שתף קטע נבחר

מחוברים לעתיד(ים)

מיזמי חדשנות טכנולוגית בינלאומיים ויחידים מסוגם, נטוורקינג וחיי קהילה, מערכת מקיפה של שירותים לטובת העובדים ויוזמות של הנהלת הפארק המייצרות שיתופי פעולה עסקיים: איך הפך פארק עתידים תל־אביב לאקוסיסטם בעל ערך אמיתי לחברות המובילות במשק? מנכ"לי החברות הגדולות היושבות במתחם, מספרים כיצד הגיעו לשכור מקום למשרדים - ומצאו בית

"זה לא רק מתחם נדל"ן - אני מרגיש פה משפחה. בית. ולא כסיסמה", כך אומר משה קפילוטו, סמנכ"ל כספים ותפעול בחברת פרונטו דיאגנוסטיקה, המובילה בארץ בתחום הגנטיקה, ופועלת מזה 7 שנים בפארק עתידים תל-אביב, שבבעלות עיריית תל-אביב יפו ואוניברסיטת תל-אביב. החברה, המונה 30 עובדים, שוכרת כ-600 מ"ר במתחם שנבנה באופן ייעודי לפעילות החברה וכולל מעבדות ייחודיות. "לפני כן ישבנו ברחובות, אבל עברנו לפארק עתידים כדי להיות במרכז העניינים", מסביר קפילוטו.

 

הדמיה (הדמיה: יח
הדמיה של המגדל החדש(הדמיה: יח"צ)

 

קפילוטו לא לבד: נראה כי סביבת העבודה שמספקת לארגונים את התועלות הגדולות ביותר, היא זו שנותנת הרבה מעבר למענה של חלל למשרדים ומיקום אטרקטיבי. בפארק עתידים תל־אביב לקחו את התובנה הזו 5 צעדים קדימה, ודואגים שהמתחם, שכאמור הפך בית לחברות גדולות ומובילות במשק, יהווה אקוסיסטם לפריחה אמיתית של עסקים, באמצעות יצירת שיתופי פעולה פנימיים בין החברות שנמצאות בפארק, ובינן לבין עירית תל־אביב יפו ואוניברסיטת תל־אביב וכן חיבורים עסקיים לחברות מחוץ לפארק - ככל שקשרים כאלו נמצאים בידי הנהלת הפארק, כל זאת תוך תחושת קהילתיות מחבקת ותומכת.

זאת כמובן בנוסף למגוון שירותים מקיפים, שנועדו לענות על כלל צורכי העובד - משירותי בריאות וכושר, מספרה, תרבות ומסעדות, דואר, מוסדות חינוך, מקלחות ואפילו בית כנסת.

 

"נותנים לחברות הרבה מעבר לנדל"ן"

"ההנהלה כאן דואגת לתחושה של בית, נותנים לחברות הרבה מעבר לנדל"ן", מחזק קפילוטו. כך, למשל, הוא מציין הנחות והטבות שמעניקה הנהלת הפארק לכלל העובדים במתחם, עם הצעות משתלמות על עסקים ושירותים הפועלים בפארק ומחוצה לו.

 

משה קפילוטו, סמנכ"ל כספים ותפעול פרונטו דיאגנוסטיקה (צילום: יח"צ)
משה קפילוטו, סמנכ"ל כספים ותפעול פרונטו דיאגנוסטיקה(צילום: יח"צ)

 

"הנהלת הפארק היא מנוע להזדמנויות עסקיות תכל'ס"

גולת הכותרת מבחינתו היא החיבור העסקי, הנטוורקינג עם עסקים אחרים, משיקים או משלימים הפועלים במתחם, שמייצר שלל הזדמנויות לשיתופי פעולה עסקיים. "מנכ"ל פארק עתידים, שגיא ניב, הוא מנוע אנושי להזדמנויות עסקיות", מספר קפילוטו, "אותנו, למשל, הוא חיבר לחברת ביטוח גדולה. זו הנהלה שמאוד חשוב לה התכל'ס: שנעשה פה עסקים. הם עושים עבודת רגליים אמיתית כדי לייצר לחברות במתחם הזדמנויות עסקיות". ואכן, שיתופי פעולה עסקיים במתחם עתידים מתאפשרים לא רק הודות למגוון העסקים הפועלים בו, אלא גם בזכות יוזמה אקטיבית של הנהלת הפארק, שפועלת רבות למען יצירת הזדמנויות עסקיות בעלות ערך לחברות.

 

שגיא ניב, מנכ"ל פארק עתידים (צילום: יח"צ)
שגיא ניב, מנכ"ל פארק עתידים(צילום: יח"צ)

 

מפורום מנכ"לים ועד פורום פארמה

מתחם פארק עתידים הפך לאקוסיסטם עבור "פרונטו" וחברות נוספות מהמובילות בישראל, שנוטלות חלק פעיל בפורומים היזומים של הנהלת הפארק, וזוכות עקב כך להזדמנויות עסקיות רבות. מפגשים ופורומים מקצועיים בעלי תוכן ייחודי ושיתופי פעולה ביוזמת ההנהלה הם חלק מהדרכים שבהן היא פועלת לטובת העניין.

 

שניים מהפורומים הללו הם "פורום משאבי אנוש", המתכנס אחת לחודשיים, ו"פורום מנכ"לים" המתכנס פעמיים בשנה. מפגשים אלה מתבטאים בתוכן בעל ערך מוסף וממוקד, הכולל הרצאות בנושאים הקרובים ללב המשתתפים, כשהנהלת הפארק דואגת ליצירת נטוורקינג וחיבורים עסקיים בין ראשי החברות השונות.

 

חשיפה להודו ולסין

בנוסף, הנהלת הפארק זיהתה כי בשנים האחרונות התמקמו במתחם עתידים חברות ביוטק רבות, מה שאפשר לה לקחת את הערך הקהילתי צעד אחד קדימה, עם הקמת קהילת "מדעי החיים". באמצעות מפגשים יזומים שמארגן הפארק, נפגשים נציגי חברות הביוטק ומקבלים תוכן איכותי בעל ערך ממשי עבורם, והזדמנות ליצירת שיתופי פעולה וקשרים עסקיים.

 

כך, למשל, ארגנה עבורם הנהלת הפארק מפגש מקצועי, תחת הכותרת "חשיפה לסין". המשתתפים יצאו מהמפגש עם כלים שיאפשרו להם לממש את שאיפותיהם העסקיות. כנס נוסף שנמצא על הפרק בימים אלה יעסוק בחשיפת חברות הפארמה לשוק בהודו, ולאחרונה קיימה הנהלת הפארק את "כנס אג'יל", שנועד להעניק לארגונים עסקיים מודל חדשני לפיתוח מהיר של פתרונות.

 

הדמיה (הדמיה: יח
(הדמיה: יח"צ)

 

חדר כושר דיגיטלי ומקלחות במתחם

לא רק מפגשים מקצועיים יוזמת הנהלת הפארק: הפעילות שלה למען העובדים הפועלים בתחומה באה לידי ביטוי גם ביוזמות רשמיות פחות, דוגמת "יריד עתידים", ובו מגוון דוכנים בתחום הטקסטיל, אקססוריז, תיקים, תכשיטים, בגדי ילדים ונשים, גאדג'טים ואביזרים לנייד, צעצועים, כלי בית, עציצים ועוד. "יריד עתידים, המתקיים פעמיים בשבוע בימים רביעי וחמישי וכן לפני חגים, מהווה מקור משיכה לעובדים ומספק חוויה נעימה ומהנה עם אפשרות לעריכת קניות במקום העבודה", אומרת איה טייבלום, מנהלת השיווק של פארק עתידים. "חדר כושר דיגיטלי הקיים במתחם לטובת כלל העובדים, ומקלחות לטובת העובדים הרבים שבוחרים להגיע לעבודה באופניים, בין היתר הודות לשירותי תל אופן הפועלים במתחם, גם הם חלק מהחשיבה על רווחת העובד. אנחנו עושים הכל על מנת שלא רק הלקוחות הישירים שלנו, המנכ"לים ששוכרים משרדים במתחם, ירגישו בבית – אלא גם העובדים שלהם".

 

מנכ"ל רוזמן: "תחושה נדירה במחוזותינו, שאתה שייך לקהילה"

"הנהלת הפארק עשתה שורה של פעולות שהפכו את קריית עתידים למתחם. יש פה תועלות מעשיות לצד הרגשה טובה", אומר עומרי יעוז, מנכ"ל חברת "רוזמן" הגדולה והמובילה בטכנולוגיה ואופטימיזציה לניהול ציי רכב. החברה, המונה כ־50 עובדים שוכרת בפארק עתידים כ־1,500 מ"ר, ועברה למתחם לפני 7 שנים מהמיקום המיתולוגי של אולפני גבע בגבעתיים. ממקום מושבה ב"ביג אפל הישראלי" בלב עתידים, מטפלת החברה בעשרות אלפי כלי רכב לארגונים ממשלתיים ומסחריים בארה"ב. "יש כאן חיבורים והרצאות משותפות למנהלים. יש תחושה נדירה במחוזותינו שאתה שייך לקהילה".

 

עומרי יעוז, מנכ"ל חברת "רוזמן"  (צילום: יח"צ)
עומרי יעוז, מנכ"ל חברת "רוזמן" (צילום: יח"צ)

 

יעוז מציין, כי פארק עתידים הוא המקום הטבעי עבור החברה לבדוק את הטכנולוגיות שלה: "כמי שמוכרים שירותים לציים ובעתיד חלק ממוביליטי, אנחנו נמצאים כאן בלב הסמארט סיטי, הכי קרוב שיש לתנופת המחקר והעשייה בעולמות התוכן שלנו".

 

העתיד כבר בעתידים: רנו ניסאן והפתרונות הטכנולוגיים החכמים

ופארק עתידים הוא אכן חממה לחדשנות טכנולוגית, הנתמכת על־ידי העיר החכמה תל־אביב. כולנו זוכרים את בשורת המכונית החשמלית שהתמהמהה, אך נראה כי הפעם היא קרובה מתמיד, ועתידה לצאת מעתידים: ענקית הרכב העולמית רנו ניסאן תפעיל מעבדות לחדשנות טכנולוגית, כשהמרכז לכך קם בקריית עתידים והושק בתחילת יוני השנה. קונצרן הרכב ישמש כמנטור לחברות צעירות, המפתחות טכנולוגיות בתחום התחבורה החכמה.

 

אבל לא רק מכונית חכמה – במטרה לקדם טכנולוגיות ויישומים של ערים חכמות מוקם בפארק מיזם CityZone, בשיתוף עיריית תל־אביב יפו, אוניברסיטת תל־אביב ופארק עתידים. המיזם ישמש מעבדת חדשנות ושדה הניסוי החי הראשון בארץ, שנועד לקדם פתרונות טכנולוגיים לאתגרים עירוניים. סטארטאפים במתחם יקבלו משרד מאובזר ומסובסד בלב המעבדה, יוכלו לקדם פתרונות טכנולוגיים בתחום הפיתוח העירוני, וייהנו גם מליווי ותמיכה למשך שנה בעיצוב וביצירת המוצר, על־ידי מומחים בתחומים שונים. המטרה היא לחשוף את הסטארטאפים לרשויות מקומיות נוספות בארץ, ולערים נוספות בעולם.

 

"זה לא מתחם עסקים, זו מיני עיר שמהווה מגרש מחקר לעשייה שלנו"

"מגרש המחקר שלנו לחדשנות פורצת דרך הוא כל הפארק", אומר גבי קמינסקי, מנהל CityZone, אשר קבעה את מושבה במתחם עתידים לפני כ־3 חודשים, וערוכה לקבל מעל 100 אנשים במתחם. "יש פה חיבור לעיר תל־אביב, טכנולוגיות של עיר חכמה בלב ליבה של העיר הגדולה, ובמיקום הכי טוב שלה. מה יותר טבעי מזה?". קמינסקי מסביר, כי יש במיזם חיבור למגזר הפרטי דרך השותפויות עם חברות רב־לאומיות מובילות בתחומן הפועלות במתחם. "המיזם לא תחום רק למגזר הציבורי, ורנו ניסאן עם פרויקט המכונית החכמה היא הדוגמה לכך", הוא מסביר.

 

גבי קמינסקי, מנהל CityZone (צילום: יח
גבי קמינסקי, מנהל CityZone(צילום: יח"צ)

 

לדבריו, פארק עתידים הוא שדה הניסוי עצמו, כשהרעיון הוא לספק לעובדים "מיני עיר" – פרט למגורים מסביב, גם שירותי רכב שיתופי, תחנות טעינה חשמליות, פעוטון, מספרה, רופא שיניים, מסעדות ובתי קפה ועוד שלל שירותים, כמו גם צנרת מים, תאורת רחוב, כבישים מסודרים וחניונים. עם תנופת בנייה אדירה ושכונות חדשות ומתחדשות שנבנות סביב פארק עתידים, דוגמת נווה שרת מזרח ואלפי יחידות דיור חדשות ברמת השרון על ציר הנופש, קריית עתידים רק תוכיח עצמה כשדה הניסוי החי והאפקטיבי ביותר.

 

אקוסיסטם של חברות אורבניות סביב אותו שולחן

"משרד התקשורת מגדיר אותנו כמקום לניסוי טכנולוגיות חדשות. זה מאוד ייחודי, אין כאלה הרבה בארץ", ממשיך קמינסקי. "בכל העולם מגיבים בהתפעלות לפארק עתידים כאזור הניסוי החי והבועט ביותר לחידושים טכנולוגיים ולהיתכנות של ערים חכמות. אנחנו מייצגים את אחד המקרים הבודדים בעולם שעושים זאת בצורה משמעותית – עם דגש על ערך הקהילה, על היכולת לקבץ יחד לעבודה חברות רכב, מים וכיו"ב - אקוסיסטם של חברות אורבניות סביב אותו שולחן".

 

האדריכל גיל שנהב: "איכות המשרדים והמקצוענות שינו לנו את החיים העסקיים"

גם האדריכל גיל שנהב מחברת "כנען שנהב אדריכלים" המובילה, העוסקת בבנייה רוויה למגורים והתחדשות עירונית לצד דיור מוגן לסוגיו, מדגיש את חיי הקהילה ואת הנטוורקינג הפורה במתחם, ומוסיף את איכות השירותים הניתנים בו. לפני כעשור עברה החברה, המעסיקה 35 עובדים, לפארק עתידים מבניין משרדים סמוך לאזור. "החלטנו לעבור כי לא היינו מרוצים מרמת התחזוקה, הטיפול בבניין שבו ישבנו וההקפדה על פרטים", מספר שנהב. "החיים שלנו ממש השתנו כשעברנו לפארק עתידים – איכות המשרדים והמקצוענות של ההנהלה יוצאות מגדר הרגיל. יש סינרגיה במקום, אנחנו מרגישים חלק ממתחם גדול ואיכותי שנותן לנו שירותים עם ערך מוסף".

 

גיל שנהב, כנען שנהב (צילום: יח
גיל שנהב, כנען שנהב(צילום: יח"צ)

איה טייבלום,  מנהלת שיווק ומכירות פארק עתידים (צילום: יח
איה טייבלום, מנהלת שיווק ומכירות פארק עתידים(צילום: יח"צ)

 

תחילה שכרה החברה 300 מ"ר במתחם, אך תוך כדי עבודה ותחושת שביעות רצונה, היא גדלה ב־100 מ"ר נוספים. "כיף ונעים לנו כאן, מרווח ונוח, ובימים אלו אנו מאריכים את השהייה שלנו בפארק ב־10 שנים נוספות". שנהב מעיד, כי החברה משתתפת פעילה בפורומים ובכנסים הרבים שיוזמת הנהלת הפארק. "אלו אירועים חדשניים עם עושר ומגוון רב, זו תחושה נהדרת להיות חלק מקהילה ולא רק לשכור משרד. אנחנו מבלים גם בחדר הכושר במתחם, בירידי החגים ומשתתפים באירועי התרומה לציבור, דוגמת אירוע ההתרמה שארגנה הקרייה לפני החגים, של אריזת חבילות שי למשפחות".

 

איה טייבלום, מנהלת השיווק של פארק עתידים, מסכמת: "טכנולוגיה חכמה, נטוורקינג וחיי קהילה, מערכת מקיפה של שירותים לטובת העובדים ויוזמות עסקיות של הנהלת הפארק, הם ללא ספק הנכסים החשובים והחדשניים שיש לפארק עתידים להציע. גם ההגעה לקריית עתידים הפכה לקלה ונוחה מתמיד: צירי תנועה מרכזיים, אופציות נוחות לנסיעה ברכב גם באמצעות שירותי אוטותל ותחבורה ציבורית ענפה ונוחה, עם שתי תחנות רכבת קרובות ושאטלים לקריית עתידים ללא תשלום – כמו גם שילוב קווי הרכבת הקלה – כל אלה הפכו את פארק עתידים למקום נגיש מאי פעם, שמושך אליו את החברות הגדולות במשק".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים