שתף קטע נבחר

שושלת שטראוס, הדור הבא

נועה אייל, נכדתה של רעיה שטראוס, מונתה למנהלת עסקי הפילנתרופיה של סבתה בגליל. המטרה: לחזק את העסקים באזור. אייל: "אנחנו מלמדים אותם איך לתמחר נכון, איך לשווק, וגם מפרסמים בשבילם"

שושלת שטראוס נמשכת: נועה אייל (32), נכדתה של רעיה שטראוס, מונתה למנהלת עסקי הפילנתרופיה של סבתה, אוצרות הגליל הפועלת לקידום התיירות בגליל, ורוח הגליל הפועלת לקידום העסקים באזור.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

שטראוס: הרווח זינק ב-2018 ב-18%, המכירות עלו ב-1% בלבד

שטראוס רוצה ללמד את האמריקנים למרוח חומוס

היעד הבא: שטראוס מתרחבת לתחום הטופו

 

אמנם לא מדובר במיזם נושא רווחים, אלא בפעילות פילנתרופית טהורה שבה משקיעה רעיה שטראוס בכל שנה מיליוני שקלים מכספה הפרטי, אבל מטרתו כלכלית: לחזק את העסקים בגליל המערבי ולהעלות את האזור מדרגה מבחינה כלכלית. העמותה עובדת בצמוד לעסקים ונותנת להם הכשרות מקצועיות, פרסום ועוד.

נועה אייל (צילום: נווית זומר)
נועה אייל(צילום: נווית זומר)
 

רעיה שטראוס, אחותו של מיכאל, היא ילידת נהריה וביתם של הילדה וריכרד שטראוס שברפת המשפחתית שלהם נוסדה האימפריה. לכן החליטה רעיה לאמץ את אזור הולדתה ולתמוך בו. אמה של אייל היא ד"ר נאוה מיכאל-צברי, הבת האמצעית של רעיה, חוקרת עסקים משפחתיים ומנהלת מרכז רעיה שטראוס לחקר עסקים משפחתיים בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. ב-2005, בעת המיזוג של שטראוס עם עלית, מכרו רעייה ונאוה את חלקן בחברה תמורת מאות מיליוני דולרים. רעיה נשארה שותפה עם מיכאל אחיה בחברה הפרטית שטראוס השקעות המשקיעה ברחבי העולם.

 

אייל, בוגרת מינהל עסקים במרכז הבין תחומי בהרצליה ובעלת תואר שני בממשל דיפלומטי, עברה לפני שנתיים עם בעלה למושב כרם מהר"ל. כבר בצופים הייתה פעילה בתחומים חברתיים, ובעת לימודיה האקדמיים הייתה באגודת הסטודנטים. היא למדה בעבר ארבע שנים בקורס נגרות וחברה בקהילת מידברן, קהילת הברנינג מן בישראל כי היא "מאמינה ששיכות לקהילה זה כוח". אוצרות הגליל, שעליה היא מופקדת, מעסיקה צוות של שבעה בני אדם, ביניהם הסופרת והעיתונאית שרית ישי, האחראית על התוכן שמתפרסם באתר.

 

לרעיה קוראת אייל בשמה הפרטי, ולא "סבתא": "כשאתה יושב בדירקטוריון של עסק משפחתי, לקרוא ליו"ר הדירקטוריון סבתא זה לא מסתדר. האמת היא שגם כילדה קראנו לה ממי. וגם להילדה לא קראנו סבתא. הילדה תמיד אמרה שבעברית סבא נשמע מכובד, אבל סבתא נשמע כמו ספה ישנה. רעיה לא הייתה סבתא שמחלקת סירי אוכל, אבל היא נתנה לנו הרבה דברים אחרים".

  רעיה שטראוס (צילום: אוצרות הגליל)
רעיה שטראוס(צילום: אוצרות הגליל)
 

למשפחת שטראוס יש עסקים חובקי עולם. לאמך היה בעבר עסק לצעצועים. לא בא לך להשתלב בעסק ריאלי?

"כמו שרעיה אומרת, ינקתי גם אני ערכים מההורים. הייתי פעילה בהתאחדות הסטודנטים, אני חברה במידברן, אני מאמינה בקהילה. כשאנחנו בקהילות, כוחנו גדול יותר. לכן שמחתי להתחבר לערכים של אוצרות ורוח הגליל ולמטרות שלו".

 

לא מעירים לך על כך שאת עובדת אצל סבתא?

"זכיתי בענק. אני לא יודעת כמה יכולים להתהדר בכך שהם עובדים אצל סבתא כמעט בת 80, חדה ממני".

 

מהן מטרות המיזם?

"רעיה החליטה להתמקד בגליל המערבי ולסמן את התיירות כמנוע צמיחה. כל מיליון תיירים מביאים הכנסות של 1.8 מיליארד שקל. היא הקימה צוות מקצועי ותוכנית עבודה. בהתחלה היו התיירנים חשדנים, חשבו שהיא רוצה להתעשר על חשבונם, היה להם קשה להאמין שהמיזם נותן להם קורסים מקצועיים חינם, עזרה בעיצוב פנים ושיפור הנראות".

 

לדבריה, "אנחנו מלמדים אותם איך לתמחר נכון, לשווק, וגם מפרסמים בשבילם באתר שלנו, או במקומות אחרים כדי לעודד תיירות בגליל, אחרי שהצוות שלנו בודק שהם עומדים בקריטריונים. לעסקים קטנים אנחנו עוזרים במגוון נושאים כמו איך לגשת למכרזים, הדרכות וכו'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נווית זומר
נועה אייל
צילום: נווית זומר
מומלצים