שתף קטע נבחר

סטודנט בן 16 קיבל תעודת הצטיינות בבר-אילן

איל וולך לומד כיום לתואר שני בפיזיקה בבר-אילן. ועוד בחדשות האקדמיה: פרופסור ישראלי נבחר לאקדמיה הלאומית של אתונה ושת"פ בין סמינר הקיבוצים ואוניברסיטת קאסל בגרמניה

חדשות האקדמיה: כ-100 סטודנטים, שסיימו את הלימודים לתואר ראשון, שני או שלישי באוניברסיטת בר-אילן - קיבלו החודש תעודת הצטיינות.

 

המצטיינים בטקס (צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן)
המצטיינים בטקס(צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן)

 

בין המצטיינים היו גם בני ובנות נוער, ביניהם, איל וולך (16) מהוד השרון, שבימים אלו מסיים את התואר השני בפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן. וולך החל את לימודיו בגיל 12 לתואר הראשון, לאחר שסיים בהצלחה את התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן (בגרות מואצת במתמטיקה), במסלול פיזיקה-מתמטיקה וסיים את לימודיו בהצטיינות בגיל 15.

 

בשנתיים האחרונות הוא עורך מחקר בלימודי התואר השני, בהצטיינות רבה בהנחיית פרופ' אפרת שמשוני מהמחלקה לפיזיקה. מבחינה טכנית, וולך צפוי לקבל את תעודות התארים רק לאחר שיסיים את הבגרות. אמו מספרת שעלה לכיתה א' בגיל חמש, ושכבר אז ידעו שהוא ילד מוכשר מאוד.

 

כיבדו את הטקס בנוכחותם: פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה, אמנון אלבק, סגן נשיא האוניברסיטה, גב' פנינה אגסי, סגנית מנהלית לרקטור שגם הנחתה את האירוע, רב הקמפוס, שלמה שפר שגם נשא דברים.

פרופ' אריה צבן, אייל וולך, פרופ' מרים פאוסט ופרופ' ריצ'רד ברקוביץ (צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן)
פרופ' אריה צבן, איל וולך, פרופ' מרים פאוסט ופרופ' ריצ'רד ברקוביץ(צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן)

 

פרופ' מרים פאוסט, רקטור אוניברסיטת בר-אילן, אמרה בטקס: "היום מדברים על גנטיקה. כך שהצירוף המנצח הוא ככל הנראה נתונים אישיים גבוהים לצד השקעה למצוינות. יש לכם גם מזל וגם עבדתם קשה".

 

מתל-אביב לאתונה

וגם זה קרה החודש. פרופ' עירד מלכין, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת תל אביב וחתן פרס ישראל להיסטוריה לשנת 2014, נבחר לחבר באקדמיה הלאומית של אתונה - האקדמיה הלאומית של יוון. האקדמיה הלאומית היוונית נחשבת למוסד האקדמי היוקרתי והבכיר ביותר ביוון והוא מאגד חוקרים מהמעלה הראשונה במדעי הטבע והרוח.

 

פרופ' עירד מלכין (צילום: אוניברסיטת תל אביב)
פרופ' עירד מלכין(צילום: אוניברסיטת תל אביב)

 

האקדמיה של אתונה נוסדה בשנת 1926 כהמשך לאקדמיה של אפלטון ביוון העתיקה. באקדמיה (מדעי הרוח) חברים כ-30 יוונים וכ-30 זרים. הענקת חברות "הטיירוס" (hetairos, foreign) היא הכבוד הגבוה ביותר שאותה יכולה האקדמיה הלאומית של יוון להעניק לאקדמאי שאינו יווני. פרופ' עירד מלכין יהיה החבר ישראלי הראשון באקדמיה היוונית.

 

בין הנימוקים לבחירתו, צוין היותו של פרופ' מלכין היסטוריון פורץ דרך של העולם היווני העתיק. מחקריו על הקשרים בין דת, מיתוס והתיישבות, עולמה הים תיכוני של ספרטה, על אודיסאוס כגיבור אתני-תרבותי בים התיכון ועל זהות אתנית יוונית נחשבים לחדשניים ומקוריים, כמו גם השילוב שהוא עושה בין חידושים במדע (תורת הרשתות) ושאלות היסטוריות גדולות, כהסבר לעצם הופעתה של התרבות הקלסית הים-תיכונית.

 

כבוד למכללת סמינר הקיבוצים בגרמניה

משרד המדע של מדינת הסן בגרמניה העניק פרס על מצוינות בהוראה בהשכלה גבוהה לקורס הבינלאומי המשותף של מכללת סמינר הקיבוצים ואוניברסיטת קאסל הגרמנית - "יזמות חינוכית מקוונת".

 

הטקס בגרמניה (צילום: סמינר הקיבוצים)
הטקס בגרמניה(צילום: סמינר הקיבוצים)

 

הקורס מתקיים במסגרת התוכנית לתואר שני בטכנולוגיה בחינוך והנו חלק מהרחבת הפעילות הבינלאומית של מכללת סמינר הקיבוצים. מטרתו לעודד היכרות ושיח בין סטודנטים מתרבויות שונות וליזום פרויקטים חינוכיים-חברתיים שונים, מתוך תפיסה כי בעידן גלובלי החינוך לא יכול להישאר ברמה לוקלית. הפרויקטים המפותחים בקורס אמורים לשמש את הסטודנטים לכשישולבו כמורים בבתי הספר.

 

 

לדברי ד"ר מירי שיינפלד, מרצה במכללת סמינר הקיבוצים, היוזמת והמובילה של הקורס: הקורס זכה מבין קרוב ל- 50 פרויקטים שהוגשו, "בזכות החדשנות בתחום הפדגוגיה והטכנולוגיה. הקורס מתבסס על למידה שיתופית מקוונת בסביבה רב תרבותית (מודל TEC), פותח ערוצי תקשורת בינלאומיים ותורם להכשרת מורים רלוונטיים. ההיכרות עם השותפים ללמידה נערכת און ליין ורק לאחר עבודה משותפת שבהם נחשפים לרעיונות מגוונים ומכירים זה את זה מקצועית נפגשים פנים אל פנים. כך לדוגמה פתחו סטודנטים משני המוסדות תכנית בתחום המוסיקה כמגשרת בין תרבויות ואנשים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן
איל וולך מקבל את התעודה
צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן
מומלצים