שתף קטע נבחר

תיעוד: פגרי עגלים וטלאים נקברו בערבה

פעילי ארגון "ישראל נגד משלוחים חיים" טוענים כי עגלים וטלאים שמיובאים לישראל לשחיטה ומתו בארץ, נקברו באתר לא מוסדר בסמוך להסגר צופר בערבה. במשרד החקלאות טוענים מנגד כי מדובר באתר לא פעיל ובו פגרים משנת 2012

 

 

פעילי ארגון "ישראל נגד משלוחים חיים" תיעדו לאחרונה באזור מושב צופר בערבה אתר ובו פגרים ושרידי עגלים וטלאים שיובאו לישראל ונשלחו להסגר לאחר הגעתם בספינה מאוסטרליה.

 

בארגון טוענים כי באתר נמצאו "גופות עם עור עצמות ובשר" וכי לא מדובר באתר ישן. לטענתם, שטח המקום מעובד לסירוגין ופגרים חדשים צצים בשטח. לטענתם, מבין תגי האוזן הרבים שמצאו באזור, רבים מהם היו מחוברים לאוזניים שלא התכלו.

 

אתר קבורת הפגרים ותגי האוזן של בעלי החיים (צילום: ישראל נג דמשלוחים חיים)
אתר קבורת הפגרים ותגי האוזן של בעלי החיים(צילום: ישראל נג דמשלוחים חיים)

 

ח"כ לשעבר, יעל כהן-פארן, פעילה סביבתית ויו"ר המפלגה הירוקה שצפתה בתיעוד באולפן ynet אמרה כי "התמונות של בית הקברות, אני עוד לא ראיתי כאלה. זה לא חוקי, לדעתי, אסור לזרוק פגרי בע"ח. אחרי שבעלי החיים מגיעים מהאוניות הם בהסגר כמה ימים. להבנתי באותו בית קברות, כאלה שמתמוטטות בהסגר, עשרות, מאות מתות ואז מושלכות. זה לא חוקי, באמצע המדבר לזרוק בע"ח. זו תמונה של הסבל וההתעללות".

 

משרד החקלאות: מדובר בפגרים ישנים משנת 2012

במשרד החקלאות ערכו בדיקות בעקבות בקשת ynet ותיעוד של הארגון, במטרה להתחקות אחר מועד ההבאה של העגלים לישראל ומועד התמותה המחוייב בדיווח לרשויות. במשרד טוענים בתגובה כי "על פי הסרטון הערוך שהעברתם אלינו, לא הצלחנו להתחקות אחר מועד הגעת בעל החיים שצולמו במקום, קשה להעריך את הנסיבות שקרו לפני ואחרי המקרים המצולמים. מהמספרים שכן הצלנו לאתר נראה שמדובר בפגרים ישנים מאוד, חלקם משנת 2012. הנושא עודנו בבדיקה", אמרו במשרד.

 

 

 

"בכל מקרה, תמותת בעלי חיים באוניות ובתחנות ההסגר הוא זעום ועומד על מתחת לאחוז, הכולל גם מוות באופן טבעי. ככלל, כדי להימנע מהעברת מחלות בין בעלי החיים, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות חייבו באמצעות חקיקה את מגדלי הבקר בישראל ואת היבואנים להעביר את הפגרים לאחת מהאפשרויות הבאות: למכון הכילוי או במקום ספציפי להאכלת טורפים (באמצעות רשות הטבע והגנים). זאת ועוד, מאז התקנת התקנות קיימת פוליסת ביטוח של יבואני הבקר מול הקרן לנזקי טבע, המאפשרת פינוי כל פגר ללא עלות למתקן מתאים. כך שאין כל סיבה להטמנה בצורה השונה מהמותר".

 

עגל ברח ונתפס בנמל חיפה

בנוסף לתיעוד אתר ההטמנה של פגרי בעלי החיים, תיעדו הפעילים לפני מספר ימים, עגל שברח במהלך פריקת משלוח של עגלים ופרות שהובאו בספינת משא מפורטוגל. העגלים מורדים מהספינה ומובלים למשאיות הובלה במטרה להישלח להסגר עד הבאתם לשחיטה בארץ. בתיעוד נראים עובדי הנמל מנסים ללכוד את העגל ולגרור אותו בחזרה למשאית. במהלך האירוע, העובדים מזהירים את הצלם שלא לתעד את המקרה. העגל הצליח לברוח עד שהגיע לגדרות הנמל והושב על ידי עובדי המקום למשאית.

 

העגל שברח בנמל אשדוד ותיעוד הפגרים באתר בערבה (צילום: ישראל נגד משלוחים חיים)
העגל שברח בנמל חיפה ותיעוד הפגרים באתר בערבה(צילום: ישראל נגד משלוחים חיים)

 

לדברי כהן-פארן, התיעוד של המקרה של בריחת העגל, מעניק הצצה למסעות ההובלה של החיות לפיטום ושחיטה בישראל. היא מדגישה כי מדובר ב"מסעות מפרכים של שבועות ארוכים מאוסטרליה. ראינו עגל שניסה להימלט, ראינו שהוא פצוע, רדפו אחריו עובדי הנמל, זה תמונות שצריכות להיפסק, אנחנו לא צריכים להביא את העגלים", היא אומרת ל-ynet. היא טוענת כי השם "משלוחים חיים" שניתן להובלת העגלים והטלאים לפיטום ושחיטה בישראל, הוא "שם מכובס. זה משלוחים של מוות. הסעה מרוכזת צפופה, התעללות בלתי נתפסת באותם בעלי חיים אומללים", היא אומרת. לדבריה, בשנת 2018 הגיעו 750 אלף כבשים ועגלים לישראל. 

 

לטענתה, אין צורך בהבאת בעלי חיים חיים לישראל. "מי שרוצה לאכול בשר, אפשר להביא את הבשר בתנאים טובים, גם בשר טרי בקירור טוב, למה צריך להביא 750 אלף בע"ח בהתעללות קשה?". לדבריה, גורמים בעלי אינטרסים ממשיכים את הייבוא של לחיות למטרות רווח. "כל בעלי העניין לחצו על הליכוד ועצרו את הצעת החוק. אני הולכת לעצור זאת, זאת הבטחת בחירות שלי. יש אנשים שרוצים דברים ספציפיים בעולם וזה להפסיק את העוולות הסביבתיות".

 

השתתף בהכנת הידיעה ארז ארליכמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל נג דמשלוחים חיים
אתר קבורת הפגרים
צילום: ישראל נג דמשלוחים חיים
מומלצים