שתף קטע נבחר

האב קיבל הזדמנות: ייפגש עם בנו ללא פיקוח

המפגשים הועברו למרכז קשר לאחר שדווח כי האב עירב את הילד בסכסוך עם האם. בערעור על ההחלטה הבטיח האב להשתפר ולהתמיד בטיפול הורי

בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בחיפה הורה השופט חננאל שרעבי על החזרת הסדרי השהות בין אב לבין בנו בן ה-8, תוך ביטול החלטת בית המשפט למשפחה בקריות למפגשים תחת פיקוח במרכז קשר. השופט החליט לתת לאב הזדמנות נוספת להוכיח את עצמו, לאחר שהתחייב להפסיק לערב עוד את הילד בסכסוך בינו לבין האם ולהתמיד בטיפול הורי.

 

ההורים נאבקו סביב הילד כבר בסמוך ללידתו וגורמי הרווחה נכנסו לתמונה בשלב מוקדם. במשך כארבע שנים עברה המשפחה טיפול אינטנסיבי ולפני כשנתיים המצב נרגע: ההורים יצאו לדרך עצמאית וחילקו ביניהם את זמני השהות. אלא שעד מהרה שוב התפתח מאבק מר סביב המפגשים, שכלל הסתה והאשמות הדדיות על פגיעה בילד. בית המשפט התערב, הכריז על הילד כקטין נזקק והוציא החלטה האוסרת על ההורים לערב את הילד בסכסוך או במה שנעשה בביתו של כל אחד מהם. במקביל הילד נשלח לאבחון פסיכולוגי.

 

ממצאי האבחון שהוגשו לבית המשפט העלו כי הילד קרוע בין ההורים, חשוף לסכסוך ונמצא במצב נפשי קשה שמתבטא בחרדה קיצונית, דכדוך וריקנות. המלצת האבחון הייתה לקבוע מסגרת ברורה של הסדרי שהות שתצמצמם ככל האפשר את הקונפליקט בין ההורים ותשחרר את הילד מכפל הנאמנויות.

 

בעקבות זאת הוגשה לביהמ"ש תוכנית טיפולית שהמליצה על שילוב הילד בטיפול פסיכולוגי וצמצום זמני השהות עם האב, כך שהילד ילון אצלו פעם אחת באמצע השבוע ובכל סוף שבוע שני, וייפגש עמו פעם נוספת באמצע השבוע למשך שלוש שעות.

 

אלא ששבועיים בלבד לאחר אישור התוכנית דיווחה האפוטרופסית לדין של הילד שהאב סירב להחזיר אותו לבית האם בטענה שהבן לא מעוניין, תוך הפעלת מניפולציות ועירוב המשטרה. לנוכח הפרת זמני השהות, וההחלטה הברורה של בית המשפט, היא ביקשה להטיל עליו סנקציות כספיות.

 

בדיון שהתקיים בהמשך לבקשה המליצה האפוטרופסית להעביר את המפגשים עם האב למרכז הקשר - תחת פיקוח, ובית המשפט קיבל את ההמלצה. אולם האב לא השלים עם ההחלטה והגיש עליה בקשת רשות ערעור, ובמסגרתה ציין כי לא ניתנה לו הזדמנות להוכיח את עצמו.

 

השופט שרעבי נענה לאב והחליט לתת לו הזדמנות נוספת. בפסק הדין הוסבר כי מפגשים במרכז קשר פוגעים במידה מסוימת בזכויות ההוריות ומשכך יש להורות עליהם רק אחרי מיצוי כל האפשרויות האחרות. בהתאם, לא היה זה נכון להחליט על מהלך כזה תוך כדי דיון בבקשה להטלת סנקציות כספיות ומבלי לבחון לעומק האם זו הדרך ההולמת לשפר את המצב.

 

השופט ציין כי התנהלות האב, שפנה מיוזמתו להדרכה הורית, מצביעה על קיומו של אפיק טיפולי ועל מוטיבציה להשתפר. בנסיבות אלה יש לבחון את השפעת הטיפול לאורך זמן ולאפשר לו לבסס עם הילד יחסים ראויים מבלי לפגוע בזמני השהות.

 

לפיכך השופט הורה על החזרת המפגשים למתכונת עצמאית תוך שהזהיר כי אם ידווח שוב על התנהלות לא תקינה, המפגשים יופסקו - והפעם בצדק.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ האב: עו"ד שרין סולן
  • ב"כ האם: עו"ד לענייני משפחה תמר ברק (הסיוע המשפטי)
  • ב"כ שירותי הרווחה: עו"ד לינא אבו אל היג'א
  • האפוטרופסית לדין: עו"ד גלית ביטון לנקרי
  • עו"ד זוהר הלוי עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד זוהר הלוי
מומלצים