שתף קטע נבחר

לעבור בשלום

"מעבר דירה" - רק המחשבה על זה מעייפת, איך? מתי ומהיכן מתחילים? כמה זמן זה ייקח? ועוד רצף של סימני שאלה. ובכל זאת בעזרת כמה פעולות פשוטות תוכלו לעבור דירה בשלום

לוח זמנים - מתי אורזים ומה? הכינו לוח זמנים הגיוני לפי מועד המעבר וזמן הפינוי לו אתם מחויבים. הגדירו פעולות לכל יום בשבוע המעבר לפי גודל הדירה וכמות הפריטים. הגדרת זמנים מראש לכל חדר בבית יקלו על השליטה במעבר.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ציוד לאריזה - לצורך מעבר דירה אפשר לרכוש מספר פריטים שיעזרו לצלוח את המשימה. ראשית, קרטונים לאריזה. לא כל קרטון שתמצאו אצל הירקן מתאים לכם, ובכלל השתמשו בקרטונים נקיים וללא קרעים. שימו לב! יש סוגים שונים של קרטונים לכל קטגוריה, קרטונים קטנים ועבים בערך בגודל של 30*50 גובה 40 לצורך אריזה של ספרים וכלי זכוכית. סוג קרטון זה יאפשר לכם להוביל בקלות פריטים שבירים, וגודל הקרטון יגביל אתכם וימנע מהספרים להגיע למשקל רב מדי שלא תוכלו להרים. כמו כן, רצוי לרכוש גם את הקרטון הבינוני שמתאים לרוב החפצים בבית למעט הקרטון הגדול שמיועד לבגדים, מצעים, שמיכות וכריות. עכשיו, לאחר שהבנו שיש צורך בשלושה גדלים של קרטונים, נוסיף סרט דבק לבניית הקרטון וסגירתו. סגירת הקרטון חשובה לשמירה על תכולתו, הקפידו לסגור אותו היטב. ניירות דקים לעיטוף זכוכיות (עיתונים ישנים לעיתים מלכלכים ומצריכים לשטיפה חוזרת של כלי הזכוכית), גליל פצפץ לעיטוף פריטים עדינים, גליל ניילון כחול (לפלף), טוש עבה לסימון תכולה על הקרטון. עכשיו אפשר להתחיל.

 

מספור - חשוב לחלק את הבית לפי אזורים/חדרים. חדרי ילדים, חדר הורים, חדרי רחצה, מטבח, סלון, פינת אוכל, פינת עבודה, מזווה, מחסן וכל קטגוריה שקיימת אצלכם בבית. כל חדר יעבור סידור ומיון ורק החפצים הנחוצים לנו ייארזו לפי הארגזים שציינתי קודם. אני ממליצה לערוך רשימה של הארגזים לפי תכולה ולמספר את הארגזים. המספור ישאיר אתכם בשליטה על כמות החפצים. כמו כן, לצורך קבלת הצעת מחיר להובלה תידרשו לנקוב בכמות ארגזים שיש לכם להוביל.

 

 

 

ארגון - כל פינה תטופל בנפרד תוך הבנה מה אנחנו לוקחים איתנו ומה נשאר בדירה. ככול שנהיה ממוקדים ולא נעביר איתנו פריטים מיותרים, החלק השני של המעבר שהוא פריקה וסידור ייטיב עימנו. כל מה שנשאר בדירה ניתן לצלם ולהעלות לרשתות החברתיות לפי קטגוריה של למכירה או למסירה. כך גם נעזור לעצמנו ונתרום לחברה.

 

רהיטים - לאחר שסיימנו עם הארגזים, נטפל ברהיטים. רהיט שהוחלט שעובר איתנו לדירה החדשה והוא קטן מספיק להעבירו בשלמותו - נניילן כדי לשמור על הפינות מההובלה ונדביק בנייר דבק מגירות שלא יפתחו בעת ההובלה. רהיט גדול יותר שניתן לפרק יש לעטוף בניילון כחול את חלקיו ולהצמיד את כל הברגים והחלקים שלו יחדיו שלא ייאבדו. אתם לא רוצים לגלות שאין דרך להרכיב אותו חזרה... אני ממליצה לצלם את הרהיט מורכב ואת השלבים של הפירוק כדי שתוכלו לדעת כיצד להרכיב חזרה (לכל מי שאינו שולט במלאכת ההרכבות).

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

חפצים גדולים – מקרר, ספות, שידות גבוהות ועוד פריטים גדולים רצוי למדוד על־ידי סרט מדידה ולוודא שניתן לעבור איתם דרך הדלת, המעלית וחדר המדרגות. במידה ואין מספיק מקום - רצוי להזמין מנוף ליום המעבר.

 

מוצרי חשמל – תנור בילד-אין, מיקרוגל, כיריים ושאר מוצרי חשמל דומים, אני ממליצה לעטוף על־ידי גליל פצפץ ובכך להגן עליהם מפני פגיעה או שבירה. במידה ויש למכשירים אביזרים פנימיים, הוציאו אותם וארזו בנפרד. כמו כן, אלמנטים נפתחים כגון דלת מיקרו או תנור יש לסגור על־ידי נייר דבק שניתן להסיר לאחר המעבר.

 

חפצים יקרי ערך, תכשיטים, מחשב נייד, מצלמה או ציוד יקר ורגיש שימרו לעצמכם, ארזו לבד וקחו עצמאית.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ניקיון – למעבר קל ונוח הזמינו יום לפני המעבר את חברת הניקיון, כך שכל הציוד שלכם יגיע לסביבה נקייה שניתן יהיה לפרוק בה מיידית את הארגזים ולסדר כל דבר במקומו. חלונות, דלתות, מעקות וזכוכיות רצוי לנקות ניקיון יסודי כשהחלל עדיין ריק. בחרו בקפידה את חברת הניקיון, וודאו המלצות על החברה והתאמת חומרי ניקיון למבנה שלכם שלא ייגרם נזק. אני ממליצה להיפגש לפני כן לתיאום ציפיות - שעת התחלה ושעת סיום, וכמובן המחיר שתשלמו בעבור שירות זה. שימו לב ייתכן שהמבנה אליו אתם עתידים לעבור דורש הדברה, ואז מומלץ לנקות לאחר ההדברה. ייעוץ עם המדביר ואופי חומרי ההדברה ייספקו לכם תשובה לגבי מתי נכון לנקות כדי לא לפגוע באפקטיביות הפעולה.

 

הובלה – לאחר שאתם יודעים בדיוק מהי התכולה הממתינה למעבר, ניתן להזמין שירות הובלה. קבלו המלצות על החברה, וודאו שמדובר בחברה מוכרת עם רישיון. החברות הטובות שולחות נציג לבדיקת התכולה לפני הצעת מחיר. שאלו מה כוללת האחריות של ההובלה (למקפידים - בקשו לראות ביטוח צד ג' להובלה, חפצים ותאונות אישיות), ודאו היטב את המחיר ומה הוא כולל, חשבו גם את הטיפ מראש ובשום פנים ואופן אל תסגרו בהצעת מחיר טלפונית בלבד. כמו כן, חשוב לדעת מהי השעה של התחלת העבודה של המובילים לצורך שמירת חנייה במקום הסמוך ביותר למבנה ממנו מתבצע הפינוי. זה חשוב אפילו יותר כשיש צורך במשאית עם מנוף. לא מכל מקום ניתן לגשת עם המנוף (כבלי חשמל וכו'). במידה ויש צורך בשירותי מנוף ציינו זאת מול נציג חברת ההובלה. תאמו את נושא הפריקה במבנה העתידי גם כן - עיר, רחוב, קומה, נגישות. תבקשו להיות בתחילת יום, עדיף!

 

החלק השני של מעבר הדירה הוא עדכון כל הגורמים מסביב על המצב החדש: חברת החשמל, גז, מים - קריאת מונה וסגירת תשלום. אל תשאירו קצוות פתוחים וקבלו אישור לסגירת החשבון מכל ספק. עדכנו בעירייה לגביי תשלום ארנונה, עזיבה ומתן כתובת חדשה עדכנית. כך גם את משרד הפנים, דואר ישראל, הבנק, חברות התקשורת והאינטרנט וכמובן את חברת הביטוח של הדירה.

 

בהצלחה

הדר שריד – מעצבת פנים

טלפון – 050-8588750

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים