שתף קטע נבחר

אוניברסיטת ת"א מצטרפת לרשת בלוקצ'יין גלובלית

אוניברסיטת תל אביב מצטרפת לרשת, שבה משתתפים עשרה מוסדות אקדמיים מובילים כמו MIT וברקלי, במטרה לקדם את המחקר בתחום טכנולוגיית הבלוקצ'יין

אוניברסיטת תל אביב הודיעה היום (ד') על הצטרפותה כמשתתפת פעילה לרשת הבלוקצ'יין הגלובלית של אלגוראנד (Algorand), במטרה לקדם את המחקר הגלובלי בתחום טכנולוגיית הבלוקצ'יין. מדובר במוסד האקדמי הראשון בישראל, המצטרף לרשת הגלובלית, שבה משתתפים עשרה מוסדות אקדמיים מובילים, וביניהם MIT בבוסטון, אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ואוניברסיטת צ'ינגואה בסין.

 

אילוסטרציה (shutterstock) (shutterstock)
אילוסטרציה(shutterstock)

 

כחלק מהצטרפותה ליוזמה המחקרית, תהפוך אוניברסיטת תל אביב לשחקנית פעילה על רשת הבלוקציין של אלגוראנד – ותתפעל צומת (node) בלוקצ׳יין, וכן תעשה שימוש במטבעות וירטואליים (tokens) הנקראים אלגוס.

 

אלגוראנד נוסדה על ידי פרופ' סילביו מיקלי מ-MIT, מומחה בעל שם עולמי במדעי המחשב, ומהדמויות המשפיעות בקריפטוגרפיה המודרנית. פרופ' מיקלי הוא גם חתן פרס טיורינג, הנחשב ל'פרס נובל" של מדעי המחשב. אלגוראנד פועלת לבנייתה של רשת בלוקצ'יין חדשנית ופורצת דרך, מבוזרת ומאובטחת, במטרה לקדם כלכלה שיתופית וחסרת גבולות בעידן הדיגיטלי.

 

רשת הבלוקצ׳יין של אלגוראנד מבוססת על עקרונות שונים מאלה של רשתות בלוקציין אחרות – כדוגמאת הביטקויין והאת'ריום, ובין השאר היא ידידותית הרבה יותר לסביבה, כלומר צורכת פחות משאבי אנרגיה.

 

פרופ׳ בני שור, ראש בית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב (צילום: אוניברסיטת תל אביב)
פרופ׳ בני שור, ראש בית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב(צילום: אוניברסיטת תל אביב)

גל לנדאו-יערי מנהלת המחקר של מכון חוגג לחקר יישומי הבלוקצ׳יין, בפקולטה לניהול ע
גל לנדאו-יערי מנהלת המחקר של מכון חוגג לחקר יישומי הבלוקצ׳יין, בפקולטה לניהול ע"ש קולר, באוניברסיטת תל אביב (צילום: אוניברסיטת תל אביב)

 

פרופ׳ בני שור, ראש בית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, אמר: "עצם שילובם של מוסדות אקדמאיים כמשתתפים פעילים ברשת בלוקצ'יין, כשהחוקרים והסטודנטים מעורבים בפעילות קהילת אלגוראנד ובמחקר הנלווה - מהווה מהפכה". הוא הוסיף כי "הפוטנציאל לקידומו של מחקר בלוקצ׳יין, ולשיתופי פעולה חוצי גבולות, הוא ממש עצום. זוהי הזדמנות חסרת תקדים עבורנו לשלב את הידע והמומחיות שנצברו באוניברסיטת תל אביב בתחומים הטכנולוגיים והקריפטוגרפיים השונים, במסגרת פרויקט יישומי גלובלי כזה".

 

גל לנדאו-יערי, מנהלת המחקר של מכון חוגג לחקר יישומי הבלוקצ׳יין, בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, שהוקם לפני כשנה, הוסיפה: "לטכנולוגיית הבלוקצ'יין פוטנציאל עצום לקדם דמוקרטיזציה של המערכות הפיננסיות בכללותן, ולשנות את התשתית שעליה בנויים יסודות הכלכלה, כפי שאנו מכירים אותם היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים