שתף קטע נבחר

תבע מאשתו פיצויים על "בגידה" - ונדחה

לקראת הגירושים תבע הבעל 460 אלף שקל בין השאר בגין עלות החוקר הפרטי ששכר. אבל בית הדין הרבני קבע שעילה כזו לא מוכרת לדין העברי או האזרחי

בית הדין הרבני ברחובות דחה לאחרונה תביעת פיצויים שהגיש בעל נגד אשתו על סך 460 אלף שקל בגין בגידה, עלות חוקר פרטי והוצאות. הדיין הרב יאיר לרנר הבהיר כי עילה שכזו לא מוכרת בדין העברי או האזרחי.

 

את תביעת הגירושים הגיש הבעל בטענה שאשתו ביקשה להיפרד לאחר שגילה שהיא מנהלת רומן עם חבר לעבודה.

 

לתביעה הוא צירף מסרונים ותמונות של אשתו עם הגבר, ודרש לחייב אותה לפצות אותו על מעשיה בסכום של 300 אלף שקל, ובעוד 150 אלף שקל עבור הוצאות המשפט והחוקר הפרטי שנאלץ לשכור כדי להוכיח את טענתו.

 

האישה הכחישה את הדברים. היא ציינה כי בעלה נקט כלפיה במשך שנים אלימות מילולית, פיזית ומינית, ואף בגד בה בעצמו, והבהירה כי אותו בחור הוא בסך הכל ידיד קרוב שסייע לה בשעה קשה. האישה הביעה הסכמה מלאה להתגרש ואף ויתרה על הכתובה – ובני הזוג אכן התגרשו לפני כחודשיים.

 

כעת ניגש בית הדין להכריע בתביעת הפיצויים של הבעל. הדיין לרנר בחן שורה של פסקי הלכה שניתנו לאורך השנים במקרים של בגידה, וציין כי לא מצא שום פוסק שחייב אישה בתשלום פיצויים על "הרס חיי המשפחה".

 

לכל היותר, הבהיר, אפשר לחייב אישה שבגדה או ביצעה "מעשי כיעור" בהחזר מתנות ובהפסד כתובה אך לא בתשלום פיצויים. מעבר לזה, הדיין הפנה לכך שגם בית המשפט העליון לא מכיר בעילה של פיצויים עקב בגידה.

 

בנוסף צוין כי מאחר שבמקרה הנוכחי האישה רוצה להתגרש והגט כבר סודר בפועל, גם אין עילה לחייב אותה בפיצוי על סרבנות – אפשרות הנתונה בכל מקרה לשיקול דעתו של בית הדין.

 

הדיין יהודה שחור הוסיף כי אין כל סיבה לפסוק לבעל החזר הוצאות משפט וחוקר פרטי. עניין זה אפשרי אולי כשאישה שבגדה מסרבת להתגרש או מתעקשת על כתובה בטענות שקריות, והבעל נאלץ לשכור חוקר פרטי כדי להוכיח את הבגידה לצורך חיוב בגט ופטור מכתובה.

 

אלא שבמקרה הזה האישה לא סירבה להתגרש ולא תבעה כתובה ועצם ההכחשה של הבגידה לא מצדיקה חיוב בהוצאות כלשהן. הדיין ירון נבון הצטרף לדברי חבריו ותביעת הבעל נדחתה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים