שתף קטע נבחר

ברק חוזר - וגם האזהרות: "הוא רק יזיק"

בימין הזכירו את כהונתו הקצרה של ראש הממשלה לשעבר שיתמודד בבחירות. השותפים לשעבר בעבודה ובעצמאות לא מאמינים שהמיזם החדש יצלח. הערכות במערכת הפוליטית: ברק ינסה לאחד את גוש השמאל, אך לא את כחול לבן

 

בימין תוקפים, השותפים לשעבר סקפטיים: הודעתו של אהוד ברק אתמול (רביעי) על החזרה לחיים הפוליטיים, אחרי שרק לפני כמה שנים עבד בצמוד לראש הממשלה בנימין נתניהו במשרד הביטחון ומאז הפך ליריב פוליטי מר, הסעירה את המערכת הפוליטית מימין ומשמאל.

 

אהוד ברק מסיבת עיתונאים  (צילום: רויטרס)
ברק במסיבת העיתונאים, היום(צילום: רויטרס)

הודעתו של ברק עוררה מצד אחד גל של תגובות - אבל גם לא מעט שאלות על משמעות הצטרפותו למרוץ. גורמים פוליטיים בכירים העריכו כי המהלך של ברק נועד על מנת לייצר פלטפורמה רחבה יותר לחיבורים.

 

בין היתר העריכו הגורמים כי ברק מקווה להתחבר עם מפלגת העבודה ומרצ על-מנת לייצר גוש שמאל גדול. עם זאת, בכחול לבן מעריכים כי אין היתכנות לחבירה אליהם, וממילא הרשימה תנסה לכרסם קולות מגוש הימין - מה שלא נעשה במערכת הבחירות הקודמת.

 

במחנה הימין תקפו את ברק בחריפות ובמילים קשות, דאגו להזכירו את הקדנציה הקצרה שלו כראש ממשלה וכינו אותו "כושל". בליכוד חזרו על דף המסרים של הבחירות הקודמות, וזמן קצר לאחר הודעתו לאחר אמרו כי הם אינם מתערבים כיצד השמאל, כחול לבן ולפיד מחלקים את קולותיהם.

 

שר התחבורה החדש בצלאל סמוטריץ' אמר הערב: "אני מברך את אהוד ברק על חזרתו לחיים הפוליטיים במהלך לפיצול השמאל, ועל זיהויו הנכון את הציונות הדתית כשחקן משפיע ומשמעותי בזירה הפוליטית. לא עוד גלגל חמישי אלא שותף מרכזי בהנהגת המדינה. הוא ימשיך לצעוק באופוזיציה ואנחנו נמשיך בעזרת השם לעשות טוב לעם ישראל".

 

שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד, אמרה לאחר הודעתו כי "אהוד ברק חושב שהציבור הישראלי שכח את תקופת כהונתו הכושלת ועקובת הדם שהביאה עלינו את האינתיפאדה השנייה, מהומות אוקטובר ונסיגות חד צדדיות". שקד ציינה כי "גם החזות העסקית המצוחצחת לא תשכיח מהציבור הישראלי את הפער משחר של יום חדש לקטסטרופה לאומית".

 

אהוד ברק מסיבת עיתונאים  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

אהוד ברק מסיבת עיתונאים  (צילום: מוטי קמחי)
ברק ושותפיו: יאיר גולן, יפעת ביטון וקובי ריכטר(צילום: מוטי קמחי)

שרת התרבות מירי רגב כתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "אז אהוד ברק, ראש הממשלה הכושל בתולדות ישראל, הוא התקווה החדשה שהשמאל הצליח הפעם להוציא מהבוידעם? נו טוב, זו בעיה שלהם - לא שלנו".

 

שר הכלכלה אלי כהן (כולנו) הוסיף כי "אהוד ברק שהיה ראש הממשלה הגרוע והכושל ביותר של מדינת ישראל, מנסה ללמד את כולם איך צריך לנהל מדינה. זהו שיא האבסורד. המצייץ הסדרתי שהתחיל בחיסול מפלגת העבודה לפני מספר שנים מתעקש בכל כוחו לקחת ממנה גם את נשימתה האחרונה. ברק הופך את ראש הממשלה נתניהו למוקצה - אך בהזדמנות הראשונה שתהיה לו ינסה לעשות הכל על מנת לקבל תפקיד בממשלה שלו"

 

שר המדע אופיר אקוניס (הליכוד), הגיב גם הוא לחזרתו של ברק, ושב על המסרים הדומים: "ברק הוא ראש הממשלה הכושל ביותר בתולדות ישראל - ומי שנזרק מהתפקיד בזמן הכי מהיר בהיסטוריה שלנו. זה האיש שהתחייב למסור לערפאת את ירושלים והעיר העתיקה - וקיבל את האינתיפדה האכזרית ביותר, בתמורה. חזרתו היא פגיעה אך ורק בשמאל הישראלי".

 

השותפים לשעבר: "החזרה של ברק מיותרת"

חבר הכנסת לשעבר שכיב שנאן, שהיה בסיעת "העצמאות" יחד עם ברק, סבור שהחלטתו לחזור לחיים הפוליטיים הייתה מיותרת. "הכוונה שלו הייתה להקים גוש גדול, לאחר את השמאל ולעמוד בראשו", אמר שנאן. "אהוד הוא לא אדם פשוט. אם אני קורא את המפה הפוליטית, אני לא רואה איך הוא מוביל לשינוי – כי אני לא רואה שיעלון, גנץ, לפיד ואשכנזי יוותרו על הנהגת כחול לבן".

 

שנאן הוסיף כי "אם הוא ירוץ לבד אין לו סיכוי גדול לעבור את אחוז החסימה. רק אם יהיה איחוד מפלגות שייתן לו את אמון הציבור. אבל יש מספיק מפלגות עם כוכבים גדולים".

ח"כ לשעבר שנאן: "אהוד לא אדם פשוט" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ח"כ לשעבר שנאן: "אהוד לא אדם פשוט"(צילום: עמית שאבי)

 איתן כבל ועידת מפלגה בחירות 2019 (צילום: מוטי קמחי)
כבל תוקף: "ברק יהיה הראשון לנהל מו"מ עם נתניהו"(צילום: מוטי קמחי)

חבר הכנסת לשעבר איתן כבל (העבודה) היה תקיף עוד יותר. "החזרה רק תזיק עוד יותר וזה בכלל לא מביא קולות מהימין. מנקודת המבט שלי הוא נכשל כמה וכמה פעמים ואין סיבה לחשוב שהפעם הוא יצליח. הדבר היחיד שאני צופה זה מצב שבו הוא יקבל שוב 7-5 מנדטים ולצערי הוא הראשון שינהל עם נתניהו משא ומתן לכניסה לממשלה. הוא עשה זאת בציניות בעבר. שום דבר לא ישתנה, רק התירוצים ישתנו".

 

"גם אם הוא יחבור לכחול לבן או למפלגת העבודה - זה לא יעזור", טען כבל. "הכניסה שלו היא על חשבון העבודה והחלשת כחול לבן, והשאלה היא למה כל כך חשוב לו לחסל את מפלגת העבודה ולהחליש את כחול לבן? איזה רווח יש לו מזה?".

 

במערכת הבחירות של 2009 הוביל ברק את קמפיין מפלגת העבודה לכנסת תחת הכיתוב "לא סחבק, מנהיג". בסופו של דבר נחלה המפלגה מפלה וזכתה ב-13 מנדטים בלבד, שפל היסטורי במונחים של אותם ימים.

 

"אהוד ברק הרג בזמנו את מפלגת העבודה, ועכשיו הוא עלול לקבור אותה", אמר ל-ynet ח"כ לשעבר איתן כבל. "לצערי, הוא לא ישנה את המפה הפוליטית. אנשים זוכרים לו את עברו, לא סתם הוא לא נמצא בפוליטיקה. הוא היה ראש הממשלה במשך הזמן הקצר ביותר בישראל, שנה וחצי. משה שרת היה יותר ממנו".


פורסם לראשונה 26/06/2019 22:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חוזר לפוליטיקה. אהוד ברק
צילום: רויטרס
מומלצים