שתף קטע נבחר

אלפים במצעד הגאווה בחיפה: "כל עוד יש צורך במצעדים, נגיע"

כ-3,000 בני אדם השתתפו במצעד החיפאי, שחותם את חודש הגאווה בישראל. "נאלצנו להסתפק השנה בתקציב מצומצם, ובכל זאת העמדנו אירוע גדול ומרגש", אמר אחד המארגנים. בין הצועדים היו גם זוגות סטרייטים עם ילדיהם: "לכולם מגיעה הזדמנות שווה לאהוב"

 

 

כ-3,000 בני אדם השתתפו היום בצהריים (יום ו') במצעד הגאווה בחיפה. המשתתפים צעדו על רכס הכרמל לאורך שדרות מוריה והנשיא, עד לגן האם - שם נערך הפנינג ססגוני. את המצעד הזניקה ראש העיר, ד"ר עינת קליש רותם והשתתפו בו גם חברי מועצה רבים.

 

"המצעד החיפאי הוא האחרון בשרשרת אירועי הגאווה הגדולים והמשמעותיים בישראל", אמר יותם לוטן, ממארגני האירוע. "המצעד החיפאי חותם את חודש הגאווה בישראל. אנחנו צועדים השנה בסימן 50 שנה למאורעות סטון-וול בארצות הברית. המצעד השנה נאלץ להסתפק בתקציב יותר מצומצם, ובכל זאת העמדנו אירוע גדול, מרשים ומרגש לכל פעילי הקהילה הגאה בצפון".

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: שחר גולדשטיין)
כ-3,000 צועדים. מצעד הגאווה בחיפה(צילום: שחר גולדשטיין)

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: שחר גולדשטיין)
מצעד הגאווה בחיפה(צילום: שחר גולדשטיין)

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: אחיה ראב
(צילום: אחיה ראב"ד )

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: אחיה ראב
(צילום: אחיה ראב"ד )

המצעד בחיפה שקט יותר מזה של תל אביב. עם זאת הנוכחות הפוליטית גבוהה וכמעט לכל מפלגה היו נציגים באירוע. גם השלטים היו שלטי מחאה וקריאות לשוויון. הלהיט היה שלט שעליו נכתב "סמוטריצ'סטן זה כאן".

 

אילן וערן בזל, המתגוררים בנשר, מגיעים למצעד בחיפה מדי שנה. השנה צעד איתם, בעגלה, בנם אדם. "זו העיר שגדלתי בה, גרתי כל חיי במרחק של כמה רחובות מפה וחשוב לי לצעוד עם העיר שלי", אמר אילן.

 

אילן ציין כי אמנם לא נחשף לאלימות ברחוב, אך יש עוד מה לשפר בעיר ובאזור בכל הקשור לפתיחות: "יש את הדברים הקטנים, ההתייחסות של כל מיני גופים קטנים, המבטים הקטנים שאתה מקבל. אתה שומע מחברים סטרייטים שבאו וקיבלו שירות כלשהו - אתה הגעת ולא קיבלת שירות. היה קטע למשל שבאתי לדואר, והפקיד החליט על דעת עצמו לא לקבל את התעודה שלנו ואת העובדה שאנחנו ביחד". השניים ציינו כי זו אחת הסיבות שהם איחדו את שם משפחתם.

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: אחיה ראב
מצעד הגאווה בחיפה(צילום: אחיה ראב"ד )
 

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: שחר גולדשטיין)
(צילום: שחר גולדשטיין)

מצעד הגאווה בחיפה (צילום: שחר גולדשטיין)
(צילום: שחר גולדשטיין)

בין הצועדים היו זוגות חד מיניים עם ילדיהם, וגם זוגות סטרייטים שהגיעו להביע הזדהות. טניה בן רועי הגיעה עם בעלה ועם התינוק, שקד. "באנו כי זה שמח, כדי להראות הזדהות, תמיכה, וכדי לחנך את הדור הצעיר שיבחר לאהוב את מי שהוא רוצה. אנחנו לגמרי פתוחים ואוהבים את כולם", אמרה. "מגיעה לכולם אותה הזדמנות שווה לאהוב את מי שהם רוצים. אני חושבת שזכותו של כל אחד לאהוב את מי שהוא רוצה. גם לזוגות של בנות וגם לזוגות של בנים מגיע להקים משפחה".

 

איציק ומת'יו, תושבי העיר, הגיעו עם התאומים רומי וגיל, בני השנה. "מבחינתנו זו סגירת מעגל, כי התאומים נולדו בדיוק לפני שנה, בתחילת חודש הגאווה, ולכן לא היינו במצעד בשנה שעברה. להיות איתם כמשפחה גאה בעיר שלנו זה מושלם", סיפרו.

 

"אנחנו מתפללים ליום שבו לא יהיה יותר צורך במצעדים, ונוכל להגיד שאנחנו כאן וזאת גם המדינה שלנו, ולא נצטרך עוד להילחם על הזכות שלנו להתחתן ולהביא ילדים, והרשימה עוד ארוכה. אבל כל עוד צריך להיות כאן - אנחנו נגיע", הוסיף איציק, מורה במקצועו. "צועדים פה גם תלמידים שלי. זה מרגש לראות את הכוח הזה, אנחנו בסך הכל מעבירים מסר שאנחנו כאן - ואנחנו כאן כדי להישאר".

 

אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אמר כי "היום אנחנו צועדים וצועדות במצעד הגאווה בחיפה, במחאה על האפליה כלפי הקהילה הגאה בישראל. בזמן שקמות להן הפגנות בשם 'ערכי המשפחה', אנחנו נזכרים בנחיצות של המחאה הגדולה בישראל לשוויון זכויות צודק ואמיתי. השנה מתקיימים לראשונה 40 מצעדים ואירועים בכל הארץ, מהצפון ועד הדרום. נמשיך לצעוד בכל עיר, יישוב וכפר עד שנקבל את זכויותנו כאזרחים ואזרחיות שווים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר גולדשטיין
מצעד הגאווה בחיפה
צילום: שחר גולדשטיין
מומלצים