שתף קטע נבחר

המהפך של מרכז יהוד

מרכז העיר יהוד עובר מהפך בשנים האחרונות ואת מקום הבניינים הישנים תופסים מגדלי מגורים, הנותנים מענה לכל הצרכים של המשפחה. "מרבית הרוכשים הם או משפרי דיור או זוגות צעירים שגדלו פה", אמרה סמנכ"ל השיווק בקבוצת לוזון הבונה בעיר

בשיתוף מרכז הנדל"ן 

 

 

בשנים האחרונות זוכה העיר יהוד מונסון לתנופה ופיתוח הודות להתחדשות עירונית מאסיבית באזור. את השינוי אפשר לחוש במרכז העיר, שבשנים הקרובות יעבור מהפך עם הליכי פינוי-בינוי והזדמנות לחוויית מגורים רעננה. בהתחדשות העירונית בעיר שמים דגש על חווית המגורים העכשווית ועל תכנון הנעשה בהתאמה לצרכים של משפחות - מגני ילדים ובתי ספר ועד חנייה ומחסן.

 

קרוב ל-30 אלף תושבים חיים כיום ביהוד, שאוחדה ב-2003 עם היישוב הסמוך, נווה מונסון. המיקום המרכזי של העיר וקרבתה לאזורי תעסוקה ומוסדות חינוך הופכים אותה לאטרקטיבית עבור רבים מתושבי הארץ שרוצים לחיות בגוש דן. במזרח העיר נמצא אזור תעשייה ובו חברות היי-טק וגם מפעל חלל של התעשייה האווירית, המעסיק עובדים רבים. 

 

אזור הפרויקט. גם הבתים הישנים יעברו התחדשות (צילום: ירון שרון)
אזור הפרויקט. גם הבתים הישנים יעברו התחדשות(צילום: ירון שרון)

 

ליה לוזון, סמנכ"ל שיווק בקבוצת לוזון, אמרה כי "העניין של פינוי-בינוי הוא מצב של win-win לכולם. הדיירים הקיימים מקבלים דירה חדשה, העיר מקבלת בניינים חדשים, הדיירים החדשים מקבלים בניין חדש".

 

סמדר מאירי, משווקת הפרויקטים של קבוצת לוזון, הוסיפה כי "היתרון בהתחדשות עירונית זה שבעצם אתה בא ואתה נותן לתושבים חיים חדשים, דירות חדשות, איכות חיים חדשה ואחרת ממה שהם היו רגילים בשנים עברו, ובעצם אתה מראה משהו חדש בשכונה בעיר הזאת".

הדמיה של הפרויקט  (צילום: מטוניה)
הדמיה של הפרויקט (צילום: מטוניה)

 

"מוכרים לאנשים שמחפשים בית"

פרויקט Unik Life ביהוד-מונוסון הוא פרויקט פינוי-בינוי, שבו מוקמים מגדלי מגורים חדשים, במקום בניינים ישנים במרכז העיר. בסך הכול נבנות בשלב א' של הפרויקט 100 יחידות דיור, 45 מהן לתושבים הוותיקים ו-55 לרוכשים.

 

לוזון: "אני חושבת שבסוף אנחנו מוכרים דירות לאנשים שמחפשים בית, אנחנו לא מוכרים דירות יוקרה, אנחנו לא מוכרים דירות להשקעה, אנחנו מוכרים דירות לאנשים שזה הולך להיות הבית שלהם על כל המשתמע מכך. עם החמימות, עם התנאים הנוחים - זו לא דירות שאתה משכיר לאיזה מישהו שבא ב-airbnb, זו דירה שכל התפיסה שלה היא ביחס לזה שאתה הולך לגור בה ולקיים בה חיי משפחה. גם אנחנו בוחרים את הקרקעות במקומות מרכזיים בעיר על מנת שתהיינה קרובות לגנים, לחוגים, ויתאפשר לאנשים לא לנסוע הרבה בשעות אחר הצהריים, אלא ממש ככה לעשות הכל ברגל".

 

הבנייה החלה (צילום: ירון שרון)
הבנייה החלה(צילום: ירון שרון)

 

מאירי הוסיפה: "כל שנה הדברים מתחדשים - הן בנושא של המפרט הטכני, בסטנדרט שאנחנו נותנים בתוך הדירות. זה איכות חיים שלאנשים בדירות הישנות לא היה אותם. גם מה שהיום, אנחנו חדשים ויש מולנו ישנים, גם הישנים האלה, בעתיד, בתקופה הקרובה גם ישתנו ויהיו חדשים". לדבריה, "חווית המגורים היום שהתושבים מקבלים בהתחדשות עירונית זה בעצם חיים אחרים. דירות יותר גדולות, חללים יותר מרווחים, פינת אוכל, יחידת הורים עם חדר רחצה חדר ארונות, דברים שבעבר בדירות הישנות לא היה להם, זאת איזשהי חוויה אחרת שהם מקבלים".

 

על המיקום של יהוד, אמרה לוזון: "יש גם קרבה משמעותית למרכז באופן יחסי, גם עכשיו עם כל ההתפתחות של אזור התעשייה פה וההתפתחות של אזור התעשייה באור יהודה אז באמת יש הרבה אנשים שעוד יחסית עובדים פה בסביבה, יש הרבה חברות היי-טק שפתחו את המפעלים שלהם ביהוד, ובאמת אנחנו רואים שיחסית מרבית הרוכשים הם או משפרי דיור או זוגות צעירים שגדלו פה".

 

מאירי סיכמה: "אני מאמינה שתהיה פה חווית מגורים מודרנית, שתהיה פה חווית מגורים נוחה לאנשים, אנשים יאהבו לגור פה, יאהבו לחזור הביתה, זה מה שאנחנו רוצים"

 

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מטוניה
פרויקט התחדשות עירונית ביהוד
צילום: מטוניה
מומלצים