שתף קטע נבחר

נמאס מוועד הבית? כמה תעלה חברת ניהול

כמה אמור לעלות בממוצע כל שירות תחזוקה, מה חשוב לעגן בחוזה ההתקשרות ומדוע לא כדאי לחתום על יותר משנה? רגע לפני שאתם חותמים עם חברת ניהול, אתר "המקצוענים" עם העצות

בשנים האחרונות רבים זונחים את המוסד העתיק של נציגות הבית המשותף, שנקרא 'ועד-בית' ועוברים להתקשרות עם חברת ניהול ואחזקת מבנים.

 

ככל שמספר הקומות בבניין גדול יותר, כך נדרש ניהול מקצועי יותר. כזה שחורג מיכולת הניהול של נציגי ועד-הבית. כמובן, שצריך לקחת בחשבון שמדובר גם בתוספת מחיר שכרוכה בעלויות הניהול (המייקרת את תחזוקת הבניין לעתים ב-50 אחוז).

 

ואולם, זה לא אומר שנציגי הבית המשותף אמורים להתנער לגמרי מאחריות, כיוון שגם את חברת הניהול צריך לנהל מלמעלה.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לפני הכל: מה ההבדל בין חברת ניהול לחברת אחזקת מבנים?

ובכן, השם של החברה אינו מעיד על סוג השירותים שתקבלו ממנה בהכרח. כלומר, לא משנה כיצד החברה מגדירה את עצמה, בסופו של דבר מה שיקבע את רשימת השירותים שתקבלו ממנה הוא החוזה.

 

ככלל, חברת ניהול מבצעת את גביית מיסי ועד-הבית ואחראית על תחזוקת הבניין בין אם באמצעות עובדים ישירים שלה ובין אם באמצעות קבלני משנה.

 

פעמים רבות, חברת ניהול מוסיפה לעצמה את התואר חברת ניהול ואחזקת מבנים, פשוט כדי להישמע גדולה יותר. קצת כמו שקבלן שיפוצים מגדיר את עצמו כ"חברה לניהול פרויקטים ופיקוח בנייה". מה שקובע הוא היקף השיפוץ, עלות השיפוץ והחוזה עמו.

 

ועד-הבית לא יוצא לגמרי מהתמונה

נציגות הבית המשותף אמנם לא תבצע את הניהול ואת האחזקה בפועל, אך כדי לוודא שהאינטרס של כלל הדיירים נשמר, ראשית יש להימנע מחתימה על חוזה שארוך יותר משנה. זאת, על מנת לתמרץ את חברת הניהול להתאמץ לבצע את השירותים על הצד הטוב ביותר, מתוך רצון שתמשיכו את ההתקשרות עמה.

 

שנית, יש לעבור היטב על חוזה ההתקשרות (מומלץ בפעם הראשונה לפחות לעשות זאת מול עורך-דין העוסק בתחום זה), ולוודא שהוא מספיק מפורט ומגן עליכם מפני מצבים של התרשלות של בעלי-מקצוע.  

 

אל תתביישו לדרוש רישיונות, חשבונות ואישורים מכל בעלי המקצוע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תתביישו לדרוש רישיונות, חשבונות ואישורים מכל בעלי המקצוע(צילום: shutterstock)

כיצד מוודאים שספקי המשנה יתנו שירות מקצועי ויהיה למי לפנות במקרה של רשלנות?

דרשו חשבוניות ואישורי טיפולים: דרשו אישורים מכל הגורמים המוסמכים, בייחוד כשמדובר במערכות בעלות השלכות בטיחותיות: מעליות, מערכות מיזוג, מערכות כיבוי אש ומערכת החשמל.

 

"מומלץ לחייב בחוזה ההתקשרות את החברה האחראית על הניהול והתחזוקה לספק לכם חשבוניות עבור כל עבודה המתבצעת, וכן לבקש רישיון עסק של ספקי המשנה", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, יש לדאוג לבצע בדיקה תקופתית ולא להתנער לגמרי מהאחריות. ככל שמגלים מעורבות רבה יותר, כך הנטייה של חברת הניהול להתנהל בשקיפות רבה יותר. מומלץ לא להשאיר סכום כסף גדול מדי עבור 'קופה קטנה', ולדרוש פירוט עבור כל הוצאה והוצאה".

 

בדקו שכל העובדים ובעלי-המקצוע פועלים בצורה חוקית: "יש לוודא שכלל העובדים המועסקים ישירות על-ידה יהיו מועסקים בצורה חוקית ובהתאם לכל חוקי העבודה. לגבי עבודות המחייבות רישיון, יש לוודא שהטכנאי המועסק הוא בעל כל הרישיונות הנדרשים ושהם אכן בתוקף (טכנאי גז, טכנאי חשמל, רישיון לעבודה בגובה וכו'). כמו כן, יש לבקש מחברת הניהול ומבעלי המקצוע להציג בפניכם פוליסות של כל הביטוחים הנדרשים. אחרת, במקרה של היעדר ביטוח, כלל הדיירים הם אלו שיצטרכו לשאת בעלויות הפיצוי".

