולדן סטייט הודיעה שקליי תומפסון לא יחזור לשחק הערב. המשחק המשיך להיות צמוד ושלשה גדולה של ואנווליט השוותה את התוצאה ל-91:91. עוד שלשת ענק שלו הפכה ל-93:94 שש וחצי דקות לסיום. מהעבר השני דריימונד גרין ודאנק של ליווינגסון החזירו את היתרון לווריורס - 94:97. שתי דקות לסיום טורונטו הוליכה בשש נקודות, 102:108 - אבל האלופה השתמשה בנשמה המי יודע כמה שלה וגרין פגע מחוץ לקשת, והוריד למינוס שלוש. המשחק הוסיף ולהיות צמוד וסל ענק של קאזנס צימק ל-108:109 דקה לסיום. פסקל סיאקם קלע מנגד - 108:111. קרי הלך לקו 18.5 שניות לסיום וקלע פעמיים. 110:111 לרפטורס, האורחת לקחה טיים אאוט. דני גרין איבד ברשלנות, קרי קיבל הזדמנות טובה והחטיא, גרין לקח פסק זמן שלא היה לווריורס ושלח את קוואי לקלוע עונשין. בסיום 110:114.

פורסם לראשונה 14.06.19, 04:01

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורונטו מניפה את הגביע
טורונטו מניפה את הגביע
צילום: רויטרס
מומלצים