שתף קטע נבחר

הפרקליטות התרשלה, והפדופיל תקף שוב: "לא הגנו על הילד שלי"

תושב השרון ביצע ב-2015 מעשה מגונה בילד, הורשע ועבר הערכת מסוכנות. ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" נודע כי רשלנות הובילה לכך שהוא שוחרר ללא כל תנאים מגבילים - ותקף השנה עוד שני ילדים. הפרקליטות: "נפיק לקחים כדי למנוע תקלה כזו בעתיד". המועצה לשלום הילד: "גילוי מזעזע"

 

 

תושב השרון הורשע ב-2015 בביצוע מעשה מגונה בילד בן עשר. הערכת המסוכנות שלו קבעה שיש לפקח עליו כדי למנוע ממנו לתקוף שוב – אך המידע לא הועבר ליחידה המפקחת, ולפני כחודש הוגש נגדו כתב אישום על ניסיון למעשה מגונה והטרדה מינית של ילדים. כך נודע ל-ynet ול"ידיעות אחרונות".

 

"אני לא מבינה איך הוא לא היה תחת פיקוח", אומרת אימו של הילד בן העשר על הפדופיל שתקף את בנה – תקיפה שהייתה יכולה להימנע, אם הגופים הרלוונטיים היו עושים את עבודתם. היא מוסיפה: "אני בטוחה שמה שקרה לו היה יכול להימנע".

 

ש' בן ה-47 הורשע כאמור ב-2015 בביצוע מעשה מגונה בילד אחד, בן 10 גם הוא. בפסק הדין נכתב כי הוא "אסף את הילד ברכבו תוך התחזות לאיש משרד החינוך, הסיעו לחורשה מבודדת, שאל אותו שאלות על איברי הגוף ונגע בגופו". ש' נשפט בתחילה לתשעה חודשי מאסר בפועל, אך עונשו הומר בערעור לחצי שנת עבודות שירות.

אמו של הילד בן ה-10 (צילום: יאיר שגיא )
אימו של הילד שהותקף. "בטוחה שמה שקרה היה יכול להימנע"(צילום: יאיר שגיא )

עוד בטרם נגזר דינו של ש' הוא עבר "הערכת מסוכנות" על-ידי איש מקצוע, שבה נבחנה בין היתר רמת הסיכון שנשקפת ממנו לביצוע עבירות מין בעתיד, לצד המלצות על פיקוח ומעקב.

 

בהתאם להערכה זו מגבשת יחידת "צור" של שירות בתי הסוהר את תנאי צו הפיקוח של העבריין. כך, למשל, כאשר נקבעת הערכת מסוכנות גבוהה, ניתן להגביל את נוכחותו של התוקף המורשע במקומות מסוימים או בשעות מסוימות – למשל, בסמוך לבתי ספר וגנים בזמן שעות הפעילות – וכן למנוע ממנו לגור באזורים מסוימים או לעסוק בעבודות שמובילות להתרועעות עם קטינים.

 

צו הפיקוח הזה גם מאפשר לדרוש מאותו עבריין להתייצב בפני קצין פיקוח, להשיג מידע ממנו ומבני משפחתו ולבצע חיפוש בביתו, במכוניתו ובמחשבו האישי. הצו תקף לפרק זמן של עד חמש שנים, אך בית המשפט יכול בהמשך להאריך את תוקפו ל-20 שנה.

תקיפה תוקף אילוסתוקף אילוסתקיפה (צילום: shutterstock)
ש' נותר משוחרר ותקף שוב, בדיוק באותה שיטה. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

ההערכה לרמת המסוכנות של ש' חייבה הוצאת צו פיקוח – אולם הדיווח על כך לא הועבר ליחידת הפיקוח, ובמועצה לשלום הילד גילו כי הסיבה לכך היא רשלנות של הפרקליטות. ש' נותר משוחרר ללא כל תנאים מגבילים – ותקף שוב, בדיוק באותה שיטה.

 

לפני כחודש הוגש נגדו כתב אישום בגין ניסיון למעשה מגונה והטרדה מינית בשני ילדים, בני 10 ו-12. לפי כתב האישום, הוא ניגש לילד בן העשר ששיחק באותה העת בגן שעשועים, הציג את עצמו כאיש משרד החינוך שמבצע סקר על בנים ובנות והורה לו מספר פעמים להוריד את מכנסיו ותחתוניו ולחשוף את איבר מינו. כשהילד סירב, הוא הושיט את ידו כדי לעשות זאת בעצמו, אך הילד נמלט.

 

במקרה השני, בכתב האישום נכתב כי ש' הציג עצמו בפני בן ה-12 כעובד משרד הבריאות שעורך סקר בנושא בריאות בקרב תלמידים. הוא החל לשאול את הילד שאלות אינטימיות, והציע מספר פעמים לחשוף את איבר מינו בפניו. ש' אף הציע לילד ללכת עימו למקום מסתור, אך הילד סירב ועזב את המקום.

עו
עו"ד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד. "להקים ועדת בדיקה"

אימו של בן העשר שהותקף מספרת כי ש' לקח את בנה למקום נטוש, וכשהוא החל להימלט, התוקף פתח במרדף אחריו. "מה הוא היה עושה לו אם הוא היה תופס אותו?" היא שואלת, ומספרת שמאז המקרה השתנתה התנהגותו של בנה.

 

"המורה סיפרה שהוא התחיל לדבר על איברי מין, דברים אינטימיים שהוא בחיים לא דיבר עליהם לפני זה. פעם אחת כשהלכנו ברחוב הוא גם אמר פתאום 'צריך לשמור על פרופיל נמוך' – זה כנראה משהו שש' אמר לו. הבנו שהוא נפגע באופן חמור. אני בטוחה שמה שקרה לו היה יכול להימנע, ואולי זה קרה גם לילדים נוספים שלא סיפרו על כך. אני כועסת על המדינה שלא הגנה על הילד שלי מהפדופיל שיצא לצוד. אני מקווה שהוא יוכל להשתקם, אבל זה לא משהו שיעבור בלי להשאיר איזשהו פצע", אמרה האם.

 

מנכ"לית המועצה לשלום הילד, עו"ד ורד וינדמן, הוסיפה: "גם ניסיון שצברנו בעשרות שנים לא הכין אותנו לגילוי המזעזע הזה. אי-אפשר לשאת את המחשבה שחוק שנועד להגן על ילדים בדיוק במקרים כאלה לא קוים, וכתוצאה מכך נגרם כנראה נזק נוראי ובלתי הפיך שניתן וצריך היה למנוע. יש להקים לאלתר ועדת בדיקה שתבחן איך יכול היה להתרחש המקרה הכל כך חמור הזה ואיך מבטיחים שמקרה כזה לעולם לא יקרה שנית".

 

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "באופן חריג, בגלל תקלה, לא הופנה עניינו של ש' ליחידת הפיקוח לבחינת הוצאת צו פיקוח. נפיק לקחים מהמקרה על מנת למנוע תקלה מעין זו בעתיד".

 

המועצה לשלום הילד מפעילה מרכז לליווי ילדים ובני נוער נפגעי עבירה שבמסגרתו מתנדבי המועצה מלווים מאות נפגעי עבירה באופן אישי לכל אורך ההליך הפלילי, מהווים עבורם מקור תמיכה זמין וקבוע ומקלים על התמודדותם הקשה. המתנדבים מנגישים להם את ההליך בשפה פשוטה ומובנת, מלווים אותם יד ביד לפגישות בפרקליטות ולדיונים בבית משפט, ניצבים לצדם בהליך עדותם ומסייעים במיצוי זכויותיהם. הליווי ניתן בהתנדבות מלאה, בכל הארץ, לכל המגזרים ובשפות שונות. לסיוע פנו לטלפון 02-6780606.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
אימו של הילד שהותקף השנה. "יכל להימנע"
צילום: יאיר שגיא
מומלצים