 

דאגו למפרט ניקיון: לגבי איכות הניקיון, הרי שיש לחתום על מפרט ניקיון שיציין במפורש מה ייעשה, באיזו תדירות ועם אילו חומרי ניקוי. מוקד השירות: "שימו לב, שכל מה שלא יופיע בצ'קליסט, סביר להניח שלא יבוצע".

 

קבלת אישור מהנציגות עבור הוצאות חריגות: כדאי לא להשאיר יותר מדי חופש פעולה לחברת הניהול, ולבקש אישור עבור כל הוצאה הנחשבת לחורגת מהוצאות ההחזקה השוטפות. זכרו שכיום על פי החוק אין שום פיקוח על חברות ניהול, והמשמעות היא שבהיעדר סנקציות, לא תמיד הניהול הוא תקין. יש לוודא שחברת הניהול לא גובה מכם כסף עבור הוצאות פרטיות שלה. כמו כן, חשוב לבקש המלצות מבניינים אחרים שהיא מתנהלת מולם תקופה ארוכה.

 

השארת תקציב לבלת"מים: ממש כמו שבשיפוץ יש חריגות שלא צפיתם, חשוב להשאיר סעיף סל שאמור לשמש את חברת הניהול לצורך הוצאות חריגות ולא צפויות. כך, תמנעו מצב של גביית תשלום נוספת מהדיירים.

 

   (צילום: shutterstock)
אל תוותר על מפרט ניקיון ברור ומפורט ככל הניתן(צילום: shutterstock)

כמה נהוג לגבות על שירותים בתחום תחזוקת הבניין?

שירותי ניקיון: "עלות עובד ניקיון היא שעתית, כשהמחיר עבור כל עובד הוא 40-50 שקל לשעה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "עבור עובד ניקיון במשרה מלאה תשלמו 8,000-9,000 שקל בחודש. ניקוי חלונות בסנפלינג יעלה בין 3,000 ל-3,200 שקל ליום עבודה, כשהמחיר מתייחס לניקוי פאת הבניין, באמצעות ציוד סנפלינג".

 

מעליות: "שירות מעליות חודשי, יעלה 80-90 שקל לחודש", מציינים במוקד השירות. "המחיר מתייחס לעלות לכל קומה עבור מעלית רגילה. פיקוח מעלית יעלה 100-120 שקל לחודש".

 

עוד כתבות בנושא:

חברת ניקיון או אחזקה?  

ניהול ואחזקת מבנים: זה משתלם? 

שיפוץ הבית המשותף

 

הברקה וליטוש: הברקה קריסטלית זולה יחסית, והמחיר שלה נקבע על פי מ"ר ויעלה לכם 15-20 שקל למ"ר. ליטוש אבן יעלה 60-100 שקל למ"ר. בשני המקרים, המחיר אינו כולל את עלות הניקיון.

 

שער חשמלי: עלות תחזוקה של שער חשמלי עולה 200-300 שקל, כשהמחיר מתייחס לדמי ביקור. כלומר, אם מתגלה תקלה, עלות הביקור תקוזז מעלות התיקון הכוללת.

  

תחזוקת חשמל: עלות תחזוקת חשמל לבניין של עד ארבע קומות היא 150-170 שקל לחודש, כשייתכן שתהיה תוספת מחיר, אם ישנה כמות גדולה של נורות חשמל במבנה. בבניין של עד עשר קומות, עלות תחזוקת החשמל גדלה בצורה משמעותית, ונעה סביב 500 עד 1,200 שקל. המחיר נקבע בהתאם לכמות נורות החשמל ולמורכבות הגישה אליהם.

 

הדברה: הדברת תיקנים ונמלים בחדרי מדרגות תעלה לכם 300-400 שקל, כשהמחיר מתייחס לבניין של עד ארבע קומות. עבור כל קומה נוספת נהוג לגבות תוספת של כ-60 שקל.

 

שירות שמירה: "המחיר הוא 40-50 שקל לשעה, ומתייחס לעלות שעתית עבור הצבת שמור חמוש", אומרים במוקד השירות. "שירות שמירה המספק בקביעות שומר חמוש למשך 24 שעות ביממה, יעלה כ-28 אלף שקל בחודש".

 

גנרטור: עלות תחזוקת גנרטור גיבוי לבניין תעלה 1,500-1,600 שקל לשנה.

 

ספרינקלרים: עלות בדיקה שנתית של מערכת הספרינקלרים (מערכת מתזי מים לכיבוי אש) של הבניין תעלה 1,000-1,500 שקל.

 

צריכים חברת אחזקה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


פורסם לראשונה 25/07/2019 08:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים