שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את איטום הגג

בעל מקצוע סייד לכם את הגג על שכבה של יריעות ביטומניות? הפסדתם את האחריות מאיש האיטום. הזמנתם בעל מקצוע לסיוד והוא מהל את הסיד בדבק לא מתאים? הרסתם את הזפת. אז איך שומרים על איטום הגג בעונה הרותחת? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

קריאה אחרונה לבעלי נכסים שלא סיידו את הגג הקיץ: אוגוסט וספטמבר עוד לפנינו, והשמש הישראלית הקופחת יכולה בהחלט לפגוע בשכבת האיטום שעל הגג שלכם. כל כמה זמן צריך לסייד, באילו מקרים אסור לסייד וכמה זה יעלה לכם? בדקנו.

 

כל כמה זמן צריך לסייד גג שכוסה בזפת?

"אחת לשנה יש צורך בסיוד של שכבת הזפת שעל הגג, מפני שהסיד אינו עמיד בפני גשמים", מסביר ניק בנובייב, מניק איטום באתר "המקצוענים". "כמובן שהתקופה הנכונה ביותר לעשות זאת היא האביב, אך מי שעדיין לא עשה זאת, כדאי שיזדרז. עכשיו זה בהחלט רלוונטי, וזו הזדמנות מצוינת באותה הזדמנות לבדוק שטרם נפערו סדקים בזפת, מה שיעלה לכם ביוקר בעוד מספר חודשים, כשיגיעו הגשמים. לרוב, ניתנת אחריות על הזפת למשך 5 שנים, אך זאת רק במקרה שאותו איש איטום הוא זה שסייד את הגג מדי שנה".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מאילו טעויות כדאי להיזהר כשמזמינים בעל מקצוע?

זהירות, דבק לא מתאים: "יש לוודא שמערבבים את הסיד אך ורק עם דבק ייעודי לסיד", מזהיר בנובייב. "אם לא כתוב על הדבק במפורש שהוא מיועד לשימוש עם סיד, סביר להניח ששמים לך דבק שמתאים להיות כתוסף בטון (כמו סיכה לטקס). ואז התוצאה היא שהסיד מתנתק משכבת האיטום מהר יותר".  

 

שלא יעבדו עליכם עם הכמויות: "כל שק סיד אמור להספיק לשטח של 140-160 מ"ר, בהתאם להנחיות היצרן שמופיעות על גבי האריזה", אומר בנובייב. "אם הגג שלכם בשטח של 200 מ"ר, ודאו שבעל המקצוע מוסיף עוד סיד, ולא מסתפק בשק אחד לכל שטח הגג. כמו כן, שימו לב שלכל שק סיד יש לשים חצי גלון של דבק, ובקשו לראות את הכמויות. הסיד צריך להיות מעט יותר דליל משמנת. ולהיפך, אם אומרים לכם שצריך לשים גלון דבק שלם, ושמים יותר מדי דבק ביחס לכמות הסיד, זה גם כן לא טוב, כי הסיד יתפוצץ כעבור תקופה קצרה".

 

כללו במחיר את עלות ניקוי הגג: "אם יסיידו לכם את הגג מבלי לנקות אותו לפני, יהיה זבל ולכלוך מתחת לשכבת הסיד", מוסיף בנובייב. "בשנה שלאחר מכן, כשתמרחו שוב זפת או סיד, הלכלוך יישאר כלוא בפנים. כדי לא להיות מופתעים מתוספות מחיר, דאגו לתמחר את עלות הניקוי כבר בשלב ההתקשרות עם בעל המקצוע".

 

יש סדקים בזפת? תקנו לפני סיוד: "לפני שמסיידים, חשוב לבדוק אם יש פיצוצים בזפת ולתקן את האזורים שבהם התגלו כשלי איטום", ממליץ בנובייב. "סדקים בזפת הם סימן לכך שלא הקפדתם על סיוד בזמן".

 

כיצד יודעים אם הזיפות היה מקצועי: כשמזפתים את הגג יש לשים שתי שכבות של זפת, וביניהם שכבת פייברגלס. בנובייב: "אם הזמנתם את איש האיטום לצורך סיוד שנתי, והתגלו רק סדקים בזפת, ללא התנפחות, זה בהחלט יכול להעיד על כל שלא שמו לכם שכבת פייברגלס בשלב הזפת. התנפחות של הזפת כמו שמיכה, מעידה על מים כלואים מתחת. במקרה כזה, יש צורך לפתוח את שכבת הפייברגלס, לדאוג לאידוי המים ורק אז למלא את האזור שוב בזפת. כמובן שבמקרה כזה, עליכם לדרוש מאיש האיטום שביצע את הזפת להשלים את העבודה כמו שהיה צריך לעשות מלכתחילה".

 

יש לכם יריעות ביטומניות? זהירות, סיד יהרוס אותן

סיד הוא חומר חומצי, ולכן אסור ליישם אותו על גג שנאטם ביריעות ביטומניות. בנובייב: "סיד מייבש את היריעות, באופן שלא ניתן לחדש אותן. במצב כזה, איש האיטום יכול להסיר מעצמו אחריות לתקינות היריעות, ותיאלצו לשלם הרבה מאוד כסף על מנת להסיר אותן ולהתקין יריעות מחדש. סיד יש למרוח רק על שכבת זפת".

 

האם יש צורך להלבין יריעות ביטומניות?

בנובייב: "ככלל, אין חובה למרוח שכבת הלבנה על יריעות ביטומניות, וממילא יש אחריות של עשר שנים שמספק איש האיטום ליריעות. ואולם, אם תרצו לשמור על היריעות לאורך זמן רב יותר, ישנם שלושה חומרים שמיועדים לכך, ואשר בהחלט ניתן למרוח על היריעות אחת ל-5 שנים. "האחד והזול ביותר הוא צבע אקרילי על בסיס מים. השני, והמעט יקר יותר הוא חומר על בסיס פוליאוריתן והשלישי והיקר מכולם – חומר על בסיס סיליקוני. בכל המקרים, יש להקפיד ליישם אותם על פי הוראות יצרן, ובמידת הצורך להשתמש בחומר מקשר לפני המריחה (פריימר)".

 

עוד כתבות בנושא:

איטום דירות מגורים: מה חשוב לדעת?  

מה חשוב לדעת על איטום גגות? 

סימנים של רטיבות

 

כמה זה עולה?

"סיוד הגג יעלה לכם 3-7 שקל למ"ר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ככל שהשטח שנדרש גדול יותר, כך המחיר למ"ר יהיה נמוך יותר. הלבנה ליריעות ביטומניות תעלה לכם 20 שקל למ"ר עבור יישום של צבע אקרילי, 30-60 שקל למ"ר עבור יישום של חומר פוליאוריתני, וכ-80 שקל למ"ר עבור יישום עם חומר סיליקוני".

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

פורסם לראשונה 10/07/2019 19:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים