שתף קטע נבחר

משפחת טקה: "מבקשים לקבל לידינו את חומרי חקירת מח"ש"

הפרסומים על אודות "חיזוק גרסתו" של קצין המשטרה שירה למוות בסלומון טקה, הובילו לבקשה מחודשת לקבלת חומרי חקירת מח"ש לפני קבלת החלטה בתיק: "הצגת ממצאי הדו"ח הבליסטי מעמיקה את חוסר האמון"

עורכי הדין שמייצגים את הוריו של סלומון טקה, שנורה למוות על ידי קצין משטרה, שבים ודורשים לקבל לידיהם את חומרי החקירה המצויים בידי מח"ש על מנת לאפשר להם להביע את עמדתם לפני החלטה בתיק.

 

נציגיהם של ההורים ווביג'יג' ו-וורקה פנו הבוקר (יום ה') לפרקליט המדינה שי ניצן ולראש מח"ש קרן בר מנחם במכתב, שבו טענו כי מפרסומים בתקשורת עולה כי רשויות החוק נוטות לייחס אחריות מופחתת לקצין המשטרה החשוד בהריגתו של הצעיר בשכונת קריית חיים בחיפה.

משפחתו של סלומון טקה יושבת שבעה (צילום: AFP)
הוריו של סלומון טקה עם תמונתו(צילום: AFP)

עורכי הדין של משפחת המנוח ציינו כי "בצעד חריג מח"ש הפיצה לתקשורת את ממצאי הדו"ח הבליסטי שנערך במסגרת החקירה בעניין הירי שהביא להריגתו של סלומון. פורסמו טענות לממצא ראייתי נוסף שעלה בחקירה, אשר 'מחזק את גרסתו של השוטר היורה'.

 

"אנו מופתעים ומצטערים במיוחד על רקע דחיית בקשתנו, בסמוך לפני הפרסומים, לעיין בחומרי החקירה וזאת מבלי שבפגישה צוינה על ידיכם כל נטייה או מסקנה מסתברת מהחקירה, בטענה כי לא ניתן לעשות זאת בטרם החקירה תושלם".

 

עוד כתבו עורכי הדין של המשפחה בפנייתם כי "עצם פרסומם הרשמי של ממצאי הדו"ח הבליסטי במהלך החקירה, ולא כל שכן הצגתם ככאלו התומכים בגרסתו של הקצין החשוד, הוא צעד חריג, המעמיק את חוסר האמון במח"ש ובפרקליטות. כך, על אחת כמה וכמה, פרסומים נוספים על ממצאי החקירה ופרסומים בדבר מסקנות החקירה המצויה בעיצומה".

 

נציגי משפחת המנוח ציינו כי "הפרסומים המיוחסים למח"ש מצטרפים לשורה ארוכה של נסיבות חריגות שאופפות את תהליך חקירת המקרה, מטילות ספק ביחס לתקינות ההליך ותורמות להפחתת חוסר האמון במשטרה וברשויות האכיפה".

 

האב וורקה הביע אמש את מורת רוחו מטיפול הרשויות בחקירה לבירור נסיבות פטירת בנו. "איבדנו אמון במח"ש, התשובות כתובות על הקיר, השוטר ייצא זכאי, התוצאה ברורה וכואבת, הוא לא יקבל עונש, הוא לא יעמוד לדין", אמר האב במהלך טקס אזכרה שנערך לסלומון בגן הזיכרון שבו החל העימות עם קצין המשטרה היורה.

 

כ-500 איש השתתפו בטקס בשכונת קריית חיים בחיפה, ובכללם גם אמו של המנוח ווביג'יג', הקייס אפרים לאוי מכרמיאל, בני הקהילה האתיופית וצעירים מתנועות הנוער. האירוע נפתח בהקראת שמות הצעירים יוצאי אתיופיה שנהרגו בשנים האחרונות על רקע עימותים עם המשטרה.

 

אנחנו עדה שמנסים לפלג אותה, שעושים לנו הפרד ומשול", האשים אביו של סלומון. "אבל אנחנו באגרוף אחד דורשים צדק וועדת חקירה חיצונית. ההרג חייב להיפסק, עלינו לדרוש צדק ושוויון. לא רוצים עוד ועדה, דורשים גוף חיצוני שצריך לבדוק. המדינה תרעד מכמה הגזענות נמצאת בכל מקום בממסד".

סלומון טקה ()
סלומון טקה

אסף גובנה, פעיל חברתי ומקורב למשפחת טקה, תרגם את דברי האב. לדברי גובנה, "המשפחה שילמה בייסורים. סלומון שלנו חלם לסיים את הלימודים ולשרת שירות משמעותי. איך החלום הזה נקטע? איך קרה שהדם של סלומון נשפך פה? הוא רצה להתגייס לקורס טיס, לעמוד בגאווה במסדר. זה לא קרה. ומי הרג אותו? שוטר שהמדינה שלחה לשמור על הציבור.

 

"איך הוא שלף את האקדח? האם שוטר אתיופי שיגיע לזירה גם ידו תהיה קלה על ההדק? אני לא מאמין. 11 הימים שעברו היו ימי גיהינום. האבא רואה את הכתבות, איך עושים רצח אופי לבן שלו, את ההשמצות והדברים הקשים שרואים ברשתות החברתיות. כמה פעמים אפשר לעבור רצח? ימשיכו לפגוע ולרצוח ברגשות. האם זה מגיע לאימא, לאבא, לילדים, לאחות שמחפשת את סלומון? הקטנה, בת ארבע, רוצה לשחק איתו".

 

לדברי גובנה, האב יצא בקריאה "לא לאלימות", אך הוא דורש למצות את הדין: "הוא שומע את הקולות ממח"ש, על הקליע 'שהלך וחזר'. שומע על הישיבות של אלה שאחראים על האכיפה. לא יעזור. הוא מבקש מאנשי המקצוע - אל תמשיכו לפגוע בהקהילה הזו. אנחנו לא מטומטמים. האיש הזה היה לוחם באתיופיה, אל תספרו לו איך עובד נשק.

 

"הבן שלו לא נטמן עוד, הגופה עוד חמה, ואמרו להורים שהשוטר הוא קורבן נוסף. אמרו לשוטר 'אולי נכנסת לטראומה, אתה צריך לנוח, ללכת לנופש, שהנוער הזה לא יטריד אותך, שלא תשמע את זעקת ההורים האלה'. עוד לפני שקברו את הבן שלחו את השוטר לבית מלון. זה לא סביר ולא צודק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הוריו של סלומון טקה עם תמונת הבן שנורה למוות
צילום: AFP
מומלצים