שתף קטע נבחר

נשיא צ'ילה התנצל על ביקורו בהר הבית

סבסטיאן פיניירה הגיע לביקור רשמי בבית הנשיא אחרי ביקורו בהר הבית עם בכירים פלסטינים - והתנצל. לדבריו הביקור אמור היה להיות פרטי והנציגים הפלסטינים לא הוזמנו על-ידו

נשיא המדינה ראובן ריבלין פגישה עם נשיא צ'ילה סבסטיאן פיניירה ב ירושלים (צילום: AFP)
ריבלין ופיניירה בבית הנשיא (צילום: AFP)

נשיא צ'ילה סבסטיאן פיניירה התנצל בצהריים (ד') בפני נשיא המדינה ראובן ריבלין על כך שביקר הבוקר בהר הבית, יחד עם בכירים מהרשות הפלסטינית - זאת בניגוד לסיכום מוקדם עם ישראל. בעקבות הביקור, הנחה שר החוץ ישראל כץ את אנשי משרדו לזמן את שגריר צ'ילה בישראל לשיחת נזיפה.

 

נשיא צ'ילה טען בפני ריבלין כי הביקור אמור היה להיות פרטי. הוא הוסיף כי הנציגים הפלסטינים לא הוזמנו על ידו - אלא הופיעו שם על דעת עצמם.

 

נשיא המדינה ראובן ריבלין פגישה עם נשיא צ'ילה סבסטיאן פיניירה ב ירושלים (צילום: מארק ניימן/לע
(צילום: מארק ניימן/לע"מ)
 

נשיא המדינה ראובן ריבלין פגישה עם נשיא צ'ילה סבסטיאן פיניירה ב ירושלים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הנשיא ריבלין קיבל היום את פניו של פיניירה בטקס רשמי והתייחס לביקורו ברשות הפלסטינית: "השלום הוא משאת נפשו של העם בישראל. הפערים בינינו לבין הפלסטינים גדולים, אבל עלינו להתחיל גם בצעדים קטנים של שיתוף פעולה. לא להחרים ולא לסרב לכל תוכנית שתשפר את המצב הכלכלי והחברתי שלנו. חייבים לשתף פעולה בכל תחום שבו ניתן לקדם את הדברים יחד. זו הדרך היחידה". ריבלין לעמיתו הצ'יליאני ואיחל להמשך שיתוף פעולה פורה לרווחת שני העמים.

 

"אמנם היחסים בין המדינות ידעו עליות ומורדות, אך בבסיס כל זאת ניצבת תשתית איתנה של ידידות. אני שמח לומר שתחת הנהגתך שיתוף הפעולה בין המדינות נוסק לגבהים חדשים. יש הרבה מהמשותף בינינו", אמר עוד הנשיא ריבלין. בנוגע לקריאות נגד שיתוף הפעולה בין המדינות אמר הנשיא: "עלינו להתייצב יחד אל מול הקולות הללו, עלינו להוכיח, דרך העשייה בשטח, כי אנו חזקים הרבה יותר יחד מאשר בנפרד".

 

פיניירה הודה לריבלין על קבלת הפנים וביקש להביע את תנחומיו על מותה של רעייתו נחמה ז"ל. עוד אמר הנשיא פיניירה כי הוא שמח לבקר בישראל שוב, הפעם על מנת להוסיף ולחזק את היחסים בין המדינות. "אני מבקש להדגיש את הערכתנו לרצון הטוב שלך למצוא את הדרכים לשלום והרמוניה. אני יודע שתמיד ביקשת שיהיה שלום בארץ הקודש. ארץ שקדושה לחלק גדול מאד מהאנושות, הבירה של שלוש הדתות המונותאיסטיות. כאן המקום למפגש בו שלוש הדתות יוכלו לשתף פעולה אחת עם השנייה. למרות ההבדלים מה שמאחד את האנושות זו העובדה שכולנו ילדיו של אותו אל", אמר פיניירה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן/לע"מ
פיניירה וריבלין
צילום: מארק ניימן/לע"מ
מומלצים